İşin aslı çok üzüldüm, bu siteye geleli daha yeni olmuştu. Oldukça yararlı, insanların bilhassa benim gibi mesleğe yani adım atmış insanların kafasındaki soru işaretlerini aydınlatan, yol gösteren bir site olarak gördüm. Sakin ağabeyin ve diğer denizcilerin bir çok yazısını takip ettim okudum. Bu siteye dahil olmaktan bu anketi görene kadar gayet mutluydum ama bu anketi hele de ankete cevap olarak yazılmış bazı şuursuz ve kendiliksiz yanıtları okuyunca burada olmaktan tedirginlik duydum. 2011 senesinde arkadaşın söylediği gibi dünyanın birçok yerinde kadınlar gemilerde gemici, yağcı olarak çalışırken Türkiye de bir zabit olarak çalışıp çalışamamak tartışılıyor üstelik iğrenç bir bakışaçısıyla. Bu söylediklerimi lütfen bizleri birer kardeşi olarak gören ağabeylerim üzerine alınmasın. Benim bu söylediklerim her an bir hamle bekleyen iğrenç zihniyetlere. Hele ki bunu dinle örtpas etmeye çelışan sapık düşüncelere sahip zatlar. Burada kendine bilmez şekilde, kadınların erkeklerle aynı ortamda çalışması islama göre ne kadar doğru diye yazıyor birisi. Acınacak bir durum. Çeversindeki kadınları böylesi sapık bir anlayışla süzüp rahatsız eden bu insanlar denizde ancak deniz kirliliğine sebep olurlar. Ölesiye acınacak bir durum içindesin ey zat' ı muhterem. Buradaki bir çok arkadaşa katkım olabilirdi, denizde belki biraz yeniyim. Evet, bir bayanım ve aslanlar gibi de bir denizciyim. Üstüne üstlük ülkemi avrupa da doktorasıyla temsil etmiş bir deniz politikası uzmanıyım. Bu zihniyetler kadınları çalışamaz, okuyamaz, spor yapamaz, evde oturup çocuk bakar, kocasına biat eder, yemek yapar, dayak yer her daim kocasının ardında boynu 45 derece eğik yürür zihniyete mahkum ederken. Ben ve benim gibi bir çok bayan dünya denizlerinde aslanlar gibi yol alıyor, akademik çalışmalarla tüm dünya da deniz politikalrını yönlendiriyor bir çok köklü şirkette yüksek mevki de görev alıyor ve alacaklarda.
Siteden ayrılmayı düşünüyorum, biliyorum burada çok değerli insanlarda var ve onların bana yardımcı olduğu gibi ben de birçok konuda onlara yardımcı olabilirdim. Ama böylesi bir anketin varlığından bile çok rahatsız oldum ve kayıtsız kalamadım. Sakin ağabey, site yöneticisi olarak bayan kardeşlerinin burada yazılan bu tür şeylerle rahatsız edilmesine izin verme lütfen.
Saygılarımla...