En Yüksek Maaş Veren Şirketler

• Konuyu açan Konuyu açan elvisozan
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
E

elvisozan

Misafir
Sizce Maaş Yönünden En Kaliteli Şirket ?

NOT :A Anketi açma nedenim olarak kazanılan parayı ön plana çıkardığımın düşünülmemesi için bu notu yazmaya karar verdim.Sadece, sektörde bulunan denizcilik öğrencilerinin(bizlerin) daha doğrusu sektöre aday kardeşlerinizin arasında şehir efsanesine dönüşen zabit ve mühendis maaşlarının daha anlaşılabilir hale gelmesini istedim(amaçladım).Seçiminizle birlikte tecrübelerinize dayanarak kontrat ve maaşlarınızı şirket bazında yorum olarak açıklayabilirseniz minnettar kalırım.Teşekkürler,hoşçakalın...

ARKAS, zabitler için konuşuyorum, isterseniz 30 ay 3.lük yapmış olun, torpil dışında sizi almayan bir şirkettir. ne kadar iyi olursanız olun. almıyor adamlar. ikinci ve süvari,çarkçıbaşılar hakkında bi bilgim yok. ama onlarca gemisi olan ve kontrat süresi 4 ay olan bir şirketin her gelene kapı duvar olması çok yanlış.

çalışan arkadaşlarım var elbette. onlar da bu durumdan şikayetçi. gelen zabitlerin çoğu yetersiz. ancak arkasın elemanları olduğundan vazgeçmiyorlar adamlardan. sonuçta da ortaya böyle bir durum çıkıyor.

Kardes ben gecen yil subatta fakulteden mezun oldum. Mayis da ehliyetim elimdeydi ve mayis sonu da gemiye katildim. Memur.cocuguyum sifir torpille girdim ilk kontratta kaptanlardan duauk not aldim uyarildim. Daha sonra sisteme adapte aldum ve ikinci kontratim da 9 net puanla gemiden ayrildim. Aslanlar gibi karsilandim sirkette. Simdi gidecegim.gemiyi ben seciyorum. Kotu olan zabitlerle yollari ayririyorlar artik. Arkas bir ayricaliktir. Piyasadaki en iyi zabitler arkas da devam edebilir. Kosullar cok zordur , seyir kisa manevra cok eys proseduru coktur. Yapabilecek olan gelsin arkas in hkapisi herkese acik. O tatsiz olayi yasayan arkdas adina da uzuldum gercekten. Saygilar.

ben arkasın istanbul merkezine davet edildim 2 ay önce , izmirden sözlüm ile birlikte gittim beni arayan Ferit Bey izine ayrılmış 7 gün kadar hem davet etti hem görüşmedi üzerine ingilizce sınavı yaptılar 1 saat sürdü kız arkadaşım içeride beklerken arkasta muhasebe ve diğer departmanda çalışan 4 5 çalışanı sarktılar ben sınavdayken ben sonradan öğrendim isimlerini aldım , tek tek o kişileri buldum , personel müdür yardımcısı ve bina sorumlusuna şikayet ettim , birde foursquare de check in yapmıştım , ikimizin beraber fotosu olmasına rağmen kız arkadaşımı eklemişler utanmadan o 5 kişiden 2 si açıkçası terbiyesiz çalışanların olduğu bir şirket , Sarkanlardan birine sordum derdin ne senin diye ben güzel gördüğüm kızların check ine bakıp ekliyorum bunda ne var nerden bilebilirim sözlün oldugunu dedi , bende birtane yapıştırdım suratına yumruğu güvenlik beni dışarı çıkardı açıkçası hiç pişman değilim tüm amirlerine şikayet ettim o cevabı vermese özür dileseydi gene çeker giderdim vurduğuma hiç pişman değilim , İzmirliler olarak sözlümle çok hayal kırıklığına uğradık oda çok üzüldü denizcilik şirketleri böylemi çalışan kaptanların mühendislerin böyle kızına sevgilisine sarkıyorlar mı dedi , her şirketin böyle olmadıgıını söyledim , açıkçası terbiyesiz çalışanların olduğu elini uzattığında elini uzatıp merhaba demekten bile aciz , 4 saat bekleme salonunda oturup tüm çalışanlara çay servisi yapılıp iş için çağrılan okadar km yol yapan kişilere bir çay veya su bile ikram etmeyen , görüşme isteyip izine ayrılan bir personel sorumlusu , şirkete gelen tanımadıkları kızlara sarkan çalışanlar , daha sayayım mı ?
Kendim asker ailesinden gelmekteyim babam deniz kuvvetlerinden yerbay , belli bir aile terbiyesi aldım ama buna rağmen arkasta yaşadıklarıma inanamadım ,
Eğer hala çalışmak istiyorsanız bu şirkette konteyner tecrübeniz yoksa 3 4 ay staj istiyorlar haberiniz olsun yeni zabitseniz yada hep kuruyükte çalıştıysanız , ben önünden bile geçmem , son denizcilik şirketi olsa ölürümde çalışmam !

Birkaç ay önce bende zabitlik için Arkasa gitmiştim. Kurumsal kimliğe sahip olduğunu düşündüğüm bir şirketti. Şahsen bunları duyduktan sonra şoke oldum.Gördüğüm kadarıyla ticari gemiler dahil olmak üzere ülkemizdeki her sektörde kadınlara karşı bu tür ahlaksızlıklar mevcut fakat bu kadar yüzsüz olmalarını anlamak mümkün değil ,acaba gemilerinde çalışan bayan personele karşıda böylemidirler ?Açıkçası Senin yerinde olmak istemezdim, insan cinayet bile işleyebilir o anki sinirle.Çok geçmiş olsun.

Buğraya özel mesaj ile olayı dahada detaylı anlattım isteyenede gönderebilirim , gerçekten aranızdan herhangi biri bu olayı yaşasa nasıl davranırdı merak etmiyor değilim , ben doğru olanı yaptım bunun gibi terbiyesiz çalışanlar bugün bana yarın size böyle davranabilir ben önünü kesmek için doğru olanı yaptığımı düşünüyorum şikayet ederek bağırıp çağırarak rezil ederek , hatam olduğunu düşünen olabilir ama kusura bakmayın hanginizin sözlüsü nişanlısı yada eşine böyle davranılsa sakin durabilir ? bence benim davranışımın kat ve kat fazlasını yapanlar olabilirdi ...

Hani bu olay yaşandı geçti düşünsenize bi zaten kötü bir imajı olan bir mesleğe sahibiz (denizciler yok çapkın olur yok para yer yok çok içer yok şöyle böyle olur) birde üzerine şirkette bile böyle olaylar yaşıyoruz , iş görüşmesine giden birinin kız arkadaşına sözlüsüne sarkıntılık , yani gerçekten söyleyecek kelime bulamıyorum ,

Hepinizin bana destekleri için çok teşekkür ederim geçmiş olsun diyen haklısın diyen arkadaşlar sağolun varolun , ben bu şekilde davranarak kendimi rahatlattığım gibi sizede bir nebze olsun yardımcı olduğumu düşünüyorum ki bu olay yayılsın bilinsin herkes gerekli dersi çıkarsın!!

Zor bir mesleğe sahibiz sevgili meslektaşlarım , eşlerimiz zaten ne zorluklarla bizi bekliyorlar , bizden ayrı kalıyorlar , sonuçta ciddi bir emek veriyorlar bizler kadar onlarda zorluk çekiyorlar, onlar için zaten durum bukadar zorken birde böyle terbiyesizce bir davranışa maruz kalmasınlar ,

Denizciligin ozellikle de zabitligin verdigi bir durus , oturus ve ses tonu vardir. Bunlardan odun vermedigin icin tebrik ederim kardesim. Keske yasanmadaydi diyorum baska soze de gerek yok zaten. Dogru olanlar yapilmis , diz boyu yanlislar karsisinda. Bir arkas calisani olarak ben ozur dilerim sozlunden. Allah en kisa zaman da hayirli bir sekilde ise baslamani nasip etsin. Selametle guzel kardesim.

Genel denizcilikten 2015 mart da ayrıldım. evet maaşlar kalomalı yatıyor. su anda baska bir firmadayım. durumu tekrar tamamen duzeldiğinde degil, az biraz duzelse yine geri dönerim. orası bir aile gibidir. farklı bir şirkettir geden.

Genel denizcilik çok iyi bir firma idi fakat devletin şirket sahibine olan yaptırımı ve navlun fiyatlarının düşmesiyle onlar da düşüşe geçtiler. Ben 2011 yılında girdim şirkete ve o zaman sadace kuruyük bölümünde 25ten fazla gemi vardı. Yıllar içinde maaşlar geç ödenmeye başladı (40-50 gün) ve diğer şirketler maaş düşürürken genel denizcilik düşürmedi. Şuan kuruyük gemileri kalmadı ve kuruyük bölümü kapandı. Keşke kapanmasaydı, evet bir aile şirketi gibiydi çok severek ve isteyerek çalıştım. İnşallah günün birinde eski zamanlarına dönerler.

Geri