Kitap Adı | Satış Fiyatı | Kargolama | 7/24 Internet Sipariş | |
GASM-GOSS 2024 Güverte Soru Bankası Kitabı | 550,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele | |
GASM-GOSS 2024 Makine Soru Bankası Kitabı | 550,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele | |
GASM-GOSS 2024 Seyir Sınava Hazırlık Kitabı | 450,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele | |
STCW Yenileme 2024 Sınava Hazırlık Kitabı | 700,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele | |
GMDSS GOC/ROC 2024 Sınava Hazırlık Kitabı | 700,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele |
Ya Mİllet Kadinlarin Gemİde Ne İŞİ Var Gemİ Kadinlara GÖre Dİİl Sahsen Ben Bİr Bayanla Vardİya Tutmak İstemem Ayni Gemİde ÇaliŞmakta İstemem DÜŞÜncemİ SaÇma Bulabİlİrsİnİz Ama Bu Benİm DÜŞÜncem Sonuna Kadar Arkasindayim
Kadının gemide olması uğursuzluktur. Ünlü Alman bilgenin dediği gibi Kadının yeri "Kinder, Küche, Kirche"
Erkek nüfus askerdeyken evet kadınlar ekonominin devamlılığı adına çalışmalıdır. Fakat barış dönemlerinde kadınlar kesinlikle ekonomiye katılmamalıdır. Kadınların iş hayatında oluşu maaşları düşürür. Zaten çoğu kadın elindeki parayı tutup yatırımda yapmıyor.
anket yetersiz olmuş.bende gemide bir bayanla birlikte çalışmak istemem ama sebebi şıklarda gördüklerimden birisi değil.
benim üstümde olursa, bi kere bi bayandan emir almak ağır gelir bana.
ayrıca bir yandan salyalarını silerken, "en iyi stajer kız olandır hıhıhı" gibi yorumlar yapan gemi kaptanları görmüş olmamında etkisi vardır bu düşüncemde.
ayrıca "aşın bunları, eski çağlardaydı o, şöyleydi böyleydi" içeriğindeki mesajları saçma buluyorum.eski çağlardan günümüze değişen tek şey, kadının uğursuzluk getirmediğinin anlaşılmış olması.tamam, uğursuzluk getirmez ama denizcilik yinede bayanlara göre bir iş değil.açık görüşlü, entel, yada feminen bi görüntü yakalamakmı amaç anlamadım ama bayanların denizci olmasını destekleyen herkes erkek hemşire görse gülüp dalga geçer eminim.
İslâm kadının çalışmasını yasaklamamıştır. Fakat İslâm toplumunda gelişen İslamî kültürü, kadının yaratılış fıtratına, onur ve gururuna uygun iş yapmasını gerektirmektedir. İslâm toplumunun liderinin bir an için kadın olduğunu düşünelim:
Bu kadın lider öncelikle çocuklarından, ailesinden uzaklaşacaktır. Onlara yaklaşacak çok az bir zamanı olacaktır. Devlet başkanı olarak gelen erkek devlet başkanlarını karşılayacak, onlarla başbaşa görüşmesi gerekecektir. Bunu İslâm’ın kabul etmemektedir. Keza, yalnız başına yabancı memleketlere seyahat etmesi ve orada yine devlet başkanları ile hususî toplantılar yapması gerekecektir. Dahası, hamile veya emzikli bebeği olan kadın başkan, İslâm inancına ters düşmeden bu görevlerini nasıl yapabilir?
Kadının polis, asker olması durumunda, bir insanın üzerine silâh doğrultması inanan bir kadına ne kadar yakışır?
Kadının mühendis olmasında, köprülerin, binaların, ormanların içinde erkeklerle beraber ne kadar İslâm emirlerine ve inançlarına uygun olarak çalışabilir?
Bu misalleri daha da çoğaltmak mümkündür. Kadının yaratılış fıtratı ilk önce anne olmaktır. Dolayısıyla, çocuk yetiştirmek ve eğitmektir. Çocuğunun en sağlıklı yetişmesi için ev idaresi ve yönetiminde uzman olmasıdır. Baba evinde bu eğitim ve öğrenimini en iyi şekilde yapmalıdır. Kadın, eşinin kazancı yetişmiyorsa veya dul kalarak çocuklarına bakmak mecburiyetinde ise, sağlık, ilköğretim ve kızöğretim kurumlarında inancına, onuruna uygun ortamda görevler yapabilir.
İSLAM'DA KADIN - KUR'AN'IN KAYBOLAN YORUMLARI - Blogcu
Ekte bulunan siteden alıntı dır.
Birşeye karar verirken İslam Ahlakına göre vermeliyiz.
Amca dinini de al camiye git sana ve dinine saygımı bozdurma... bir hristiyan olarak senin dininin kurallarına Göre yaşamak zorunda değilim. Gemide KADIN da çalışır bine de çalışır gay da çalışır begenmezsen verirsen dilekçeyi ilk limanda senin dinden çıkmanı engellerler. Siz müslümanlar dininizi gerici çağdışı ilkel göstermekten başka birşey yapmadığınız için günah isliyorsunuz