Denizcilik Okulları Değerlendirmesi

Yakın Doğu ( Girne )ve Piri reis aynı yepsi kapasitesi füşük kişiler gelmekte gerçi Girne yakın Doğu üniversitesi baştaki dekan kılpayı itü ya kaçırdınız demekte yazık Nasıl bir hayal aleminde yaşıyor oradakiler anlamak mümkün değil

piri reis üniversitesinde tam para ödeyen sayısı çok azdır büyük bölüm öğrenci burslu okumaktadır ve eğitim seviyesi oldukça yüksek bunu staj yaptığım gemilerde gerek diğer okullardan gelen stajyerlerin bilgileri gerekse diğer okulların bilgisiz zabitlerini görünce daha iyi anladım piri reis üniversitesi türkiyenin en iyi denizcilik eğitimi veren üniversitesidir kabu letsenizde etmesenizde.. etmeyenler gelip okulu ve eğitim standartlarını görebilirler..

Birinin ösym puanı ne birisinin ki ne Allah aşkına insanlarla dalga geçmeyin lütfen burslu kaç öğrenci alıyor paralı kaç öğrenci alıyor bunu insanlar ösym nin sitesinden bakabilir kandırmaca insanları saf görmeyelim lütfen dokuz eylülün ve itünün yanından geçemez

Birinin ösym puanı ne birisinin ki ne Allah aşkına insanlarla dalga geçmeyin lütfen burslu kaç öğrenci alıyor paralı kaç öğrenci alıyor bunu insanlar ösym nin sitesinden bakabilir kandırmaca insanları saf görmeyelim lütfen dokuz eylülün ve itünün yanından geçemez

çalışmadan büyük konuşmayın herkes ilk başta sizin gibi ön yargı ile bakıyor daha sonra ise işler değişiyor

Bu sektörde itü ve dokuz etlülün ağırlığı çok fazla bunu kimse inkar edemez Genelde pirireis torpillilerin olduğu okul Ne yazık ki torpil bir yere kadar bu işte itü ve dokuz eylülün borusu öter .

benim yazdıklarımdan çok başka anlamlar çıkarmışsınız ben diğer okulları hiçe saymıyorum vs demedim ki sadece eğitim olarak en iyi ve en modern eğitimin piri reis üniversitesinde olduğunu söyledim torpile gelince tam tersi diğer okullarda torpil daha çok dönüyor çünkü diğer okullardan mezun ve denizi bırakmış insanların çoğu şirketlerde üst düzey yöneticilik yapıyor ve çoğu piri reis üniversitesi öğrencisi staj bulmakta zorlanıyordu.. ta ki okul gemisi 2015 yazında faaliyete girene kadar.. yanlış anlamayın okulum çok çok iyi demiyorum ancak ön yargılı bakıldığı gibi de öyle çok çok kötü de değildir baktığınız zaman itü-deü den sonra bence pru geliyor gerek şu anda denizde olan zabitler olsun gerekse yeni gelen ve iyi eğitim almış düzgün efendi çocuklar olsun piyasada epey ses getirecekler..

Kendim Piri Reis Üni. tam burslu öğrencisiyim ve puanım İTÜ (YDO)'ya yetmesine rağmen PRÜ'yü tercih ettim. Aldığım eğitimi yan okulumuzda alamayacağımı düşünüyorum,çünkü Piri Reis'de çok kaliteli bir eğitim var. Gerek akademik kadrosu,gerek tamamen İngilizce olan dersler gerekse yurtdışı bağlantıları ve yeni yapılan Avrupa'da en iyi simülatörlerlere sahip olmasıyla zirveye oynamaktadır. Bu zirveden kastım Türkiye değil Avrupa ve Dünya'dır. Burada okulun reklamını yaptığım söylenebilir ancak yeni kurulan üniversitelerin her zaman eksiklikleri olmuştur ancak Piri Reis bunu en hızlı bunu atlatan üniversitelerden biridir. Sektörde kendine yer edinmiştir ve edinecektir. Ve şu da bilinmelidir ki okul ayrımcılığı yapan bir insan değilim. Olay okulda değil kişide bitmektedir. Yarıklar bütün üniversitelerde vardır olacaktır,bu yüzden okul değil kişi ayrımı yapılmalı. Tercihlerde kişi tamamen bunu göz önüne almalıdır. Geçmişi sağlam olan bir üniversitede mi geleceği sağlam olan bir üniversitede mi okumak istenilip istenilmediği göz önünde bulundurulmalıdır. Saygılarımla...

Zaten itü ve deü sine antarnetif bir okul için açıldı düşük puanlı ama para gücü ile ve diğer politikalar ile özellikle itünün bu piyasadaki etkisini azaltmak için açılan bir yer ama gerek gemide gerekse karada çalışanlar olsun bunun önlemini alacaklardır ��

Bu yazdıklarım ön yargıların silinmesi için yazılan entrylerdir. Bütün denizcilik okullarında meşhur bir laf vardır herkes bilir: "Gemi gemide öğrenilir." Peki hal böyleyken okul ayrımcılığı yapmak veya "İTÜ,DEÜ etc. diğer üniversitelerin önündedir" sözünü söylemek yanlış olmaz mı? Hepsini geçtim buradaki abilerimizden neredeyse herkes çekirdekten yetişme zabitle en az 1 kontrat birlikte kalmamış mıdır? Bu da yeniden gösterir ki okulun değil kişinin ayrım ve farkındalık yaratacağını. Sorarım; bir personel müdürü veya bir süvari gemisini çok başarısız,eli iş tutmaz ancak kendi okulundan bir zabite/stajyere mi emanet eder yoksa elinden verilen her iş gelen,başarılı fakat farklı okuldan olan bir zabite/stajyere mi emanet eder? Şahsıma göre özetle olay okulda okulculukta değil kişide biter. Paralı okuyan bir öğrenci için de konuşmak gerekirse kendim burslu bir öğrenci olarak şu fikirdeyim Türkiye'deki en iyi üniversitelerin başında gelen Koç ve Sabancı da hem paralı hem zeki öğrencileri almaktadır. Sürç-i lisan ettiysek affola. Saygılarımla...

ITÜ, DEÜ veya PRÜ mezunları AB bayraklı gemilerde veya cruise gemilerde çalışabiliyolar mı çalışamıyolar mı? Önce bu soruyu cevaplamak gerekir sonra da okulculuk yapmamak gerekir. Her üç kurum da Türkiye standartlarına göre çok çok kaliteli eğitim veriyor ve imkanları çok iyi. Mezun olduktan bi beş sene sonra kimse sizin okuduğunuz okula bakmaz, yeterliliğiniz/tecrübeniz var mı diye bakar. Önemli olan da bu. Saygılar.

Geri