Gemide Bayanla Çalışmak?

Çalışmakta olduğum firmada kadın bir süvariyle rotasyon yapıyoruz. Her seferinde gemiyi herşeyiyle 4/4 lük teslim alıyorum.

Ben de gemiyi aynı şekilde teslim etmeye çalışıyorum ama hakikaten standartların üzerine çıkmak zorunda kalıyorum.

Selametle...

Olay kadın olup olmamadı değil. Çifte standarda maruz kalınması. Kardeşim objektif olun. Rahat olamazsınız, rahat konuşamazsınız, herşeyi geçelim durum iş olunca mesela manevrada aşırı yük biniyor. Ben bayanla çalışan birisi olarak kesinlikle onaylamıyorum. Madem gemiye geldi ozaman manevrada gerekirse halatları vira edicek bosa vurucak. Bunları yapamıyor ve yük bana biniyorsa ve ayrıca onun yapması gereken işleride ben yapıyorsam o halde maaşından yüzde vermeli. Kabul edersiniz etmezsiniz sizin sorununuz. Madem eşitliklikse ve iş zamanında erkeğin yaptığı işleri yapamayıp yük biniyorsa bunun telafisinin karşılanması gerek. Herşes parası için iş yapıyor. Kimse kimseye bedava iş yapmaz. Olay budur.

ayrıca "farklı konulara dalıp dikkatim dağılabilir" diyen 72 kişi.. bırakın bu mesleği.. uçkurunuza sahip olamadan neyin vardiyasını tutacaksınız.. gemilerin selameti için uzak durun gemilerden..

"ondan bir hamle beklerim hep" diyen 36 kişi.. daha çok hamle beklersiniz denizde de karada da.. benim gemimde bana bir denk gelinde hamlenin kralını göstereyim size..

nasıl bir hayal dünyanız var anlamıyorum.. neyin derdindesiniz neyin peşindesiniz.. çalışın işinizi adam akıllı yapın ekmeğinizi kazanmaya bakın.. saçma sapan konularla adamın canını sıkmayın..

İşte beklediğim cevap..Kadınlar savunmaya geçmiş çoğu cevapta..Savunalacak birşey yok ki..Artık saldırma zamanı :)

Evet, malesef böyle konulara takılıp kalındığından Türkiye her konuda ilerlemesi gereken her dalda geri kalıyor.. şu konu kaç yıldır şurda hala daha kadın erkek ayrımı yapılıyor vay efendim deniz kadın işimiymiş yok baş örtüymüş bilmem ne derken ülke olarak birbirini eleştiren ama kendi işini bile düzgün yapamayan insanlar olduk şurda yazanlar organize olsa bi denizcilik örgütü kurulur, zihniyetler değişse denizcilik adına olumlu adımlar atılacak fikirler ortaya atılırdı ama Türkiye'nin acı gerçeği bu.. fetva vermeyi bırakıp herkes kendine baksın bir çok kadın denizci biz erkeklerden daha iyi icra ediyor bu mesleği.. takdir etmeyi bir öğrenmek lazım ilk önce bu zihniyet değiştiği gün daha denizcilik konusunda daha başarılı olunacağını düşünüyorum.. Selametle...

Aklım kayabilir diyenler de olmuş o daha ilginç. Bayanları gemiye almadan önce o arkadaşları gemiden indirelim bir. Bu kafadaki insanlarla değil gemide, hiç bir ortamda çalışılmaz.

Çok ciddi oranda FARKLI KONULARA DALIP DİKKATİM DAĞILABİLİR ve ONDAN BİR HAMLE BEKLERİM HEP seçeneği secilmiş bu gerçekten ciddi bir sorun bu yüzdendirki genellikle kurumsal firmalarda bayan zabit çalıştırılıyor ki dikkati karşı cins tarafından dağılabilen kisilere yer verilmiyor böyle yerlere iyi bir referanslı profesyonel insan alıyorlar bu ayrımı nasıl yapıyorlar diye sorulursa karakterli insan alıyorlar o insanlarda kendini belli ediyor vesselam...

Japon gemilerinde banyo tuvalet ortak oluyor %90. Suvari ve Baş müh. haricindeki kamaralarda ne yazik ki yok. Örneğin bu tip gemilerde biraz zorluk çekilir.

Ayrıca bayanların çalıştığı firmalar sayılı ve belli firmalardır. Öyle herkesin gemisine gelmezler :)

Yorumların hepsini okuyamadım ama şimdiye kadar 10'dan fazla bayan personelle çalıştım. (zabit+stajyer)

Her seferinde, gemideki personel (kaptan,zabitan,tayfa) tarafından tacize kadar varabilen sözlü ve fiziksel davranışlara maruz kaldıklarına

şahit oldum. Unutulmamalıdır ki; Gemi ortamı bir işyeridir flört etme yeri değildir, bu bayanlar için de geçerlidir. Önce toplum olarak bu

saplantıdan kurtulmamız lazım. Yaratılış olarak bayan ve erkek bir bütündür. Biri yoksa diğeri de yoktur.

Geri