Yakın Doğu Üniversitesi

tam 7 yıldır burda okuyorum dnızcılık bılgımı sadece cıktıgım stajlardan edındım hocaların ogrencıye kattıgı hıcbırsey yok sadece nasıl nabza gore serbet verılır onu ogretıyorlar hocaların egıtımcılıkle alakası yok kıtaptan yazdırıyorlar ılerde gemıye cıktıgınızda zabıtınız olum sız bunları gormedınızmı okulda nasıl okul orası felan bu tarz seylerı duyabılırsınız cargo dersınde sadece tankercılık anlatıılıyor konteynr veya kuru yuk anlatılmıyor hocalar kendı sordugu pılotlama sorusunu 1 saatte yapamazken ogrencıden 30 dkda cozmesını ıstıyor Turkıyede cok daha guzel okullar var arkadaslar sakın kıbrıs dıyıp aldanmayın ben buyuk pısmanlık yasıyorum ıns dıger ogrencılere ısık olur bu metın bıde ulasım dıye bısey yok dısarda hayat pahalı gercekten pahalı..

Arkadaşlar bir takım şeyleri öğrenecekseniz kendi cabanız gayretinizle olur orda okuyupta kaptan olanlar çoğu kendi gayreti ve çabası ile oluyor okulun size verdiği şeyler var yok değil eğitimi belli derslerde diğer okullara göre daha iyi diyebilirim ama bazı derslerde bu mümkün değil yani hocasına göre değişiyor Orası özel okul adamsizden ne kopartırsa kardır düşüncesine sahip onun için derslerden geçmek için üst düzey çalışmanız gerek bazen de yetmiyor onun için iyi çalışıp okul sahibine Jaguar son model yarış arabaları aldırmayın . Yazık günah annenizin babanızın parasına 😡

Bu arada giderseniz arkadaşın dediği gibi sizi kısır döngünün içine sokup okula süreli para ödersiniz kısacası okula yazılmayanların parasını vermiş olursunuz 😁

hani bir tek denizcilik fakültesi yapıyordu girneye baktı gördü okul da anladı tabi başladı yeni bölümler açmaya bu senede ya 1 kişi girer yada hiç girmez çünkü orası yakın doğunun uzantısı girne üniversitesi :) onların derdi imanı paradır insanı yürüyen euro olarak görürler .gerçi tl ye dönmüş ama kuru ne yazacaklar merak konusu :)

Dekanın dediği gibi kılpayı itüyü kazanamayanlar yakın doğuya gidiyor yani Yen'i ismi ile Girne üniversitesi ��Ha bide kuru sabitlemiş 3.65 yapmış çok kıyak olmuş yani ��

tek kelime gitmeyin(girne ün.) ayaklı euro olursunuz ..parayı çok seven üniversite bakınız yorumlara oradaki öğrencilere sorun soruşturun öyle gelin . 2014-2015 de 2015-2016 da sadece bir yada iki kişi girmiş .:)

Baktı gördü tercihte edilmiyor evroyu sabitledi Türkiye çok okul açıldı hem daha ucuz hem daha kaliteli ama Türkiye'de dahil özel okuldan kaçının ne yakındoğunun Erasmus var ne de kalite sadece dekan kılpayı İEÜ'yü kaçıranlar yakın Doğuya gelir der

en son tercih ,para yoksa diploma yok denilen yer :)

Merhaba,

Oncelikle hangi mesajından alıntı yapacagımı bilemedim bu yuzden tercihimi en guncelinden kullandım.. Özel bir nedeni yok.

Arkadaslar açılan bu konu hakkında sözun bittiği yerdeyiz bugra nickli arkadasımız cok guzel acıklama yapmıs ozellikle dekanın dusune bır tekme daha vuracagından bahsetmıs hatta yetmez daha fazlasını da yapar; ama bu okulu değersiz, tercih edilmeme nedeni yapmaz. Kişiler üzerinden kurumları karalamak, değersizleştirmek son derece yanlıstır.

Üşenmedim saydım arkadasımızın 77 adet mesajından sadece bır tanesı Denizcilik sirketkeri ıle ilgili diğerleri YDU'yu karalamak, (arada nazarlık nıyetıne Piri Reisi de koymus ama nadir :) ) kotulemek üzere. Az önce de belirttiğim gibi sözün bittiği yerde olduğumuzdan uzatmıcam. Kutsal Bilgi kaynağımız Ekşi sözlük belki arkadasımızı acaba biraz abartıyor muyum ? diye düsünmeye tesvik ederse ne mutlu..

bkz: (eleştir ama çözüm getirme ) https://eksisozluk.com/elestir-ama-cozum-getirme--148312

bkz: (boş eleştiri ) https://eksisozluk.com/bos-elestiri--4703797

Ah ben o yeni gemide, o şirket de çalışabilseydim diyebildiğiniz iyi firmalarda söz ettiğiniz (cacık) yerlerden mevzun zabitler var ki gözlerimle gördüm.

Bırakın o yerleri ekol den bile insanlar şu an uzakyol firmalarında çok iyi yerlerde örnekleri içeren çevrem var.

Herkes bilir ki, bilgin yeterse devlet fakültesi okursun veya tam burslu özel üniversite okursun.

Olmadımı olsun, maddi gücün varsa özel üniverste okursun. istersen seversen kendini geliştirir, a kalite firmalarda adam gibi paraya mevkide çalışırsın.

Kötüleyerek bir yere gelemezsiniz. Alışkanlık haline getirirseniz, bu bir kompleks örneğidir.

bir kariyer gününde hocanın bir tanesi sen zabitlik yapamazsın demiş benim karşıma zabit olarak gelme demiş.Ama o arkasda 2. kaptan olmuş .Yani eğitim değil nabza göre şerbet ...Bakalım 2017 de 2016 gibi 1 2 kişi mi gelecek ...

2017 tercihleri için iyi düşünün bu okul için ...bir makinası olarak mat 2 dersinin şu kalsın şu geçsin diye sonradan liste tapan bir dekanla bu fakülte bir yere varamaz !!!!

Yeni gelecekler kayıt yaptıranlar bir fakültede öğrencilerin tavsiyesini alsın öyle kayıt yaptırsın eski düzen dümen dekan yardımcısı aynı havaları estiriyorsa size kolay gelsin :)

Geri