En Yüksek Maaş Veren Şirketler

• Konuyu açan Konuyu açan elvisozan
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
E

elvisozan

Misafir
Sizce Maaş Yönünden En Kaliteli Şirket ?

NOT :A Anketi açma nedenim olarak kazanılan parayı ön plana çıkardığımın düşünülmemesi için bu notu yazmaya karar verdim.Sadece, sektörde bulunan denizcilik öğrencilerinin(bizlerin) daha doğrusu sektöre aday kardeşlerinizin arasında şehir efsanesine dönüşen zabit ve mühendis maaşlarının daha anlaşılabilir hale gelmesini istedim(amaçladım).Seçiminizle birlikte tecrübelerinize dayanarak kontrat ve maaşlarınızı şirket bazında yorum olarak açıklayabilirseniz minnettar kalırım.Teşekkürler,hoşçakalın...

En yüksek maaş veren Türk şirketlerinden bahsedilmiş. Aslında maaş konusu tamamen armatörün inisiyatifinde olan bir durum. Tabi bu duruma neden olan sebepler arasında simsarların piyasayı düşürmesi, Türk gemi adamlarına gerekli desteğin verilmemesi ve denizlerle çevrili ülkemizde bir denizcilik bakanlığı'nın mevcut olmaması, askeri personellerin ticari gemilere düşük maaşla geçmesi.. gibi gibi nedenler sıralanabilir. Mesela İDO'da çalışan Uzakyol Kaptan Pakize'nin aldığı maaş, 3000 DWT bir gemide çalışan Vardiya Zabitinin maaşından daha azdır. Aslında burada belirtmek istediğim konu, denizcilerin şu anki piyasayı kabullenip, aldığı maaşı koşulsuz kabul etmesidir ve bu durum da yukarıda saydığım nedenlere de eklenebilir. Neden sonuç ilişkisine baktığınız zaman aslında Türkiye'de alan da memnun, veren de memnun. Haydi selametle..

Geri