Denizcilik eğitimi ile ilgili sorular

• Konuyu açan Konuyu açan can
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
slm arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum denizcilik myo güverte mezunuyum stcw belgelerini aldım henüz goc almadım staja çıkmak için başka gereken belgeler nelerdir yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

lisede yokmu sen kaça gidiyon

lisede yok bildiğim kadarıyla, ben denizcilik fakültesi öğrencisiyim

usta denizcii ehliyeti nasıl alınır? Bilgi veririseniz sevinirim.

usta denizci diye bi ehliyet ilk defa duydum, eğer sorduğun usta gemici ise, miçoluktan başlayıp önce gemici sonra usta gemici olabilirsin.bu en az 2 yılını alır, ve müsteşarlığın öngördüğü sınavları vermen gerekir.

merhaba arkadaşlar merak ettiğim birşey vardı
İTÜ deniz ve liman işletme mühendisliği öss de say2 puanıyla alıyo ve yüksekte bir puan istiyo ama DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ say1 puanıyla öğrenci alımı yapıyo bu iki üniversiteden mezun olanlar aynı işimi yapıyo farkları nelerdir
yardımcı olursanız sevinirim

Selam ben bu sene ÖSS ye giricem ve istanbul teknik üniversitesi denizcilik fakültesi deniz ulaştırma ve işletme mühendisliğini kazanmak için çalışıcam.. benim öğrenmek istediğim şey, eğer deniz ulaştırma işletme mühendisliğini okursam mezun olduktan sonra ister gemide ister limanda çalışabilecekmiyim bi de ünvanım ne olacaktır?? saygılar...

arkadaşlar ben soner foruma daha yeni kayıt oldum.ben öss ye yeni gircem babam güverte zabiti ben de güverte zabiti olmak istiyorum ne yapmam gerek ne olur aydınlatın beni?

merhaba arkadaşlar merak ettiğim birşey vardı
İTÜ deniz ve liman işletme mühendisliği öss de say2 puanıyla alıyo ve yüksekte bir puan istiyo ama DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ say1 puanıyla öğrenci alımı yapıyo bu iki üniversiteden mezun olanlar aynı işimi yapıyo farkları nelerdir
yardımcı olursanız sevinirim
denizcilik konusunda itü-df/ydo ve 9eylül'ü karşılaştırırken biraz düşünmen gerekir.yeni sistemi pek bilmiyorum (bizim zamanımızda sayısal-1, sayısal-2 diye bi ayrım yoktu) ama şunu söyleyebilirim; 9 eylülde denizcilikle ilgili meslek yüksek okulu, itü-df/ydo'da ise fakülte var.bunlar farklı kavramlar.ayrıca itü-df/ydo'da denizcilik eğitimi aldığında mühendis sıfatıda kazanıyorsun, bu nedenle farklı puan türlerinden öğrenci alımı yapılması normal.
tüm bunların yanısıra bildiğim kadarıyla itü'de denz ve liman işletme mühendisliği adında bir bölüm mevcut değil.sormaya çalıştığın deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği ise bunlar birbirinden cok ayrı bölümler.

Selam ben bu sene ÖSS ye giricem ve istanbul teknik üniversitesi denizcilik fakültesi deniz ulaştırma ve işletme mühendisliğini kazanmak için çalışıcam.. benim öğrenmek istediğim şey, eğer deniz ulaştırma işletme mühendisliğini okursam mezun olduktan sonra ister gemide ister limanda çalışabilecekmiyim bi de ünvanım ne olacaktır?? saygılar...

itü-df/ydo duim'den mezun olduğunda denizde ve karada (sadece limanda değil) iş imkanlarına sahip olursun.ama karada çalışmak için öncelikle deniz tecrübenin olması şart.

arkadaşlar ben soner foruma daha yeni kayıt oldum.ben öss ye yeni gircem babam güverte zabiti ben de güverte zabiti olmak istiyorum ne yapmam gerek ne olur aydınlatın beni?

ilk olarak 2 yıllık güverte veya 4 yıllık duim (iü hariç) bölümlerinden birini kazanman gerekir.

Antalya Denızcilik Lisesini Puanı ve Net i ne kadardır?

Bilgi verırsenız sevınırım.

Bana meslek okulu olmayan ama kaptan yapan bir lise soyleyebılrmısınız???

Anadolu lisesi olucak

merhaba arkadaslar ben gemici olmayı düşünüyorum fakat bilgi edinebileceim bir site bulalmadım buradaki arkadasların hepsi calısıyor sanırım ben üniverstesini okuyup gemici olmak istiyorum hangi üniversiteler daha awantajlı olur taban puanları hakkında bir bilginiz varsa yol gösterebilirmsinz birde üniverstesini okuduktan sonra gemiciliğe direk kaptan olarak filanmı baslıyorum yardımlarınız için simdiden tesekkürler...

selamlar su ürünleri mühendisliği bölümünü okuyupta 3. veya 4. kaptan olunulabiliyor mu veya bir gemide ne şekilde çalışabilir su ürünleri bölümünün hiç bir katkısı yok mu

veya su ürünleri mühendisliği bölümü ile balıkçı gemisi kaptanlığının bir ilgisi var mı yoksa balıkçı gemilerinde kaptan olmak için sertifikalar falan mı var yani isteyen alabiliyor mu bir şekilde

Mezun oldugun okula göre ehliyet alıyorsun ama su ürünlerinin çogu Sınırlı Kaptan yeterliliği veriyor, yani 15 gün STCW kursu görüp 12 ay staj yapıp sınavları da verirsen,

1250 Gross'a kadar Liman içi çalışan gemilerde kaptanlık yapabilirsin.
her 2 yıl deniz hizmetine muteakiben sınavları da verirsen Sırasıyla >
Vardiya Zabiti > I. Zabit > Kaptan > Uzakyol Kaptan ehliyetlerine yükselebilirsin.

çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için ,yardımcı oldunuz

fakat benim okuyacağım yer çanakkale su ürünleri fakültesi , acaba sadece istanbul üniversitesi mi bu olanağı tanıyor keşke çanakkalede de olabilse bakalım kısmet :)

slm kahraman denizciler allah hepinize selamet versin ben çeşme ulusoy denizcilik lisesinde okuyorum ama benm merak ettıgım bazı konular var sımdı unıversıtenın 4 yıllık guverte bolumunden mezun olunca bız calısmaya basladıgımız sırketten ne kadar maaş alacagız sımdıden tesekkur ederım!

kardeşim mersinde de var yat kaptanlığı fakat ben izmirde oturuyorum çeşmedeki tüdev yat kaptanlığı okuluna gidicem 4 buçuk ay yani marta kadar nazari eğitim ondan sonra istanbuldaki denizcilik müsteşarlığının sınavına giriyorsun yalnız seyir dersi baya zor ben bugün gittim bilgi aldım bir arkaddaştan oğlunu geçen sene yazdırmış okula seyir dersinden kalmış okulda 40 kişiden 8 kişi ehliyet hakkına sahip olmuş ona göre çalışırsın dersleri baya zor

Geri