Kitap Adı | Satış Fiyatı | Kargolama | 7/24 Internet Sipariş | |
GASM-GOSS 2024 Güverte Soru Bankası Kitabı | 550,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele | |
GASM-GOSS 2024 Makine Soru Bankası Kitabı | 550,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele | |
GASM-GOSS 2024 Seyir Sınava Hazırlık Kitabı | 450,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele | |
STCW Yenileme 2024 Sınava Hazırlık Kitabı | 700,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele | |
GMDSS GOC/ROC 2024 Sınava Hazırlık Kitabı | 700,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele |
Ben daha yeni denizcilik lisesine gidicem...bana yardımcı olun...ben kaptan olmak istiyorum nasıl olurum...sizin bilginiz vardır bu konuyla eminim bundan..help me
İtü ile pru tam burslu arasında kararsizim tavsiyelerinize açığım
Eski tüdev-yeni PRU mezunu olarak, şahsen okul döneminde mesleki tecrübesi üst safhalarda olmakla beraber birbirlerine paşam ve bizlere subay diye hitap eden, teknolojiyi kullanmayı bilmeyen, öğrencilerle iletişim bozuklukları üst düzeyde olan çoğunluğu 60 yaş üzeri emekli deniz kuvvetleri mensubu hocalardan oluşan kişilerden eğitim aldık. Bu eğitimin faydaları kadar gereksiz bulduğum ego savaşları ve adam kayırmaları kendileri tarafından bizzat görmüş bulunmaktayım.
Hatta bir defasında sınıfa Katar dan gelen bir heyet davet edilmişti ve bizleri daha önceden sınıfın başarılı bir öğrencisine ingilizce olarak ezberletilen 'yönetime methiyeler'... konuşmasıyla heyete sunmuşlardı. Tamamıyla politik ilişkiler vesilesiyle orada bulunan o arap heyet üyesi karşısında ünivesite rektörü, dekanı ve dekan yardımcısı emekli ordu mensubu hocanın ne kadar gülünç durumlara düştüğüne ne yazık ki bu gözler şahit oldular..
Unutmadan son bir not; mezuniyet töreninde okulun eğitim gemisi (deniz ticaret odası üyelerinin kurduğu vakıf üniversitesinin kendi öğrencilerden para alınarak staja çıkmalarına vesile olunan) tam okul önüne demirletilerek güzel reklam yapılmıştır lakin okul genel olarak ticarethaneye dönüşmüştür. Rektörlük yapan zat'ın tv'de devamlı ekonomi programlarına davet edilmesi de bu görüşümü destekler bir örnek olmuştur her daim...
Ben üniversite sınavına hazırlık dönemimde Dokuz eylül kazanmak istiyordum. olmadı ve şu an İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'da DUİM okumaktayım. eğitimimiz sivil olduğu için pek bilinmiyor
Sözü şöyle devam ettireyim, öyle ya da böyle denizci oluyoruz. hepimiz aynı şeyleri öğreniyoruz. Ama aynı şeyleri yaşamıyoruz. ve yaşadığım üniversite hayatım çok eğlenceli dolu dolu geçti. İÜ'de okuduğum için çok mutluyum iyi ki de burası olmuş. kimseye abicilik ablacılık oynamadım. Kimse bizi poh pohlamadı. çoğu insanın burnu kaf dağında. iki soru sorunca iki büklüm olan insanlar "en iyi okul benimki" diye ortalıkta geziyor. kendini 40-50 yıl önce mezun olmuş köklü denizcilerle bir tutuyor. kayırmayla birbirlerine iş veriyorlar. Türkiye de artık okulların üniversitelerin durumu ortada. en iyi okul hangisinden ziyade, okullarda eğitimi ne kadar nitelikli hale getirebilirizi konuşalım.
ben ktü mezunuyum 2014. itü 1 puanla kaçırmıştım zamanında. iş bulma konusunda ydo önde geliyordu ama son gelişmeleri bilmiyorum. denizcilikte önemli olan kişinin çalışma isteği ve mesleği sevmesi bence aksi takdirde hangi okuldan mezun olursan ol fark etmez; uzun süre bu işi yapmak imkansız hale gelecektir.