Denizcilik Okulları Değerlendirmesi

evet neden ydü yok.bısey yazıoruz hıc kımsenın cevap verdıgı yok.kımse ılgılenmıo.gelecegımızle ılgılı karar alırken sızlerden yardım ıstıyoruz ama kımsenın bısey dedıgı yok olmaz boyle

cevap yokmu

4 yıllık fakülteye gidecek iseniz sakın meslek lisesine gitme salaklığını yapmayın benim gibi Saolsun ecevit yüzünden sadece 2 yılıkla yetindik ayrıca en iyi okul derken sadece bu okullarmı var :) çok komik olmuş teşekkür ediyorum orda bir kurs okul olarak geciyor ve burda lise ve M.Y.O lar yok helal valla buda itu mantığımı acaba :D

bu ankete bakınca hayretler içine düştün diyyo okul mu ya türkiyede denizcilikde YÜKSEK DENİZCİLİK OKULLULAR vardır bide diğerleri kısacası YDO bir ekoldür

bu ankete bakınca hayretler içine düştün diyyo okul mu ya türkiyede denizcilikde YÜKSEK DENİZCİLİK OKULLULAR vardır bide diğerleri kısacası YDO bir ekoldür

Aynı kanıda değilim. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Şu an bana kalırsa en iyi okul Piri Reis Üniversitesi'dir. Yakın zaman içerisinde çok sayıda uluslararası anlaşma yapacağını geçmişte TÜDEV olarak yaptıklarına bakarak söyleyebiliriz. Peki TÜDEV olarak neler yaptı?

MCA akreditasyonu
ImarEST akreditasyonu
BTEC akreditasyonu

BTEC akreditasyonu Türkiye'de henüzyapılmaya başlandı. 12 tane üniversite BTEC akreditasyonuna sahip. Daha doğrusu bu 12 üniversitenin sadece birer bölümleri.

MCA ve ImarEST akreditasyonları denizcilik programlarına özel. MCA akreditasyonu İngiliz ehliyeti alma yolunu açarken ImarEST akreditasyonu İngiliz Gemiadamları Odası'na kayıt olmanızı sağlıyor. Henüz öğrenci olmalarına rağmen TÜDEV'in tüm öğrencileri şu an SImarEST seviyesinde ImarEST üyeleridir.

Bunları bilmeden yorumda bulunmak yanlış kararlar aldırır insana.

Ben Beykoz Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Mezunuyum ;
Aynı yıl ara vermeden Galatasaray Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunu , okul 3.'lüğü ile bitirdim.
Tekerüren ara vermeden DGS'de 275 puan aldım. Dokuz eylül'e ek kontenjandan girebiliyordum , ama dokuz eylül'ün piyasadaki durumunu bildiğim için vazgeçtim . Yakındoğu'yu tercih ettim. Okuldaki tek %100 burslu kişi benim. Eğitim dili ingilizce ve dersler de bihayli zor. Buradaki sıralama informal , asıl sıralama şirketlerin nezdinde olandır . . .

YakınDoğu'nun da tanınacağını addediyorum .

Saygılar.

Geri