Gemide Bayanla Çalışmak?

bizim Türk denizcileri büyük çoğunlukla gemi limana yanaşır yanaşmaz kerhane ve benzeri yerler ararlar.ne rezil ne acınası bi durumdur.staja geldiği andan itibaren hedef bellidir.yardımcı olunur parası verilir falan filan.şimdi bu adamların gemideki bayan zabite ya da genel olarak bayanlara bakış açısı nedir? onu geçtim böyle adamlara sen eşini dostunu kız kardeşini tanıştırır mısın? yazık !

ben çalıştım 2 taneydi sonra geldi 2 de staj kız aman allahım gemi oldu karılar hamamı dedikodu zaten aldı yürüdü lanet ettim gidip ewde dikiş nakış yapsınlar arkadas ...halatı tut dersin ayy tırnagım baş altına in ayy kokuyor agzından küfür çıkar terbiyesiz buuuuuu derler...eee be arkadasım ne işin war o zaman 15 tane erkeğin içinde....git ewinde çoluguna çocuguna bak....bu işide bırak kocan yapsın....sakın çalışmayın warsa gitmeyin diyenlerdenim hele 2.kpt kadınsa we sen 3. isen aman allahım allah düşmanıma wermesin....we gemicilere allah sabır wersin...

çinişi japon işi bunu yapan ıkı kısı bırı erkek biri disi diyelım ve konuya gelelım kadınlarla aynıu vardıyada olmak bır erkegın ıc gudulerını arttırır erkek sonunda pot kıracaktır o yuzden sakın ve soguk kanlı olmaktır yanı kaqdınlar aslında bızlerden yaratılmıstır erkeklerden erkeklerın kaburga kemıuklerınden yanı demek ıstedıgım erkeklerın ayrıca yerlerı kadfınlardan ustundur o yuzden son derece sakın olmalı ve kadınların dıkkatlerımızı dagıtmamaları lazım an ca bu sekılde zabıt tutulabılır

arkadasım bence sen çık siteden o zaman daha hayırlı.. olur biz TÜRK üz yolda gecen bayan a dahi bacımız deriz ama gemiler de doğru değil çalışmaları gemi çıkar cebelitarıktan herkes olur o geminin sahibi o sen gider nöbet tutarsın kamaraların önünde.. aman kimse birsey yapmasın diye buraada o kadar yazan insan war iyi kötü yazmış sen kaç kıişi ile çalıştın hadi diyelim çalıştın sana iyileri denk geldi yada sen iyiydin yada yada yada bu işler telik olmuyor deniz büyük gemiler çok içimizde duygularını bastıramayan bi dolu denizci warken bayanların gemilerde yada şöyle diyelim uzak hat larda çalışmaları hiç mi hiç uygun değill...bence de denizde çalışmaları uygun değil...

türküz diyosunda bayan gemide çalışırsa ne niyette bakarım demekten de kaçınmıyosun bu türklük mü, gemiye denizciliğe senin bakış açın buysa ben sana bişey diyemem hadi kolay gelsin...

ben çalıştım 2 taneydi sonra geldi 2 de staj kız aman allahım gemi oldu karılar hamamı dedikodu zaten aldı yürüdü lanet ettim gidip ewde dikiş nakış yapsınlar arkadas ...halatı tut dersin ayy tırnagım baş altına in ayy kokuyor agzından küfür çıkar terbiyesiz buuuuuu derler...eee be arkadasım ne işin war o zaman 15 tane erkeğin içinde....git ewinde çoluguna çocuguna bak....bu işide bırak kocan yapsın....sakın çalışmayın warsa gitmeyin diyenlerdenim hele 2.kpt kadınsa we sen 3. isen aman allahım allah düşmanıma wermesin....we gemicilere allah sabır wersin...
aynen bende calıstım yasada bırde makınada karı koca gelmışler sen yap onu yapamam bunda elım kırlenır yok öyle yok böyle onlar için sanki tatil yeri birsey desen ters olacaK gelıyorsan ışini adam gıbı yap

İslâm kadının çalışmasını yasaklamamıştır. Fakat İslâm toplumunda gelişen İslamî kültürü, kadının yaratılış fıtratına, onur ve gururuna uygun iş yapmasını gerektirmektedir. İslâm toplumunun liderinin bir an için kadın olduğunu düşünelim:
Bu kadın lider öncelikle çocuklarından, ailesinden uzaklaşacaktır. Onlara yaklaşacak çok az bir zamanı olacaktır. Devlet başkanı olarak gelen erkek devlet başkanlarını karşılayacak, onlarla başbaşa görüşmesi gerekecektir. Bunu İslâm’ın kabul etmemektedir. Keza, yalnız başına yabancı memleketlere seyahat etmesi ve orada yine devlet başkanları ile hususî toplantılar yapması gerekecektir. Dahası, hamile veya emzikli bebeği olan kadın başkan, İslâm inancına ters düşmeden bu görevlerini nasıl yapabilir?
Kadının polis, asker olması durumunda, bir insanın üzerine silâh doğrultması inanan bir kadına ne kadar yakışır?
Kadının mühendis olmasında, köprülerin, binaların, ormanların içinde erkeklerle beraber ne kadar İslâm emirlerine ve inançlarına uygun olarak çalışabilir?
Bu misalleri daha da çoğaltmak mümkündür. Kadının yaratılış fıtratı ilk önce anne olmaktır. Dolayısıyla, çocuk yetiştirmek ve eğitmektir. Çocuğunun en sağlıklı yetişmesi için ev idaresi ve yönetiminde uzman olmasıdır. Baba evinde bu eğitim ve öğrenimini en iyi şekilde yapmalıdır. Kadın, eşinin kazancı yetişmiyorsa veya dul kalarak çocuklarına bakmak mecburiyetinde ise, sağlık, ilköğretim ve kızöğretim kurumlarında inancına, onuruna uygun ortamda görevler yapabilir.

İSLAM'DA KADIN - KUR'AN'IN KAYBOLAN YORUMLARI - Blogcu

Ekte bulunan siteden alıntı dır.
Birşeye karar verirken İslam Ahlakına göre vermeliyiz.:)

Baya bi saçmalamışsın böyle bi yaklaşım yok kadın köle değildirki?? tabikide çalışabilir kadın anne olmakla çalışmayı ayır edebilir yani her 2sinide yürütür sen kafanı sıkma o konuda öyle herşeye dini açıdan yaklaşıcaksak şeriat ülkesinde yaşayalım daha neler bu kadar yobaz olma dostum bence.. sen dinini tam yaşayabiliyormusunki burda kur'an 'dan örnek veriyorsun...!!!

piyasada mesleğine hakim ve kaliteli çalışan çok bayan arkadaş var. Fakat açıkcası bende haz etmiyorum. Erkek egemen mesleklerde ki denizcilik bunlardan biri, bayanlara çok uygun değil bence. Her ne kadar kendileri yapacaklarını düşünsede, piskolojileri olumsuz yönde çok çabuk etkileniyor. Yine denizcilik sektöründe karada çalışmaları bence en doğru, olmadıklarını söyleselerde fizik kondisyon olarak oldukça yetersizler. 4 veya 5 bayan zabitle çalıştım. 2.liğimde ve kaptanlığımda gemide denk gelmesini istemem açıkcası.

kadınların denizde çalışmasına kesinlikle karşı değilim. yetersiz olduklarına da kesinlikle katılmıyorum. bir çok erkeğe taş çıkaracak kadınlar tanıdım. ama, üzülerek ifade ederim ki, gemide denk gelmesini istemem.

öncelikle çalıştıgım fırmalarda genelıkle bayan kptlarla çalıştım bunun artısı su insanlar daha bır kendıne çeki düzen verıyor bu gıyımıne konuşmasınada yansıyor buda bence çok hoş bırsey denızcılık camiasi için

Geri