En Yüksek Maaş Veren Şirketler

• Konuyu açan Konuyu açan elvisozan
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
E

elvisozan

Misafir
Sizce Maaş Yönünden En Kaliteli Şirket ?

NOT :A Anketi açma nedenim olarak kazanılan parayı ön plana çıkardığımın düşünülmemesi için bu notu yazmaya karar verdim.Sadece, sektörde bulunan denizcilik öğrencilerinin(bizlerin) daha doğrusu sektöre aday kardeşlerinizin arasında şehir efsanesine dönüşen zabit ve mühendis maaşlarının daha anlaşılabilir hale gelmesini istedim(amaçladım).Seçiminizle birlikte tecrübelerinize dayanarak kontrat ve maaşlarınızı şirket bazında yorum olarak açıklayabilirseniz minnettar kalırım.Teşekkürler,hoşçakalın...

Selam arkadaşlar. Yıllar sonra denize dönmeye karar verdim. Yazılanları okudukça şaşırıyorum. Zaman insanları çok değiştiriyor." Asimov kardeşimin başına gelenler gibi." Genel denizcilkte ben çalıştığım dönemde 6 gemi vardı. 1 tanesi ambarlıda sürekli demirde duran .Para isimli tanker.
Nil isimli 45 bin tonluk gemiyi Japonya'dan almıltık.O seçkin kadroda bulunmak banada kısmet olmuştu. Genel denizcilik 4 gemisinde çalışmıltım. Çok düzgün firma idi. Çok güzel arkadaşlık vardı. Şimdi tekrar denize çıkmak istiyorum. Ama ne yazık iyi firma pek yok sanırım. Olanlarda malum. Ne yazıkki Türk Deniz Ticaret Filosu yabancı bayrak tarışına da girmiş durumda. İnsan ister istemez geçmişe bakınca bu günkü duruma üzülüyor. Denizde olan kardeşlerime Allah selamet versin. Kara da olanlara da Allah gönlüne göre versin. Hepinize saygılarımı sunuyorum.

Artık büyük firmalar yabancı personele dönmeye başladı.Bunun yanında bir sürü mezun arkadaş var,daha staj bulmakta zorlanıyorlar, artık gemilerde müzik yasak selamlaşmak yasak(son çalıştığım gemide 2. kaptan bana gemicilere neden selam verdim diye kaptana şikayet etmişti.🙂)saymakla bitmez,o yüzden çoğu tanıdığım Thy pilotluğa geçti.

Şöyle alaka; takip edenler iyi bilir son 2 yıldır Thy birçok ilan açtı.Önceden ielts 6.5 istenirken şimdi 6 ya düşürüldü.Biraz havacılık bilgisi olan kokpitteki cihazların köprüüstü cihazlara benzer olduğunu bilir.Maaş olarak 2. kaptan düzeyinde kazanıp birde yüksek sigorta ve güzel hostesleride işin içine katarsak ne alaka olduğu açıkça ortaya çıkar.Tabi bunun için önce lisans mezunu olmak sonrada ingilizce puanı ve mülakatı geçmek gerekiyor.

vallaha zamanında negmarda çalışmış birisi olarak hayatta tavsiye etmem konu açılalı çok olmuş eyvallah ama ozamanlarda da YILMAR bu piyasda vardı hala dahada var birçiok firmadan da şartlarıda maaşıda iyi

9 parça kuru yuk gemisi var. 9 parçada kimyasal tankeri var maaşı güzel zamanında yatar kumanyası güzel, çalışanlar gazete ilanıyla bulunan adalardan değildir. şirket yalakası personel ezen tipler pek bulunmaz. 18 gemi az mı ?

Detayli bilgiler icin tesekkurler oncelikle,18 parca gemi az olmayabilir ama mezun olan insan sayisini hesaba kattigimizda pek bir anlam ifade etmiyor.Sozde sirketler zabit bulamiyoruz gibi alayci yaklasimlar sergiliyorlar ama ellerinde dunyanin personeli sirafa bekliyor,son 3 ayda bircok denizcilik firmasina ugradim icin bunlari paylasiyorum.

Detayli bilgiler icin tesekkurler oncelikle,18 parca gemi az olmayabilir ama mezun olan insan sayisini hesaba kattigimizda pek bir anlam ifade etmiyor.Sozde sirketler zabit bulamiyoruz gibi alayci yaklasimlar sergiliyorlar ama ellerinde dunyanin personeli sirafa bekliyor,son 3 ayda bircok denizcilik firmasina ugradim icin bunlari paylasiyorum.

Hocam DUİM okumayı düşünüyorum. Şimdi ben işsiz mi kalıcam 5 sene sonra ? Tercih etmemelimiyim ?

Hocam DUİM okumayı düşünüyorum. Şimdi ben işsiz mi kalıcam 5 sene sonra ? Tercih etmemelimiyim ?

DUIM falan düşünüyorsan bence hiç başlama. Başlayan kişileri de uyandır, sevaba girersin. Şuanda Türk denizciliğinin personel ihtiyacı yoktur. Nüfusun yüksek olmasından kaynaklı her sektörde yığılma vardır. Bu durum atanamayan işsiz öğretmenlerin durumundan farksızdır. Gemi bulamadığın için 3.kaptan hizmetini tamamlayamadan mesleği bırakırsın!

Türk denizcileri için çıkış yolu yabancı firmalarda çalışmaktır.

Yabancı dil + mesleki bilgide bir sıkıntınız yoksa rahatlıkla yaparsınız.

Türk armatörlerde personel ihtiyacı yoktur.

Bu ekonomik şartlarda 5 sene sonrasını pozitif görmenin de imkanı yoktur.

Dua edin de savaş çıkmasın :(

Selametle...

Geri