- Evet
- Hayır
- Hayır
Kitap Adı | Satış Fiyatı | Kargolama | 7/24 Internet Sipariş | |
GASM-GOSS 2024 Güverte Soru Bankası Kitabı | 550,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele | |
GASM-GOSS 2024 Makine Soru Bankası Kitabı | 550,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele | |
GASM-GOSS 2024 Seyir Sınava Hazırlık Kitabı | 450,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele | |
STCW Yenileme 2024 Sınava Hazırlık Kitabı | 700,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele | |
GMDSS GOC/ROC 2024 Sınava Hazırlık Kitabı | 700,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele |
duymak istemediğiniz gerçekleri duydunuz zaman ayıplıyorsunuz...Bence ayıplanması gereken şeyler çıkara göre hareket edilen davranışlardır.Bu gerçeklerden uzak olmak,durmak imkansız ama duyumsamamak oldukça basit.Boşuna veryansın etmeyelim.Burda haklı olarak isyan eden güvertecilere destek vermemek mümkün değil.
2. zabitler veya 3. ler arası maaşlar aynı olabilir buna kimsenin dicek bişeyi yoktur sanırım.Ama kaptanla Basşmühendisin ayrımını yapan bizler değil Uluslararası denizcilik örgütü zaten
ben 2. mühendis yeni oldum evraklarımın çıkmasını bekliyorum,bu süreçte karada da ortalama 5000 lira maaşla çalışma imkanım var ve aklının almayacağı tüm sektörlerde,denizcilik ve tersane başta olmak üzere havacılık ,enerji ,mekanik bakımın olduğu her yerde , bu sebeplede makina zabitleri denizi çok tercih etmiyor ve denizde aşırı ihtiyaç doğuyor bu yüzden de makinacı maaşları yükseliyor,ki günümüz teknolojisini düşünürsende artık tamamen mekanik sistemlerden kurulu gemiler, bu yüzden baş mühendisler az bile alıyor kardeşim..
Yorumunuzu görünce birşeyler yazmadan edemedim.
Yorumunuz arz/talep meselesine dayanıyor.Nasıl olsa baş mühendisin karada bir çok iş imkanı var, bundan dolayı denizdeki değeri yükselir diyorsunuz.Tamam haklısınız diyelim ve olaya farklı bir açıdan bakalım;
Gemide çalışan iyi bir aşçı karada her türlü iş bulur.Örnek vermek gerekirse kendi iş yerini açabilir yada lokanta, restaurant, fast food, fabrikalar, okullar, özel yemek fabrikaları vs. çalışabilir.Hatta bana göre denizde çalışıpda karada iş yapabilecek en uygun meslek grubudur.
Eee o zaman aşçıya Kaptan kadar maaş mı verilmesi gerekir ??
arz talep olayını doğru anlamışsın fakat yanlış örnek vermişsin,yazdıkların doğru hatta gemideki belki de en önemli adamdır aşçı ama arz talep dengesine ve senin yorumuna bakarsan şirketlerin gemiye gönderecek aşçı bulamaması lazım ki yüksek maaş alabilsinler değil mi ? nasıl ki şuan birçok şirket gemiye gönderecek 2. mühendis bulamadığı gibi..ama tüm şirketlerde elindeki gemi sayısının en az 2 katı kadar aşçı vardır ,hergünde onlarca başvuru geliyordur ..
bu anket yapılan tüm yorumlar göz önünde bulundurulduğunda biraz gereksiz olmuş zaten, kimse kaptanın yetkisine makamına laf etmiyo fakat şartlar bu şuan için ilerde de arz talep oranını göz önünde bulundurursak daha fazlası olacak, makinacılara ihtiyaç daha da artacak sadece denizde değil karada çalışacak makinacılarada ihtiyaç çok artacak ..
selametler..