İTÜ Denizcilik Fakültesi Mülakat Sınavı

• Konuyu açan Konuyu açan alp09
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
Arkadaşlar bende İtü deniz ulaştırma işletme müh. kazandım. salı çarşamba mülakatlar var. yüzme bilmiyorum. boy 165 kilo 60. şınav mekik barfiks çekebilirim. atletik bir vücudum var. sözlü mülakat ve yüzme biraz korkutuyor. boyumu geçen havuzlara 2 sene evvel girmiştim. ondada arkadaşlar yardımcı oldu yoksa boğuluyordum. hayatımda 20-25 kere havuza 3-4 kere denize gitmişimdir hep boyumu geçmeyen havuza girmiş, denizdede açılmamışımdır. hatta bu perşembe havuza cumartesi günüde denize gittim. yandım.(Yanık acısı salı'ya kadar geçermi :)) ÇOK RİCA EDİYORUM. ÖNERİLERİNİZ VE TAVSİYELERİNİZ OLSUN. ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER...

Ben de "gemi adamı olur raporu" nu aldım. Boyum 1.63 kilo 65 ösym de vs. boy alt sınır olarak 1.66 gösteriyor ama be yine de denemeyi düşünüyorum. Mülakatlarda bi sıkıntı yaşamam ama beni korkutan tek şey boy umarım o da sıkıntı çıkarmaz.

Arkadaşlar cevap verirseniz sevinirim. İtüde denizcilik okumak çok mu zor? Mülakatta bile barfix mekik var okurken de bu tür vücudu ölçen zor hareketler yaptırıyorlar mı? Dersler zor mu ? Çok mu askeri ? Cevaplarsanız sevinirim

itü df'nin eğitim öğretimi tartışılamayacak ve karşılaştırılamayacak kadar iyidir. Öğrenim süresi boyunca beden yeterliliği, denizde güvenlik ve müfredata eklenen seçmeli dersler dışında insan bedenini yoracak çok ders yok. Dersler çalışıldığı sürece zorlayıcı bir tepki göstermeyecektir. Türk denizciliğinin örf ve adeti sürdürülmeye çalışılmaktadır. Deniz Harp Okulu ile birlikte aynı üniformayı giymeye devam eden itü df denizcilik eğitimi için biçilmiş kaftan durumundadır.

Slm benim kamarot belgem var ama gemiye hiç çıkmak nasip olmadı zaten 2017 yılbaşında süresi bitiyor şimdi evraklarimi yeniden duzenliyorum gemici olarak beni tedirgin eden korktuğum mülakata girecekmiyim orada kalanlar oluyormuş ve bu beni zora sokuyor yardımcı olursanız sevinirim Tşk ederim

arkadaşlar 2 yıl öncede buraya düztaban olmak bir problem olur mu diye sormuştum askeri gemide çalışıp postalla koşu yapmayacaksın sıkıntı olmaz demişlerdi bunda bir değişiklik var mı ?
bir de barfiks çekemezsek ne kadar problem olur mülakatta elenme falan olur mu boy 1.92 kilo 84 şınav mekik yüzme yaparım da barfiks nizamiyse zorlar gibi geliyor

kardeşim için üniversite tercihlerinde karadeniz teknik üniversitesi deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği sıralamasına göre geliyor. kardeşim de kaptan olmak istiyor. 1. si ösym kılavuzda özel koşullarda mülakat ve özel yetenek sınavı şartı var. yani kardeşim bu sınavı kazanırsa yani öss tercihlerinde seçip de kazanırsa fakat mülakat ve özel yetenek sınavından geçemezse ortada mı kalacak. bundan dolayı kararsız kaldık.. gün boyu bu konuyu araştırdım lakin yeterli donanımlı iyi bir cevap alamadım. çareyi bu işin içinde olan bu okullarda okuyan öğrencilerin tecrübelerinden yararlanmakta buldum.. mülakat sınavı nasıldır yetenek sınavı nasıldır geçme şansı var mıdır. bu mülakatlardan geçmeme durumu nasıl olabiliyor? yardımcı olacak kardeşlerime şimdiden teşekkür ediyorum. (bu arada kardeşim 182 boyunda kilosunu unuttum ama gayet normal sağlıklı bir çocuk)

iyi akşamlar benim sağlık ile ilgili bir sorum olacaktı benim bir ayağım kısa diğerinden 3cm kısa diğer ayağımda damar hastalığı var ve kırmızı rengi varis çorabı giyiyorum tek ayağıma ben halı saha maçlarına fitness ve yüzme ile ilgileniyorum vücut fit yani boy 190cm kilo 78 sizce mülakatlarda sorun olurmu (gemi adamı olur raporuna veriyorlar)

ENİ YÖNETMELİKTE CEKİRDEKTEN YETİŞEN ADAM İSTEMEDİKLERİ BELLİ SADECE İTÜLLÜLER DENİZCİ DİGERLERİ DENİZCİ DEGİL GÖZÜNÜZDE PİRİ REİSTE İTÜ MEZUNUYDU YA DÜNYA HARİTASINI O CİZDİ BARBAROS HAYRETİN HASAN RÜŞTİ PAŞA BUNLAR HEP İTÜ MEZUNUYDU ONDAN SANIRIM VAY BE UZAK YOLLAR HARİÇ DİGER KAGITLI ADAMLAR EXTRA SINAVA GİRİYOR AYRIMCILIGA BAK )) UZAK YOL DENİZDE GİDİ YOR YAKIN YOLLAR KARADA ))

Merhaba arkadaşlar ben de inşallah denizci adayıyım bu kilo olayı çok sıkıntı yaratır mi 174 boy 87 kıloyum ama kilomu çok göstermiyorum bu sorun yaratır mi diğer sayfalarda okudum bazı şeyler ama güncel ve yeni bilgiler değildi çoğu. Onun için sormak istedim şimdiden teşekkürler

Merhaba arkadaşlar ben de inşallah denizci adayıyım bu kilo olayı çok sıkıntı yaratır mi 174 boy 87 kıloyum ama kilomu çok göstermiyorum bu sorun yaratır mi diğer sayfalarda okudum bazı şeyler ama güncel ve yeni bilgiler değildi çoğu. Onun için sormak istedim şimdiden teşekkürler

Bu sene mülakat olmadı denizcilik fakültesine girerken. Önümüzde ki sene de olmayacağını tahmin ediyorum. Ama günümüz Türkiye'sinde her dakika bir şey değiştiği için kesin bir şey söyleyemem.

Tek endişen renk körlüğü olsun. Gemi adamı olur sağlık raporu aldıktan sonra sıkıntı yok.

Daha önceki gönderilerde bu konudan çok bahsedildi ama tekrardan üzerinden geçeceğim. Kiloyla ilgili bir sorununuz olmasın. O konuya çok takılmıyorlar. Fiziksel mülakatlarda çok zorlamıyorlar. Yüzme konusunda bile su fobiniz yoksa ve renk körü değilseniz önünüz açık. Sinirlenmeyin stres yapmayın doğal yaklaşın. Mülakatlar kaldırıldı. Ancak bu bir daha hiç olmayacağı anlamına da gelmiyor.

Kifoz sorumum vardı geçen yaz ameliyat oldum . Omurgama platin takıldı . Sırtım düzeldi . Şuan 7-8 ay oluyor ve normale döndüm vücut geliştirme ve basketbol oynuyorum ara sıra yüzmeyegidiyorum günlük 1 km koşuyorum kilo kaldırırken sıkıntı olmuyor . Sadede gelirsem en büyük korkum mülakatta elenmek . Zaten bu yıl mezuna kaldım olurda mülakattan elenirsem ve diğer tercihlerimde boş yer olmazsa felaket olur benim için .

Sınavdan sonra tercih dönemi gelmeden gemi adamı olur sağlık raporu alacağım eğer o raporu alırsam mülakatta sorun çıkmaz değil mi ? Omurgamda platin olması dışında sorunum yok o da hareketimi kısıtlamıyor eğilip kalkma mekik şınav barfix sorunsuz yapıyorum bu rapora engel olur mu ? Bir de sırtımda ameliyat izi var sorun çıkartırlar mı ?

Mülakatmış :D gemide ne zabitler görüyoruz 100 kilodan fazla yani göbek burnu geçmiş bağımsızlığını ilan etmiş. Mülakatın yanında komando eğitimi de yaptırsalar keşke. Ayrıca silah da versinler elimize, silah eğitimi de alalım. Ha birde işin komik yanı ünv de sağa dön sola dön selam dur öğrendik, gemide bunları yapan bir allahın kulunu görmedim :D Gereksiz, boş işler. Benim okuduğum ünv ye suriyeli biri ayrıca Türkçe İngilizce de bilmeyen kayıt oldu, bırakın mülakatı gerçeklere bakın. Böyle Türk denizciliği mi gelişecek arkadaş! Allah sonumuzu hayır eylesin.

Geri