Gemide Bayanla Çalışmak?

isteyen istediği gibi giyinir, isteyen istediği gibi yer / içer...
ama belli kurallar ve gelenekler var...
kaptan da olsa k/ü de sarhoş gelemez, alkollü bir zabite vardiya teslim etmem...
önce kendi canım, sonra güvenlik ve seyir adabına ters...
keza güvertede oruç tuttu diye de kimseye tolerans göstermem... ne yani oruç tutunca ambar temizlenmeden mi yüke gireceğiz, ya da raspa / boya yapılmayacak mı... yok öyle şey...
ibadet edin ancak işinize mani olmasın...
için, gezin eğlenin ancak işinize mani olmasın...

bayanlarla çalışırım, ancak iş kaybına müsaade etmem...
çok açık, vardiyasına zamanında gelecek, draft survey yapılırken ''üşüdüm'' demeyecek, üstüne iki parça fazla giyecek, dayanacak...
bu işin adabı usulü budur...

gerçekten kapatın artık sunu nedır yani..özeti şu..gemıde bır kadın görup muhabbet etmek ıcın etrafında dolasan tipler..ve o kadınında kendını 'salma hayek' zannedip havaya girmesi..zorla yorum yaptırdınız yani....

Şu an '' Uzakyol Vardiya Zabiti '' yetiştiren 5 fakülte var desek,
Her sene bunlardan 100 öğrenci mezun oldu desek,
500 Uzakyol Vardiya Zabiti 'nin 300 'ü herhangi bir sebeple bu işi başlamadan bıraksa,
Geriye kalan 200 Uzakyol Vardiya Zabiti gemilere 3. ve 4. Kaptan olarak çıkmak istese,
Her sene 100 yeni gemi lazım.

Türk armatörü geçmiş yıllarda 10.000 tonluk 10 gemide 10 personelden 100 gemi adamı istihdam ederken şimdi 50.000 tonluk 2 gemide 20 personelden 40 gemi adamı istihdam ediyor.

Bu rakamlara ilave olarak doların artışını bahane eden ( sanki navlunu dolar olarak değil leblebi tozu olarak tahsil ediyormuş gibi ) şirketler maaşları sürekli aşağı çekiyor.

Tüm bu olanlara çalışma şartlarını eklemeden konuşuyorum. Bu işin sonu atanamayan öğretmen gibi olmaktır. Gemi bulamayan kaptanlar ..

Tüm bu yazdıklarım gerçek değilmiş gibi '' GEMİDE BAYANLA ÇALIŞMAK '' konusunu her gün yeniden hortlatan meslektaşlarıma; SEN İŞİ BUL DA BAKARSIN SONRA BAYAN VAR MI YOK MU ?

bence çalışıp çalışamayacaklarına kadınlar karar versin. istemezlerse çalışmazlar değil mi?

kadınlığı kadınlardan iyi biliyoruz maşallah.

rotterdam'da 2 adet, Mohammedie'de 1 adet kadın pilot gördüm. Fas'taki mesleki olarak biraz tırttı ama, rotterdamdakiler canavardı.

Ben bir kadin olarak 14 yasimdan 19 yasima kadar harclik cikartmak icin demircilik yaptim. Bazi insanlar kadinlarin erkeklerden zayif oldugunu dusunur. Ama vahsi doga kosullari karsisinda kadin gucsuzdur korunamaz diye bir sey yok. Kadini zayiflatan toplumun kendisidir, ne zaman ki tarimin baslamasiyla insanlar yerlesik yasama gectiler o zaman sistem anaerkillikten ataerkillige dondu. Ilk basta kendisine saygi gosterilen kadin evde kaldi sonra zaman icinde bu durum ataerkilligi getirdi gundeme. Kiz cocuklariyken bize cici kizim dendi bebek alindi bir kosede evcilik oynadik ama bu arada erkekler top oynadi, agaca cikti, kavga etti; yani antrenman yapti. Belki kedi yavrularini gormussunuzdur, kiz olsun erkek olsun ha bire didisirler bu didisme aslinda onlarin bilinc altlarindan yuzeye gelen, gelecege donuk avlanmaya ya da korunmaya yonelik bir antrenmandir, erkek kedi ceker gider ama anne lohusa haliyle avlanmaya devam eder. Insanlar olarak biz de onlar gibiydik, kizimiz da oglumuz da vahsi dogada savasacak gucteydi ta ki toplumsal degerler kizlara evcilik oynayip makyaz yapmayi ogretene kadar.
Benim halam TIR soforuydu, en yakin arkadasimin annesi asansor ustasi, kendim de basta belirttigim gibi demircilik yaptim. Peki neden denizci olamayacakmisim?
Eger kadinlari sadece cinsel obje olarak goruyorsaniz ve gemideki kadinlari taciz etmekten, bu nefse yenilmekten korkuyorsaniz zaten gemi adami olacak yeterlilige sahip degilsinizdir, ilk limanda adam gibi o gemiyi terk edin.
Hatta, kadinlar daha ozenli olduklari icin ve sorumluluk duygusuna daha guclu bicimde sahip oldukari icin (annelik ic gudusuyle dogru orantilidir) erkeklere gore, birakin o gemileri bize. :)

Herkese merhaba,
Öncelikle her meslekte olduğu gibi kadın ile erkek ayrımından ziyade karakterli ve karaktersiz insan ayrımı vardır.Yakin zamanlarda basimdan geçen bir olayi sizinle paylaşmak isterim lakin bu her gemide aynı olacak diye bir kaide yok paylaşma sebebim ise bu platform da bulunan birçok zabit arkadaşımız yarının kuvvetli kaptan ve basmakinist adaylaridir.İsmi lazım değil bir denizcilik şirketinin x isimli gemisine 3.kpt olarak görev yapmak üzere gittim ve kısa zamanda mürettebatdan bazı arkadaşların şirketteki insanlara tesir ederek gemi ortamını etkilediğini farkettim ve akabinde olaylar yağcı arkadaşın üniversite de okuyan ara staj yapması gereken sevgilisini gemiye getirmesi ile başladı ve gemide 2 stajerim olmasına rağmen erkek olandan istediğim verimi alırken şirket ve kaptan kanatları altında olan bayan stajere bir iş yaptiramadik ki kendisi de bana iş vermiyorlar bende su işin ucundan tutayım demedi ve zabitlikte bu bayan arkadaş bunun eksikliğini fazlasıyla yaşayacaktır.Hal böyle olunca gemide sesler yükselmeye başladı Kaptan bu olayda dengeyi koruyamadı ve gemide işine sahip çıkan insanlar bir bir gemiden ayrılmaya başladı bunlardan biri de ben oldum.Bu anlattığım ve yaşadığım olayda bire bir bayan arkadaşı suclayamam çünkü otoritesini kaybetmiş bir şirket aynı zamanda şirkete göre davranan bir kaptan ve yine mesleğine saygısı olmayan ve sahip çıkmayan bir bayan arkadaş bunların suçluluk ve sorumsuzluk oranları değişir.Lakin gemi kaptanı olmak tabiri caizse Süvari Bey unvanını yakistiracaginiz kişi nerde nasıl davranacağını karar alacağını çok iyi bilmeli ve uygulayabilmelidir.Kisacasi mevzu bayan yada bay olması değil gemideki dengenin özellikle kaptan tarafından nasıl saglandigidir.Burdan bütün abi ve kardeşlerime ricam şudur ki kişisel menfaat ve egolari uğruna kırmızı çizgilerinden taviz vermemeleridir herkese sevgiler selamlar

Ya Mİllet Kadinlarin Gemİde Ne İŞİ Var Gemİ Kadinlara GÖre Dİİl Sahsen Ben Bİr Bayanla Vardİya Tutmak İstemem Ayni Gemİde ÇaliŞmakta İstemem DÜŞÜncemİ SaÇma Bulabİlİrsİnİz Ama Bu Benİm DÜŞÜncem Sonuna Kadar Arkasindayim

Ne kadar saçma bi düşünce öncelikle bayan olucak kadın değil ve nesi bayanlara göre değil sanki taş taşıyosunuz gemide gemide ne işi var ne demek Bırakta kime göre olduğuna herkes kendi karar versin

Kadının gemide olması uğursuzluktur. Ünlü Alman bilgenin dediği gibi Kadının yeri "Kinder, Küche, Kirche"

Erkek nüfus askerdeyken evet kadınlar ekonominin devamlılığı adına çalışmalıdır. Fakat barış dönemlerinde kadınlar kesinlikle ekonomiye katılmamalıdır. Kadınların iş hayatında oluşu maaşları düşürür. Zaten çoğu kadın elindeki parayı tutup yatırımda yapmıyor.

Kadının gemide olması uğursuzluktur. Ünlü Alman bilgenin dediği gibi Kadının yeri "Kinder, Küche, Kirche"

Erkek nüfus askerdeyken evet kadınlar ekonominin devamlılığı adına çalışmalıdır. Fakat barış dönemlerinde kadınlar kesinlikle ekonomiye katılmamalıdır. Kadınların iş hayatında oluşu maaşları düşürür. Zaten çoğu kadın elindeki parayı tutup yatırımda yapmıyor.

Sevgili İtalyan;

Ben bir Uzakyol vard. zbt'yim ve Kadınım. İyi bir firmada iki yıldan fazla süredir görevimi alnımın akıyla icra etmekteyim. Lütfen böyle -Cahilce- düşünceler ile bu siteye 'birşeyler öğrenmek, hatırlamak' amacıyla gelen kardeşlerimizin ve abilerimizin akıllarını bulandırmayınız. Sizinle aynı gemide çalışan erkek-kadın herkese sabır diliyorum, keza siz bu bağnazlıkla devam ettikçe herkesin işi zor gözüküyor.

Saygılarımla...

anket yetersiz olmuş.bende gemide bir bayanla birlikte çalışmak istemem ama sebebi şıklarda gördüklerimden birisi değil.
benim üstümde olursa, bi kere bi bayandan emir almak ağır gelir bana.
ayrıca bir yandan salyalarını silerken, "en iyi stajer kız olandır hıhıhı" gibi yorumlar yapan gemi kaptanları görmüş olmamında etkisi vardır bu düşüncemde.

ayrıca "aşın bunları, eski çağlardaydı o, şöyleydi böyleydi" içeriğindeki mesajları saçma buluyorum.eski çağlardan günümüze değişen tek şey, kadının uğursuzluk getirmediğinin anlaşılmış olması.tamam, uğursuzluk getirmez ama denizcilik yinede bayanlara göre bir iş değil.açık görüşlü, entel, yada feminen bi görüntü yakalamakmı amaç anlamadım ama bayanların denizci olmasını destekleyen herkes erkek hemşire görse gülüp dalga geçer eminim.

saygı duyuyorum ama bayandan emir almak konusunda takılmanız biraz cinsiyetçi yaklaşmış olmak değil mi? yeterliliğinizi de (nedir bilmiyorum) yükselttiğinizde en iyi stj kız olanıdır demek yerine yerine siz de altınızda kadın denizci görürseniz emir verdiğiniz için rahatlamış mı olacaksınız ?

İslâm kadının çalışmasını yasaklamamıştır. Fakat İslâm toplumunda gelişen İslamî kültürü, kadının yaratılış fıtratına, onur ve gururuna uygun iş yapmasını gerektirmektedir. İslâm toplumunun liderinin bir an için kadın olduğunu düşünelim:
Bu kadın lider öncelikle çocuklarından, ailesinden uzaklaşacaktır. Onlara yaklaşacak çok az bir zamanı olacaktır. Devlet başkanı olarak gelen erkek devlet başkanlarını karşılayacak, onlarla başbaşa görüşmesi gerekecektir. Bunu İslâm’ın kabul etmemektedir. Keza, yalnız başına yabancı memleketlere seyahat etmesi ve orada yine devlet başkanları ile hususî toplantılar yapması gerekecektir. Dahası, hamile veya emzikli bebeği olan kadın başkan, İslâm inancına ters düşmeden bu görevlerini nasıl yapabilir?
Kadının polis, asker olması durumunda, bir insanın üzerine silâh doğrultması inanan bir kadına ne kadar yakışır?
Kadının mühendis olmasında, köprülerin, binaların, ormanların içinde erkeklerle beraber ne kadar İslâm emirlerine ve inançlarına uygun olarak çalışabilir?
Bu misalleri daha da çoğaltmak mümkündür. Kadının yaratılış fıtratı ilk önce anne olmaktır. Dolayısıyla, çocuk yetiştirmek ve eğitmektir. Çocuğunun en sağlıklı yetişmesi için ev idaresi ve yönetiminde uzman olmasıdır. Baba evinde bu eğitim ve öğrenimini en iyi şekilde yapmalıdır. Kadın, eşinin kazancı yetişmiyorsa veya dul kalarak çocuklarına bakmak mecburiyetinde ise, sağlık, ilköğretim ve kızöğretim kurumlarında inancına, onuruna uygun ortamda görevler yapabilir.

İSLAM'DA KADIN - KUR'AN'IN KAYBOLAN YORUMLARI - Blogcu

Ekte bulunan siteden alıntı dır.
Birşeye karar verirken İslam Ahlakına göre vermeliyiz.:)

Amca dinini de al camiye git sana ve dinine saygımı bozdurma... bir hristiyan olarak senin dininin kurallarına Göre yaşamak zorunda değilim. Gemide KADIN da çalışır bine de çalışır gay da çalışır begenmezsen verirsen dilekçeyi ilk limanda senin dinden çıkmanı engellerler. Siz müslümanlar dininizi gerici çağdışı ilkel göstermekten başka birşey yapmadığınız için günah isliyorsunuz

Amca dinini de al camiye git sana ve dinine saygımı bozdurma... bir hristiyan olarak senin dininin kurallarına Göre yaşamak zorunda değilim. Gemide KADIN da çalışır bine de çalışır gay da çalışır begenmezsen verirsen dilekçeyi ilk limanda senin dinden çıkmanı engellerler. Siz müslümanlar dininizi gerici çağdışı ilkel göstermekten başka birşey yapmadığınız için günah isliyorsunuz

Dostum;
Senin cevap verdiğin zihniyetteki düşünce ne kadar sorunlu ise, senin de ona cevap verişinde tüm Müslümanları işe dahil etmen o derece sorunlu bir yaklaşım. Adamın beyanı kendi düşünceleri. Ama sırf hatalı birinin söyleminden yola çıkarak tüm mensupları dahil etmen hoş olmamış.
Günahsa günah, haramsa haram. İslamda bile hiçbir şekilde zorlama olmamış, günahsa cezanı çekersin sevapsa ödülünü alırsın denilmiştir.
Bence sende o anın harareti ile anlık olarak o şekilde genelleme yapmışsındır.

Geri