Kaptan Ve Baş Mühendis Maaşları Aynı Olmalı Mı?

Durum
Özür dileriz,Bu konu cevaplara kapatılmıştır.
bır başka parantez açayım gemının 2. adamı olmak nedemek? sorumluluklar bedeli oranında değer kazanır.yedek parçanın olmadığı yetışmiş kaliteli ,iş ahlakı olan personelin azlığı makine dairesinin işletilmesini ve cevre kirliliği acısından bas mühendise yüklenen cezai sorumluluk ortadan kalkacaksa maas düşürülebilir.burada güverte personeli genç kardeşlerim bu konuyla ugrasacagına korsan cağından kalma kaptan fıgurunu bır an once akıllarından çıkarmalarını tavsıye ederım.kaptan istediği zaman gıden ıstemedıgı zaman gıtmeyen devre gunumuz cağında mumkun olmadığı gıbı sorumluluklar 1 tek adama bırakılmamaktadır artık.sırketın ve kıracının 1 mesajına bakıyor ısler.

Geminin 2. adamı derken?
Baş. müh. geminin 3.adamıdır.

Arkadaşlar..Değerli denizci kardeşlerim ve yaşı benden büyük olan abilerim..

Asla kimsenin maaşında gözümüz yoktur..Allah herkese hakettiğini nasip etsin..

Benim bu anketi açmamdaki tek derdim eğer hiyerarşik olarak Kaptan herkesin üstünde ise her anlamda herkesin üstünde olması gerektiğidir.(Maaş dahil) Kimse Baş.Mühendisin maaşını indirelim gibi bir kaygı içinde değil..En azından ben anket sahibi olarak değilim..Birçok gemide yaşadım Baş Mühendisler kendini Kaptan ile eşit görüyor ve bunun tek mantıklı açıklaması bu maaş eşitliğinden kaynaklanıyor.

Ve sonuçta bu durum hiyerarşik sıkıntılara neden oluyor..Bu sıkıntının olmaması için Kaptan'a sembolik olarak fazla maaş verilebilir..

Sizden ricam lütfen yazdıklarımı okumadan yanlış düşüncelere kapılmamanızdır..

Sene 2014 tartisilan konu kimin maasi daha fazla olmali. Sonra demeyin yolcu gemileri neden Turk zabit almiyor diye....
Edit: 7 sayfa boyunca bir tane bile suvari veya carkcibasinin yorumunu gormedim. Demek ki kimse sikayet etmiyor aldigi paradan...bize de maaslarini tartismak kaliyor degil mi? Cok guzel boyle devam arkadaslar. (:applause:)

Kaptan sembolik olarak biraz daha fazla maas almali, bas muhendisin maasi suvariden fazla olamaz,2. kaptanla bas muhendiste ayni maasi almamali, dedigim gibi bas muhendis suvariden 200- 300 dolar daha az almali okadar

Bence anket siklari tam acik ifade edilmemis yada yeterli siklar verilmemis?
Mesala;
A sikki Kaptan ile BasMuhendisin maaslari ayni olmali
B sikki BasMuhendis Kaptan dan fazla maas almayi hakediyor
C sikki Kaptan butun sorumlulugu ustlenip Gemi deki en sorumlu kisi oldugu icin dogal olarak en yuksek maasi hak eder
D sikki malesef piyasada yeterinden fazla kaptan oldugundan fakat yateri kadar BasMuhendis olmadigindan Basmuhendisler Kaptan dan fazla maas alir

Kapitalist bir sistem ve serbest piyasa ekonomisi hakim oldugundan bazen mantigimizin kabul ettiklerine gore degilde parasal konularda piayasa sartlari karar verici olabiliyor

Bu makinacı yokluğunda baş mühendisin kaptandan daha fazla maaşa kontrat imzaladığına bile şahit oldum. Tabi kontratta senyorita falan vardı.

Şunu öğrendim aradan geçen yıllarda ( beni alakadar etmese bile ) 3000kW > 3000Grt. İş bulabilitesi anlamında veya bulunan işlerdeki maaş skalası, çalışma şartlarına bakıldığında yada ilerleyen zamanlarda karada iş arandığında hep 1 adım öndeler. Kaptan gemide kaptan. Makinacıya jenaratör satan firmada bile iş var.

arkadaşlar kaptanların maaşları yüksek olursa, üniversite tercihi yapacak öğrencilerin ilk tercihi güverte bölümleri olur, makinayı kimse tercih etmez. Diyelimki kaptanlara fazla maaş verdiniz 4 yıl boyunca gemi makinaları işletme bölümünü seçen bir öğrenci öğrenim hayatı boyunca ve meslek hayatı boyunca sürekli kendisi ile neredeyse eşit puanla üniversiteye alınmış akranları tarafından hor görülecek, ezilecek, psikolojik baskıya uğrayacak. Denizcilerin bildiği meşhur bir laf vardır: "İnsanın aptalı denizci, denizcinin aptalı makanacı olur" diye. İş bu şiardan yola çıktıkta görülür ki makinacılar zaten işin çilesini çeken meslek grubunu oluştururlar. Kaptanlar limanlarda gezip tozarken makinacılar limanda ya jenaratörü bakımdan geçirir ya da piston çekerler. Hepinizi bol kazançlar salim seferler dilerim

Dünya genelinde kaptan maaşları tavandır.

Hukukiken de, kaptan işveren vekilidir. Baş müh. işçidir. Kaptanın hukuki sorumlulukları fazladır.

Sanırım cevap açık. Fakat son sözü patron söyler. :)

alınan maaşla hiyerarşinin bi alakası olmamalı bence, sonuçta bu tamamen arz talep meselesi ve ne yazık ki iyi bm bulmak iyi kaptan bulmaktan daha zor sonuçta güverte sınıfı zabitan daha çok var piyasada. pek çok şirketin kara ayağında çalışan insanlar da sonuçta kaptandan bm den yer yer 2.lerden bile düşük maaş alıyorlar ve talimat veriyorlar. bence sorun insanların bana ihtiyaç var nasıl olsa diyerek kendi görev ve sorumluluk çizgilerinden kaymaları ki bu tip insanlardan zaten verim almak imkansız. işini iyi yapan bi baş mühendis yerine göre kaptandan da yüksek maaş alabilir görev ve sorumluluklarının bilincinde olduğu ve kaptanlık makamına saygı gösterdiği sürece.

Kime ne maaş verirsen ver, istersen en beceriksizini koy. Sözüm meclisten dışarı. O pervane bir şekilde dönüyor. Yüklemesini de yapıyor. Hepsini gördük mu meslekte :)

arkadaş saçma sapan birşeyler yazmış, yok ikinci kaptanla başmühendisin maaşı aynı olsun. armatör dese bunu anlarımda bunu diye gemide çalışan biri. sonra vay efendim makinacılar güvertecileri sevmiyor diyorlar. az bile diyorlar.

Kaptan,Baş Mühendisin amiri olduğuna göre kimin maaşı yüksek olması gerekir?Sorumluluk dersen zaten baş mühendisin sorumlu olduğu herşeyden Kaptan da sorumlu.Bu başlığın açılıp tartışılması bile saçma

Baş mühendisin, gemi kaptanı kadar sorumluluğu bulunmamaktadır. Yanlış anlaşılmasın, sorumluluğu yoktur demiyorum, gemi kaptanı kadar sorumluluk yüklenmemiştir. Makinede oluşan bir arızadan dolayı meydana gelebilecek kazanın hesabı kaptana sorulduğu gibi, güvertede ikinci kaptanın tank yıkaması sırasında yapacağı herhangi bir hatadan dolayı doğacak sonuçların da hesabı kaptana sorulmaktadır.

Sembolik olarak değil, üzerine aldığı sorumluluk ve geminin tek sevk ve idari amiri olduğundan; kaptan maaşı baş mühendis maaşından daha fazla olmalıdır.

Durum
Özür dileriz,Bu konu cevaplara kapatılmıştır.
Geri