Aynı kanıda değilim. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Şu an bana kalırsa en iyi okul Piri Reis Üniversitesi'dir. Yakın zaman içerisinde çok sayıda uluslararası anlaşma yapacağını geçmişte TÜDEV olarak yaptıklarına bakarak söyleyebiliriz. Peki TÜDEV olarak neler yaptı?
MCA akreditasyonu
ImarEST akreditasyonu
BTEC akreditasyonu
BTEC akreditasyonu Türkiye'de henüzyapılmaya başlandı. 12 tane üniversite BTEC akreditasyonuna sahip. Daha doğrusu bu 12 üniversitenin sadece birer bölümleri.
MCA ve ImarEST akreditasyonları denizcilik programlarına özel. MCA akreditasyonu İngiliz ehliyeti alma yolunu açarken ImarEST akreditasyonu İngiliz Gemiadamları Odası'na kayıt olmanızı sağlıyor. Henüz öğrenci olmalarına rağmen TÜDEV'in tüm öğrencileri şu an SImarEST seviyesinde ImarEST üyeleridir.
Bunları bilmeden yorumda bulunmak yanlış kararlar aldırır insana.
Bu arkadaşın kişisel ve bilgisi olmadan yapıştırdığı bu dökümana benzer yorum çok komiğime gitti desem yeridir,
Yapılan kıyaslama ve alındığı söylenen belgeler çok güzel nitelikte olabilirdi fakat;
Akılla yapılan 2+2=5 , Gözle Görülen 2+2 Elma = 4 Elma eder gerçeğini değiştirmez.
Giren bilir Tuzla kampüsümüzü, VTS kulesinden, gemilerimize, havuzlardan, diğer tüm eğitim sahalarına.
Bir de PiriReis Üniversitesine bakalım;
Liseden çevirme bir binası ve içerisinde alet edevatlardan meydana gelmekte.
Gerek Öğretim Görevlileriyle, Gerekse Saygın konumuyla İTÜ böyle kıyaslanacak bir kurum değil.
Birkaç yerden alınan birkaç belgeye dayanarak "Karga kuş değilmiş" diyen zihniyet, oldum olası bana komik gelmiştir.
Ona bakarsanız Şebnem Shefffer'da Almanyadan Bekaret Raporu aldı
Son olarak IMarEST Sitesinden Akreditasyon listelerinde TÜDEV'i Biri bana gösterebilir mi
Buyrun Akreditasyon Listesi: http://www.imarest.org/Membership/Accreditation.aspx
Sadece IMarEST'i geçiyorum diğerlerinin varlığına dair bir kelime parçası görebilir miyim?
Arkadaşımız bana kalırsa demiş, Zannediyorum ona kalmayacak,
İşte Asıl "Bunları bilmeden yorumda bulunmak yanlış kararlar aldırır insana."