Denizcilik eğitimi ile ilgili sorular

• Konuyu açan Konuyu açan can
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
selamlar arkadaşlar.mesleğim eğitimle ilgili.ancak ben denizcilikle ilgili kendimi geliştirmek istiyorum.yat kaptanı olmayı çok istiyorum.hangi aşamalardan geçmeliyim acaba?şimdiden teşekkürler...

kardeşim ilk evvel miçoluktan başlarsın 5 6 ay sonra gemici olursun 1 buçuk sene sonra usta gemici olursun ondan sonra denizcilik müsteşarlığının yapmış olduğu yat kaptanlığı sınavı yani yardım vardiya zabiti 2 ehliyetten birini tercih edbilirsin tabii sınavı kazandıktan sonra bu benim dediğim gemici cüzdanın olması gerekiyor yani miçoluktan başlıyacaksın

kardeşim ilk evvel miçoluktan başlarsın 5 6 ay sonra gemici olursun 1 buçuk sene sonra usta gemici olursun ondan sonra denizcilik müsteşarlığının yapmış olduğu yat kaptanlığı sınavı yani yardım vardiya zabiti 2 ehliyetten birini tercih edbilirsin tabii sınavı kazandıktan sonra bu benim dediğim gemici cüzdanın olması gerekiyor yani miçoluktan başlıyacaksın

mıcoluk artık yok gemıcı olaraka baslarsın onun egıtımını alıp calısmaya baslarsın her 2 senede bı yukselırsın ama goc sınawını werıp telsız zabıtı alıp 2 sene calıstıktan sonra wardıya zabıtı olursun bu daha kısa bı yoldur

Ben deniz ile ilgili değilde okulda görülen dersler ile ilgili soru sormak istiyorum. 2 yıllık güverte okumayı düşünüyorum. Sınavda ne tarz sorular çıkar ? Genelde hocaların derslerde anlattıklarını mı sorarlar yoksa sorular önceden verilir onlara mı çalışılır ? Güverte matematik ağırlıklımıdır ? Teşekkürler

selam arkadaşlar 23 yaşındayım denizci olmak isyiorum.üniversitelerin 2 yılık güverte bölümünü okursam vardiya zabiti olabilirmiyim.Bu sene 24 yaşına giricem sizce yaşım geçmişmi ? ünv okumadan da kaptan olunabilir mi kaptan olmasada yardımcı kaptan vs. cevaplar için şimdicen saolun

Deniz ulaştırma işletme mühendisliğini seçtikten sonra 2 yıl içinde bölüm 2 ye ayrılıyomuş deniz işletme mühendisliği ve deniz ulaştırma mühendisliği diye deniz işletme müh. karada kalıyomuş diğeri kaptan oluyormuş bu doğru mu? Doğruysa kaptan olanların karada iş bulma sansı ne kadar acaba? Karada kalanlarda istediği zaman denize geçebiliyor mu?

Deniz ulaştırma işletme mühendisliğini seçtikten sonra 2 yıl içinde bölüm 2 ye ayrılıyomuş deniz işletme mühendisliği ve deniz ulaştırma mühendisliği diye deniz işletme müh. karada kalıyomuş diğeri kaptan oluyormuş bu doğru mu? Doğruysa kaptan olanların karada iş bulma sansı ne kadar acaba? Karada kalanlarda istediği zaman denize geçebiliyor mu?

Öyle birşey yok ne yazık ki bölümünüzü ÖSS yeni adıyla YGS de tercih yaparken seçiyorsunuz.Okula girdikten sonra herhangi bir seçim yok.
Türkiye'de Deniz İşletme Mühendisliği, Deniz Ulaştırma Mühendisliği diye bir terim yok.
Tek başına Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği var ve Uzakyol Vardiya Zabiti yetiştiriyor.
Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü var ve Bölüm mezunları, liman idarelerinde, sigorta şirketlerinde, deniz taşımacılık şirketlerinde, denizcilik müsteşarlığının ilgili birimlerinde ve denizcilik ile ilgili şirketlerde görev alabilmektedir. İsteyen mezunlar denizcilik sektöründe girişim yapma işletme kurma ve işletme faaliyetleri de yapabilmektedir.
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği okuyan birinin karada iş bulma olasılığı %5 kadardır.
Bu cevabı göreceğinizden emin değilim ama yazayım dedim genede

Selamlar, Türkiyedeki denizcilik okulları arasında haklı olarak sürekli bir kıyaslama var.Peki ülkemizdeki denizcilik eğitimini bir kenara bırakırsak dünyadaki en iyi denizcilik okulları hangileridir?Bu listeleri hangi kuruluşlar neyi kriter alarak düzenlemektedir?Bu konu hakkında en güncel listeye nasıl ulaşabilirim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_maritime_colleges
Biraz araştırdım,burada toplu liste var ama en iyi üniversite diye bir liste bulamadım ki neye göre en iyi dediğiniz gibi.
http://www.marineinsight.com/marine/the-best-maritime-colleges-in-the-united-states/ ABD yi baz almış.
http://worldranking.blogspot.com/2010/02/maritime-colleges-in-us.html
http://www.ehow.com/list_6566623_top-maritime-colleges.html
genelde forumlarda bloglarda falan konuşulmuş.Bu tür listeler ciddi firmalar tarafından düzenlenmiyor gördüğüm kadarıyla.Bende yurtdışında okumak için bazı araştırmalar yapmıştım 4 yıl önce o zaman gördüğüm en iyisi California Maritime Faculty idi. https://www.csum.edu/web/mycampus/home
Sonra Maine Maritime Academy http://www.mainemaritime.edu/
Suny Maritime http://www.sunymaritime.edu/
Shanghai Maritime University http://en.shmtu.edu.cn/

İlk üçe bakılırsa dünya genelindekini değil de Amerika genelindeki liste yeterli sanırım. :D Teşekkürler bu kadar çabuk ve aydınlatıcı bir cevap verdiğiniz için. :)

Öyle birşey yok ne yazık ki bölümünüzü ÖSS yeni adıyla YGS de tercih yaparken seçiyorsunuz.Okula girdikten sonra herhangi bir seçim yok.
Türkiye'de Deniz İşletme Mühendisliği, Deniz Ulaştırma Mühendisliği diye bir terim yok.
Tek başına Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği var ve Uzakyol Vardiya Zabiti yetiştiriyor.
Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü var ve Bölüm mezunları, liman idarelerinde, sigorta şirketlerinde, deniz taşımacılık şirketlerinde, denizcilik müsteşarlığının ilgili birimlerinde ve denizcilik ile ilgili şirketlerde görev alabilmektedir. İsteyen mezunlar denizcilik sektöründe girişim yapma işletme kurma ve işletme faaliyetleri de yapabilmektedir.
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği okuyan birinin karada iş bulma olasılığı %5 kadardır.
Bu cevabı göreceğinizden emin değilim ama yazayım dedim genede

Merhaba, konuyla ilgili olarak düzeltme yapmak istedim, İÜ Deniz Ulaştırma İşletme Müh. mezunuyum. bölüm 1991 yılında açıldıgında işletme, makina ve güverte opsiyonlarına sahipti ve 2. sınıfta öğrenci istediği opsiyonu secmekteydi, 17 agustos depreminden sonra güverte ve makina opsiyonu kapatılmıstır. sadece işletme opsiyonundan mezun vermeye başlamıs ve bu bolumden çıkan arkadaslarımız brokerlık, acentelik, forwarderlık, lojisitk firmaları ve denizcılik müstesarlığı gibi kurumlarda gorev almaktadırlar. ne yazıkkı diğer mühendislikler gibi henuz bir deniz ulaştırma ve isletme muhendisleri odası bulunmamaktadır.biraz da bu yuzden özel sektorde mühendislik unvanımızın pek te bir önemi yoktur.Karada da olsan mühendislikten çok kaptanlık unvanınıza bakarlar çünkü gemiyi bilen insan karadan yönetimini de iyi bilir.

Ayrıca belirtmek isterim ki iü bu sene güverte opsiyonunu acmıstır.
sektorde guverte mezunu olup, kaptanlık unvanını aldıktan sonra karada iş bulmak çok daha kolaydır.ancak işletme opsiyonundan çıktıktan sonra gemiye çıkmak pek te düşünülemez. ( işletmeden çıkan arkadaslar gecen sene tudevın actıgı 6 aylık kursla uzak yol ehliyeti alabilidiler ancak bu kurs kapatıldı diye biliyorum.)

bunun dışında diğer üniverstelerdeki duim bölümleri de opsiyonlara ayrılmıstır ve 2. sınıfta seçim yapılmaktadır.

Tamamen katılıyorum, birçok genç arkadaşımız güverte mezunu olup gemiye çıkmadan, kariyer sahibi olmadan yönetimsel sektörde, ofislerde iş arıyorlar fakat pratik eğitimi ve tecrübeyi almadan bu konumlara geçmek hem etik olmaz, hem de uygun bulunmaz.

Güverteden mezun olup kaptanlık ünvanı aldıktan sonra karada iş bulma şansının yüksek olduğunu söylediniz acaba Kaptanlık ünvanı derken mezun olur olmaz olunan 3. ya da 4. kaptanlık ünvanını mı kastettiniz yoksa süvarilik ünvanını mı kastettiniz. Süvari yada 2. kaptan olursak karada iş bulma olasılığımız daha da artar mı? Birde işletme opsiyonunu seçenlerle güverteyi seçenler arasında çok bilgi farkı var mı? Üniversitede aldıkları dersler çok farklı mı? İşletmeyi seçenlerin karada iş bulma şansıyla süvarinin ya da 2. Kaptanın karada iş bulma olasılığı nasıl? Ben Fransızca ve İngilizce biliyorum yabancı dil bilmek hangisinde daha büyük bir avantaj? 4-5 sene gemide çalışıp 2. kaptan olursam karada çalışma ihtimalim nasıl? Son olarak miyop süvariliğe engel olur mu? Şimdiden Teşekkürler

Bu Kariyer kademelerinin en yükseği şüphesiz "Uzakyol Kaptanı" olduktan sonra anlamlıdır.
Herkese tavsiyem Uzakyol Kaptanı ehliyetini aldıktan sonra karada kariyerlerine devam etmeleri.

merhaba arkadaşlar lise öğrencisiym ulaştırma ve işletme müh. okumak istiom önerirmisnz ve eğer önerirsenz üniversite değerlendirmesi yaparmısnzz ?

Geri