Gemiadamları Sınav Soruları ve Cevapları Paketi

merhaba sakin kaptan :)

ben, sorumu nereye yazacağımı bulamadım, haliyle buraya yazıyorum.
hergün heryerde sınav oluyor, buralarda çıkan sınav sorularını temin edebiliyormusunuz, ediyorsanız soru kitapçığına nasıl ilave ediyorsunuz? veya iave ediyormusunuz?
amacım mümkünse bütün sorulara ulaşabilmek.. artık sıkıntı vermeye başladı bu sınav bana.
cevabınızı rica ediyorum.

ayrıca; ben kredi kartı kullanmıyorum soru ktapçığınızı elden alabilirmiyim?
ilginize şimdiden teşekkürler.

Merhabalar.. Birinci Zabitlik sınavından kalan 2 sınavım var. Seyir ve Stabilite. Seyire ilk defa gireceğim. Karşıma çıkan bazı sorular hakkında ayrıntılı döküman bulamıyorum... Internette sadece soru cevap tarzı bilgiler var. Sadece cevapları ezberleyerek sınavı girmek istemiyorum. Zira yeni sorular ve hatta sadece ve sadece yapılmasın bilinmesin diye konular sorular var. Örneğin ;

S tarafından bakıldığına göre cayrosu saat yelkovanı tersi yönünde dönen bir pusulada,
yatay görünsel hareket sağa doğru, düşey görünsel hareket yukarı doğru, kuzey arama kontrol
devinmesi (presesyonu) sağa doğru ve kuzeyi bulma söndürme devinmesi (presesyonu) yukarı doğru
olduğuna göre pusulanın N ucu aşağıdakilerden hangini gösterir?
a) Ufuk düzleminin yukarısı ve meridyenin sağı
b) Ufuk düzleminin altı ve meridyenin sağı
c) Ufuk düzleminin altı ve meridyenin solu
d) Ufuk düzleminin yukarısı ve meridyenin
e) Ufuk düzleminin yukarısı ve tam meridyen üzer

Bu cayro elemanları / presesyon konusunun nerde hangi kitapta anlatıldığını bulamıyorum. Benim elimde seyir ile ilgili sayın hocam rahmetli Güven Tuncer'in ve yine hocam Süha Baytura'nın kitapları var... Bunun dışında hangi kaynaklardan yararlanmak gerekiyor. Belli ki başka kaynaklar var ve bunlar elimde değil... Nedir? Bu sınavı geçmenin maliyeti nedir verelim parasını geçelim. Sıkıntı yaratmasınlar.

sakin kaptan ben yarın stabilize sınavına gireceğim eğer güncel bir soru paylaşımı var ise beni yönlendirirseniz sevinirim iyi çalışmalar

Meslegi uzun süre yaptım ve su anda bıraktım. Başkasına da yardımcı olması açısından kitapları satmak istiyorum. Yanlızca bu dökümanlarla rahatlıkla 2. çarkcılıga kadar ulasabılırsınız. smile.png

Gemi Makineleri Operasyonu 1 Müh Fahrettin Küçükşahin Birsen Yayınevi
Gemi Makineleri Operasyonu 2 Müh Fahrettin Küçükşahin Birsen Yayınevi
Gemi Mühendisleri İçin Pompa Uygulamaları Bas müh Kemal Demirel Doc Dr Ismail Deha Er Birsen Yayınevi
Gemi Yardımcı Makinaları 2 Bas müh Kemal Demirel Doc Dr Ismail Deha Er Birsen Yayınevi
Gemi Yardımcı Makineleri Soruları ve Çözümleri Bas müh Kemal Demirel Akademi Denizcilik
Uzakyol Vardiya Müh, Makine Zabitliği, İkinci Makinistlik ve BaşMakinistlik Sınav Konuları ve Soruları Müh Fahrettin Küçükşahin Akademi Denizcilik
Makine Soru Bankası (2006 dan sonraki sorular) Akademi Yayıncılık
Makine Sınıfı Sınav Soruları 1997-2006

Yeni değişen sistemden sonra çıkan sorular :

-Ana Makine Operasyonu ve Bakımı
-Gemi Yardımcı Makineleri Operasyonu ve Bakımı
-Denizcilik İngilizcesi
-Deniz Hukuku ve Uluslararası Denizcilik Sözleşmesi
-Termodinamik
-Elektroteknik
-Gemi İnşa ve Sörvey İşletmesi
-Hidrolik Pnömatik
-Otomatik Kontrol
-Soğutma İklimlendirme
-Cevap Anahtarı

Toplam 450 TL
İstanbul Anadolu Yakası- iletişim: alperen85@gmail.com

Ahhhaaa güvertede problem cıkar evet ama makınada asla ben bunlara ucuz iltleme yaptırdım sayfasını hatırlamıyorum ama evine fotokopı makınesı alsan aynı fıyat tutar ben kendi sınav ıcın calıstıgım kıtapları fotokopılerı verıyorum. Napıyım bedavaya mı verıyım ben bunlar ıcın saha sola gıtmısım parayı gectım zaman harcamısım seni dolandıran kandıranlara söv moruk

slm arkadaslar ben yeni uye oldum sınırlı vardiya zabiti almaya çalısıyorum.5 ocak 2015 te ilk sınavıma gırecegim..bıraz yardımcı olabılırmısınz

Geri