Gemide Bayanla Çalışmak?

dediğim gibi mesleğimiz herşeyden önce gelir; eğer farklı bir düşüncesi olan varsa o zaman çalışmasın bayan ark. burda önemli olan herkesin üstüne düşeni layıkıyla yapması zaten denizcinin mesleğe uygun olmayacak davranışlar sergileyeceğini sanmıyorum, olamaz.........:8:8:8
((ayrım söz konusu olamaz))

Ne yani , o bayan arkadaşla ilgilenmek mesleğe uymaz mi

Anketler sıradışı durumlar içindir. Ankette çirkinlik yok,
konuyu işlevsel, Psikolojik, Türk toplumu sosyal kültürü ve fiziksel olarak değerlendirmek lazım.
Cinsiyet farklılığı olarak bakan zaten problemli insandır...!
Benim açımdan çalışır hiç te sorun olmaz..

Herkes başından geçen bir inspection anısını kısa ve öz olarak anlatsın bakın kaçtane üyeyiz ne güzel tecrübe paylaşımı olur. bizim meslek cinsiyet tartışacak kadar basit değil.Yapmayın

Bayanların Deniz'de çalışması gerekiyorsa(denize olan sevda,geçim sıkıntısı,merak, V.s) en uygun çalışma alanı "Yat " olmalıdır.
Ben 43mt,Anatolia yatında. 2bayan ile çalışmış Engineer pozisyonunda. Chieef Engineer ehliyeti birisiyim. (Steward ve chieef steward ) İspanyol steward yatta iken işini iyi yapıyordu,kimseyle iş haricinde normal arkadaşlık çerçevesinin dışına çıkmıyordu,mesai bitiminde (yatlar genellikle limanlarda uzun kalırlar,en fazla 2gun seyir yaparlar) dışarı çıkarlar,baska bir yat personeli ile her türlü eğlenceye giderler.(kendi yat personeli ile arkadaşlık,yabancı yat personeli ile yakınlaşma ,V.s) dogrusu budur.
Daha sonra kimyasal tankerlerde çalışırken karşımıza bayan güverte personeli(stajyer-3kpt,2kpt,) çıkmaktadır.zorlukları vardır.neticede Türk oluşumuz,bu pozisyonlara alışmadıgımızdan bayanlara saygınlığımızdan diğer arkadaşlarla aralarında sorun oluyordur.şunu unutmayalım lütfen:
Bir bayan eğer gemide çalışmak istiyorsa , işin zorluğunu ,işin inceliklerini biliyordur.bayan bayanlıgını bildikten sonra sorun olmaz.sorun erkek personelden çıkar.
Bayanlara tavsiyem Yat larda çalışmaları. Çünkü her gün limanda olurlar,aksam dışarı çıkarlar.az personel ile çalışırlar.
Yatlarda çalışmak isteyen bayan arkadaslara yardımcı olabilirim,Cannes te Crew agentaları var

Konuya çok birşey katmasa da akdenizde m.ö 400-300 civarında Milas'lı Karyalıların amirallerinden 3'ü kadındı, perslilerin ve yunanlıların analarından emdiği sütü burnundan getirtti diyor heredot, hatta ve hatta Artemisia'nın emrindeki erkekler kadın gibi kadınlar erkek gibi savaştı diye notu bile var, hani gemide ne işi var diyen arkadaşlara ufak tarih bilgisi olsun bu da.
Ben yelken kökenli olduğumdan kadınlarla hep çalıştım, sorun yaşamak şöyle dursun, teknede kadın olmasının kesinliklefarklı bir göze sahip olmak olduğunu düşünüyorum. Gemi konusunda da kadın bunu göze almış isezaten elinden geliyordur.

denizcilik başka mesleklere benzemez, yaptığı işin bilincinde olduktan sonra ve işini iyi yaptıktan sonra farketmez fakat malesef bizim ülkemizde durum böyle değil hatırlarsanız face de bir grupta gemi kazaları videosu nun altına kadın zabitlerin vardiyasında olanlar diye konu açıkmıştı. Bakış açısı bu yani.

Boş muhabbetler

Arkadaşlar neden bu konuya bu kadar çok yorum yapılıyor? Hatta neden böyle bir başlık açılmış anlamakta güçlük çekiyorum. Çalıştığın insan olduk dan sonra kadın erkek ne fark eder.Benim sekiz sene tersane yaşamım oldu bu sekiz seneden sonra denize çıktım. Tersanelerde de bayan personel azdır.Ancak kimse bu tarz muhabbetlere girmiyordu.Bence bırakın bu boş muhabbetleri.

Geri