Denizcilik Okulları Değerlendirmesi

Kendim Piri Reis Üni. tam burslu öğrencisiyim ve puanım İTÜ (YDO)'ya yetmesine rağmen PRÜ'yü tercih ettim. Aldığım eğitimi yan okulumuzda alamayacağımı düşünüyorum,çünkü Piri Reis'de çok kaliteli bir eğitim var. Gerek akademik kadrosu,gerek tamamen İngilizce olan dersler gerekse yurtdışı bağlantıları ve yeni yapılan Avrupa'da en iyi simülatörlerlere sahip olmasıyla zirveye oynamaktadır. Bu zirveden kastım Türkiye değil Avrupa ve Dünya'dır. Burada okulun reklamını yaptığım söylenebilir ancak yeni kurulan üniversitelerin her zaman eksiklikleri olmuştur ancak Piri Reis bunu en hızlı bunu atlatan üniversitelerden biridir. Sektörde kendine yer edinmiştir ve edinecektir. Ve şu da bilinmelidir ki okul ayrımcılığı yapan bir insan değilim. Olay okulda değil kişide bitmektedir. Yarıklar bütün üniversitelerde vardır olacaktır,bu yüzden okul değil kişi ayrımı yapılmalı. Tercihlerde kişi tamamen bunu göz önüne almalıdır. Geçmişi sağlam olan bir üniversitede mi geleceği sağlam olan bir üniversitede mi okumak istenilip istenilmediği göz önünde bulundurulmalıdır. Saygılarımla...

Kesinlikle katılıyorum, piri reisin eğitim kalitesi çok daha iyi. Itude hocaların bir kısmı dersi asip gelmiyor, slayttan dümdüz okuyup ders anlattığını zannediyor, Hocaların yarısından çogu maalesef yetersiz, iyi hocalarda var tabi ama sayıların iki elin parmaklarını geçmez. Bütün bunları bir itü mezunu olarak yazıyorum. Itünün sadece geçmişinden ve koklulugunden kalan ismi var. Bu nedenlede sektördeki bir çok etkin kişi bu okuldan mezun ve buda itü diplomasını piri reis diplomasindan daha baskın hale getiriyor. Koç sabancı ornegide doğru, yılların universitesi olan İstanbul üniversitesinin iyi akademisyenlerini koç sabancı kaptı, İstanbul üniversitesinin içi bosaldi ve paralı üniversitelere kapak atamayan yetersiz adamlar kaldı İstanbul üniversitesinde ama okul çok eski ve köklü olduğundan hala geçmişteki sermayesinden yiyerek ismini duyuruyor. Itü ve pirireis arasındaki ilişkide tam olarak böyle iyi hocalari piri reis kaptı daha yüksek ücretler ödeyerek, bizede yetersiz adamlar kaldı malesef.

Son olarak itü mezunuyum ve okulcu değilim şayet hiç akıllı okulcu gormedim şuana kadar. Benim için önemli olan performanstir. Elindeki adamın hangisinin daha iyi iş gördüğü onemli.Ikiside aynıysa aynı okuldan olduğum adamı seçerim tabikide. Olması gerekende bu zaten.
 
Allah aşkına sen itü lü değilsin o yüzden itü daha yüksek puanla alıyor başka yerde söyleme bunu gülerler Piri reis kim itü kim Allah aşkına biri kaç binde alıyor diğeri kaç binde alıyor .insanlar bunu yemez bundan ekmek çıkmaz 😁
 
İtü yü bir tek deü ile kıyaslaya bilirsin istediğin kasar iyi hoca olsun kumaş iyi değil ise hiç bir şey işe yaramaz dediğim gibi üniversiteye giriş puanı aralarında uçurum var ama bunu para gücü ile kapatılamaz bu fark ��
 
Bu puan mevzusuna da çok takılınıyor her ortamda, adeta tabu haline getirilmiş. Özellikle yeni mezunlar ve halen okuyanlar arasında.
Yahu arkadaş, adamın 17 18 yaşında kampa girip de derece yaptığı sınavla 30-35 yaşındaki hali bir mi? Sınavda aldığı puana göre sınıflandırmayın insanları. Sınav da sınav olsa yani..
Dünya standartlarında hiç bir geçerliliği olmayan acayip sınav/yarış karışımı bişey. Yapacağın meslekle hiç bir alakası olmayan yüzlerce soru cevapladığın bi sınav. Sana ileriki hayatında katacak bir artısı yok bilgi yönünden veya yeterlilik yönünden. Ezberleyip giriyosun orda 2 saat içinde yapabildiğini yapıyosun sonuç olarak. Sadece üniversiteye giriş biletin oluyor okadar. E sonra? Ben 400 puan aldım össden diyince hiç bir kapı açılmıyor. Adam senin işi ne kadar yapabildiğine bakıyor, ne kadar çok şey bildiğine ve bilgini ne kadar sürede eyleme dökebildiğine, pratikliğine bakıyor.
Nice insanlar var össde derece yapmış olmasına rağmen iki kelimeyi bir araya getirip de konuşamayan, toefl'a ielts'e falan 4-5 defa girip de iyi puan alamayan... Veya sınavdan o kadar yüksek puan alamamasına rağmen çok iyi yerlere gelmiş adamlar var zehir gibi akıllı olan, her işi çözebilen, pratik zekalı vs.. Kıytırıktan bi sınavı her durumda kıstas almayın, aşın bunları.
 
neye dayanarak pru ya gitme diyebiliyorsunuz mantıklı bi açıklama yapar mısınız??? pru eğitim ve imkanlar olarak türkiyede 1 numara gidince daha iyi anlarsınız ve şunu da belirtmek isterim her koyun kendi bacağından asılır pru da da kötü öğrenciler olduğu gibi itüden de rota çizmeyi bilmeyen 3.ler çıkıyor bizzat stajımda şahit oldum özelden isim bile veririm burda okuldan çok eğitim konuşulmalı ama maalesef bazı meslektaşlar kendilerini yaptıkları işlerden çok okulları ile ön plana atmayı çok seviyor ama adama bakarsan adam sıfır... iyi günler..
 
Ituden mezun biri olarak konuyu madde madde özetleyeceğim.

1) İtuden mezun olmak, itü diploması kazanmak, sektörün çoğuna hakim olan itülü eski mezunlarla daha iyi kaynasmanizi sağlar, aynı zamanda itü bir markadır, bu marka CV nizde hoş durur.

2) Piri Reisin imkanları, eğitim kalitesi ituden daha iyidir, itudeki gibi dümdüz slaytı hızlı hızlı geçip bir şey ogretmeden ders anlatan, dönem boyunca gelmeyip sene sonunda final yapan hocalar herhalde yoktur diye düşünüyorum. Piri Reis armatorlerin kurduğu bir okul olduğundan okulcu Zenith ( eski dünya Denizcilik) haricindeki bütün firmalarda çalışabilirsiniz. Aynı zamanda PRÜ nin geçen sene aldığı eğitim gemisi vardır, itünün ise 15 yıldır yeni eğitim gemisi alma hayali vardır maalesef.

3) Yabancı firmalara gelirsek, itü diploması gene daha baskindir ancak önemli olan kıstas yabancı dildir.PRÜ mezunu ve Toefl belgesi olan bir adayın İtü lu ve Toefl i olmayan adaydan şansı çok daha yüksektir.

4) Herşey kişinin kendisinde biter, kendini geliştirmek isteyen heryerde geliştirebilir. 1-2 is deneyiminden sonra önemli olan son iş deneyimleridir, diploma ve ortalamanın bir önemi kalmaz.

5) İtünun öğrenci işleri, staj bürosu ve yönetimi kanser sebebidir. Dilekçe yazarsınız takmazlar, hiçbir işinizi birkerede surunmeden yapamazsınız. PRU yu bilmiyorum.

6) Birde söylemeyi unuttum denizcilik mesleği asıl denizde öğrenilir, okulda değil. Daha fazla deniz tecrübesi olan adam diploması ne olursa olsun daha avantajlidir.

Kısacası özetle itü diploması daha güçlüdür ancak bu güç sadece cv de iyi durur, birde ilk kontratinizda avantaj sağlayabilir. Her geçen sene deniz tecrubeniz arttıkça diplomanın etkisi azalır ve 3-4 kontratta biter.
Butun bunlara karşın, PRÜ de ituden daha iyi eğitim alirsiniz, PRÜ nin avantajida bu.Ancak gene yineleyecegim is kişide biter. Üniversiteleri şu daha iyi bu daha kötü diye kıyaslamak saçmadır. İş hayatında önemli olan çevre, performans ve tecrubedir.
 
Çok güzel ve doğru tespitleriniz için çok teşekkür ederim benimde en başından beri demek istediklerim tam olarak bunlardı.. Bu arada bizde öğretmenlerin tamamı emekli kurmay amiraller oldukları için inanın bizim için herşey ekstra zor oluyor ödevler vs zor kabul ediliyor bürokrasi çok fazla, sınavlara değinmiyorum bile düşünün nasıl sıkıntı yarattıklarını.. Öğrenci işleri iyi yardımcı oluyorlar sadece dekanlık ile koordinasyonları pek iyi değil..
 
Beyler
Şuan Eğitim ve olanaklar konusunda açık ara Pirireis önde olduğunu düşünüyorum. ITU ile Pirireis Yanyana ikisinde bir ziyaret ederseniz Şuan farkı rahatlıkla görürsünüz
 
Allah aşkına sen itü lü değilsin o yüzden itü daha yüksek puanla alıyor başka yerde söyleme bunu gülerler Piri reis kim itü kim Allah aşkına biri kaç binde alıyor diğeri kaç binde alıyor .insanlar bunu yemez bundan ekmek çıkmaz 😁
Şimdi değerli arkadaşım saygımı bozmadan sana verilerle konuşmak istiyorum.
İstanbul Teknik Üniversitesi-Deniz Ulaştırma İşletme Müh. bu seneki taban puanı 358,tavan puanı 456.
Piri Reis Üniversitesi-Deniz Ulaştırma İşletme Müh. (Tam Burslu) bu seneki taban puan 355,tavan puan 427. yani Piri Reis Üniversitesi tam burslu 14 öğrenci almış bunlardan 13 tanesi İTÜ'ye girebiliyormuş diyebiliriz sanırsam?
 
ben tudev 2009 mezunuyum

ılk staj basvurumda karsımdakı alaycı personel muduru uzun ezıcı ve kırıcı sozlerden sonra bana ydo mezunu olmayanı sırkete almadıklarını soyleyıp evraklarımı gerı verdı.

bende denızde yaptıgın ıs gecerlıdır senın anlından nerden mezun oldugu yazılı oldugunu goremıyorum dıyerek cıktım.

ve gordumkı suan denızde calısan kısılerın neredeyse yarısı tudev mezunu...

bunu kımseyı yermek ıcın yazmadım sahsı gorusumdur

saygılar
 
Bazı yorumcular burada harcanıyor. IMO ya başvuru yapsın. Onları oralarda görmek ister, Türkiye'i temsil etmelerini isteriz :)

Ayrıca ''http://www.denizcilikfakultesi.com/denizcilik-ingilizcesi/10835-soru-bankasi-2016-denizicilik-fakultesi-kapt-sakin-turk.html'' bu linkteki sorulara beyin fırtınası yaratabilirseniz sevinirim. Özellikle kaliteli eğitim almış arkadaşlarda okullarının farkını ispatlamış olurlar :)
 
Ben bir lise ogrencisiyim ve matematik dersim icin bir essay yazmam gerekiyor ve konumuzda logaritmanin gercek hayatta kullanim alanlari. Ben de denizcilikte kullanim hakkinda bir essay yazmak istiyorum ama dogru durust bir kaynak bulamadim. Lutfen bana logaritmanin denizcilikte neler icin kullanildigini ve bunlara ornekler verbilirmisiniz hesaplama olarak. Ya da bildiginiz bunlari aciklayan herhangi bir kaynak varsa bana iletir misiniz lutfen cok acil. Simdiden tesekkurler.
 
Türkiyedeki denizcilik eğitimleri maalesef çok yetersiz. Gemi ile alakasız o kadar çok boş bilgi öğretiyorlar ki gençlerimize. Çalıştığım geminin yabancı uyruklu stajyeri, kendisine verilen denizcilik eğitimini duyunca gercekten inanamadım. Afedersiniz ama her moku biliyorlar. İng. yi ise alıştıra alıştıra öğretiyorlar adama. Başlangıç seviyesinden orta seviyeye sonra yaş ilerledikçe zorlaşıyor ing. eğitimi. Şimdi soruyorum; bizim ülkemizde devlet okulunda okuyup da ing. öğrenebilen var mı? Duydunuz mu? O yüzden ülkemizin normal eğitimi bile yerlerde sürünürken denizcilik eğitiminin güzel olması beklenemez. O yüzden bir stajyer, mesleğini sadece gemide öğrenir, okulda bi mok öğrenmez! Kusura bakmayın küfrüm için, dayanamadım :)
 
Şuan prü'de öğrenciyim , konu altına yapılan bazı yorumlar garibime gitti.Stcw sınavları için ekstra kaynak ararken burda buldum kendimi.Kendi şahsi fikrim kanaatince gemiadamı stabil ve olağanüstü durumlarda zekasını,iş ahlakını,kalifiye işlerini rahatça ortaya koyabilen disiplinli elemanlardır ve bu personellerin diplomasında yazan A,B,C,D isimlerinin bence iş sahasında ilk 1 , 2 kontrat dışında hiçbir değeri yoktur.Siz isterseniz en iyi hocalara , en iyi simulatörlere , en iyi kaynaklara ve en iyi geleneklere ona buna şuna sahip olun , aldığınız bilgiyi görgüyü sadece sınıf atlayıp okulu bitirmek için kullandıysanız , sahada pek tutunamaz 2 senede gemiden aşağıya inersiniz ki örneklerinide sanırım herkes görüyordur itülü zabit kaçtı , piri reisin adamları gemiden kaçıyor vs. diye birsürü şey duyuyoruz.Bence önemli olan şey gerekli donanımı almaya çalışıp , işini gemide adam gibi ortaya koymaktır hiçbir armatör size şurdan mezunsun diye maaş vermez.Hepinize saygılar.
 
Geri
Üst