Maaş Sıkıntısı oluşturan ve Ödeme Yapmayan Denizcilik Şirketleri

genta denizcilik

genta denizcilik m/v exeter gemisi maaş yatırmıyor, emegin ve alınterinin karşılığı aylardır paralarımızı alamamak oldu ben ve gemiden ayrılan diyer arkadaşlar mağdur olduk gemide malta bayraklı ne yapıcağımızı bilmiyoruz...

selamlar arkadaslar, bayraktar denizcilik disaridan guzel gibi gorunen fakat icine girdiginizde ne kadar berbat bir firma oldugunu anlayacaksiniz. maaslar 12-15 inde yatiyor, kumanya rezalet, ikramiyenizi ve ayrildiginizdaki son maasinizi 3-4 ay sonra kavga dovus aliyorsunuz. pers. muduru kiloyla yalan soyluyor, dpi, enspektor gemiye geldiginde selam vermez, akli sira millete firca atar vs. vs.... gelecegi olmayan, personeline onem vermeyen, hala daha koster mantigiyla calisan kucuk beyinli bir firma. neyse daha anlatacaklarim var, simdilik arkadaslar kesinlikle uzak durun yoksa pisman olursunuz, bu meslekten nefret edersiniz...

iyi günler bu denizde çalışan personele neden bu kadar maaş konusunda gevşeklik var bunun önü nasıl alınacak bu şirketleri hep beraber ulaştırma bakanlığına şikayet edelim arkadaşlar yazıktır bu emeklere denizdeki zorlu çalışma şartları var sorumluluk var bu şirketler de ALLAH korkusu yokmu para yok derler gemi alırlar yazzıklar olsun çok sevdiğim denizden bunlar yüzünden çalışmakta istemiyorum ne hallere geldi bu işler D/G MAR denizcilik buda ödeme yapmıyor telefonlarıda açmıyorlar bir şekilde ulaşıyorum armatöre ödeyeceğini söylüyor 1.5 sene geçti selamlar master birinci zabit hasan kaptan

Kaptan sakin Türke bu sitesi için teşekkür ediyorum bu konularda bilgi sahibi oluyoruz belki deşifre ola ola bu maaş ödememe politikasında vaz geçerler ayrıca da denizcilik üzerine kurulmuş bu siteside çok yararlı olmaktadır

Kıymetli meslektaşım master birinci zabit hasan kaptan....Öncelikle Allah yardımcın olsun diyorum.Aynı sıkıntıları yaşadığım için sizi anlıyorum.2011 Nisan'ında internet üzerinden BİMER'e,Haziran ayında Çalışma Bakanlığı'na faks yoluyla yapmış olduğum şikayetlerin incelemesi hala sonuçlanmadı.Şunu da öğrendim ki inceleme sonucu olarak haklılığınızın tespit edilmesinin kanuni bir yaptırım gücü bulunmamaktadır.Sadece iş mahkemelerinde açacak olduğunuz alacak davasında dosyanıza bir delil olarak koyabilirsiniz.Yani böyle durumlarda fazla vakit geçirmeden dava açmak bizlerin yararınadır.Örneğin bugün dava açmış olsanız geriye dönük hak talebinde bulunamıyorsunuz. Avukatımın bana söylediği;şimdi davayı açsak en erken 4 ay sonraya gün verilir.Dava muhtemelen bir yıl içinde sonuçlanır.Eğer lehimize sonuçlanan davaya armatörünüz itiraz ederde Yargıtaya temyize gönderirse,davanın sonuçlanması 2 yılı bulabilir. Benim tercihim davayı açmak yönünde oldu.Kanunlar ancak davanın açılmasından itibaren, sonuçlanana kadar geçen zaman içerisinde bizim haklarımızı koruyor.Dolayısıyla geçen zaman aleyhimize oluyor. Paramı kurtarıp kurtaramıyacağımı bilemiyorum.Fakat ilerde hiç olmazsa denedim,mücadele ettim deyip Allah'a havale ederim diye düşünüyorum. Allah böyle insafsız,merhametsiz armatörlerin eline hiçbir denizci kardeşimi düşürmesin.Sağlık afiyet ve huzur dolu günler temennisiyle...

maaş konusu

kıymetli meslektaşım eseferioğlu öncelikle konuyla ilgilendiğin için teşekkür ederim doğru dediklerin aslında vakit geçirmeden gerekli girşimleri yapmakta yarar var en azından hakkımızı korumakta kararlılık lazım zira sende biliyorsun gemilerde alın terimiz durmaz ancak bunlar ALLAH katında nasıl hesap verecekler ve bu hakkımız olan alacaklarımıza nasıl el koyuyorlar anlamıyorum son zamanlarda bu bir sistem oldu bu armatörler için 3 5 ay ondan 3 5 ay başkasından derken milletin parasıyle de gemi alıyorlar benim demek istediğim bunlar bu ödememeyi yalan dolanla geçiştiriyor en doğrusu mahkemeye vermek bunlar şikayetten de çekinmiyorlar dayanaklarımı var anlamıyorum böyle sitelerde bunlarla mücadele edeceğiz hiç olmassa bilmiş oluruz maaş vemiyenleri kendinize iyi bakın ALLAH kolaylık versin İNŞALLAH paranı kurtarırsın mürettebat hakkını vermeyen bu armatörleri ALLAH islah etsin bu site sayesinde de denizcilerde birbirini tanımış olur tekrar teşekkürler bu konu üzerinde hassasiyetle ilgilendiğiniz için. başarılar sayın meslektaşım selamlar

evet arkadaşım hüseyin çarboğanın olduğu şirket laşinglerin paraları maaşlar verilmiyo hep aksatıyo eksik yatıyo avans yok gemi kimin belli değil .. her gelen benim diyo son ayki maaşımı vermedi bide yemin ediyolar nasıl insan bunlar bilmiyorum. artık öbür tarafta alırız hakkımızı.

haşlaman denizcilik (enko haşlaman) ve anmar denizcilik (munzur gemisi) her iki şirkette maaş ödemiyor, 2-3 ay sonra yarı maaş veriyorlar. 2 şirkette de 3 er defa ITF yapıldı

hayır ya firma kartalda ama ofiste kimse yoktur bunlar para vermiyo yeni saylır üç beş ayda duzelmez bi firma benim daha oncede oldu başka firmadan alamadığım o yuzden diyorum bunlar vermezler bide yemin ederler şaka gibi geliyo walla koca armatör bin dolar veremiyo onlardan hayır gelmez bedavaya çalısırsın soyliim .

Geri