Gemide Bayanla Çalışmak?

anket'in gereksizliğine katılıyorum . ama kayırılmadıklarını söyleyen yalan söylüyor. sırf çifte standart'lar yüzünden bayanlarla çalışmak istemiyorum. tabi bu 2.kaptanın ve kaptan'ın kalitesine profesyonelliğine göre değişir.

bayanların çalışması

yukarıda çok saçma yorumlar gördüm.üzüldüm.ben şener petrol ,dünya denizcilik,zihni denizcilik ve net denizcilikte bayan stajer ve bayan zabitanla çalıştım.hiç bir konuda tersliğe rastlamadım.hepsi mesleğinden ve kendinden emin arkadaşlardı.
denize çıkacak bayanlara tavsiyem;belli başlı firmalara çıkmaları ve kimyasal tankerleri tercih etmeleridir.
kimyasal tankerler zordur ama her konuda kalite daha yüksektir.
ayrıca anketi hazırlayan arkadaş düşüncesizce davranmış.veya şaka yapmış.

hmm pekii iyi güzelde bir sorum olacak..hani yazılmıssa bayanlar belli başı yerlerde çalışmalı diye..peki tesettürlü bir bayanın gemide çalışmasını nasıl karşılardınız? gercekten merak ediyorum..görüşlerinizi yazarsanız cok sevinirim..denildiği gibi deniz bir tutkudur..işini seven ve inandığının peşinde koşmasıda güzel birsey yanlız dıs görünüş tesettür bunu etkilermi? mezun olduktan sora iş bulabilir mi? şimdiden teşekkürler..

Tesettürün çalışmayla ne alakası var anlayamadım,
Erkek de isterse cüppeyle çalışsın ne fark eder, Alan memnun satan memnunsa.

Alkolle vardiya tutan kaptan oluyorda, başı kapalı kız mı olmuyor çok saçma bir benzetme.
Gereksiz yere böyle sorularla tartışma başlatmayalım konu kapansın.

İnşaatta bayan çalışamaz mı kardeşim ? Hayır isterse çalışır.
Şoför nebahat gördük de, kaptan nebahat mi ağır geliyo bize, Tabiki hayır.
Kim nerde isterse, nasıl isterse o şekilde okusun çalışsın, kendisi bilir.

Şöyle bir sorun olabilir yakınlarından bir bayan gelir ve der ki ben gemide çalışıcam,
Ağır geliyorsa çalışmasına izin vermezsin, Hayır olmaz dersin, Konu kapatılır.

Herkes kendi kümesine baksın, başkasına değil.

Ben 3 defa bayan ile çalıştım. Bayanların gemide bulunmasının faydaları ; kızın bulunduğu ortamda, herkez konuşmalarına az da olsa dikkat ediyordu. Küfürlü konuşmalar azalıyodu. kaptanların kartı acıkıyordu gece vakti, yemek hazırlıyodu. temizlik yapıyodu. Tabi, kötü avantajları da var. kaptanlar kızlara ayrıcalık tanıyor. ezilmelerine kıyamıyorlar sanki. birde aç gemiciler var gözleri hep bayan kaptanların üzerinde, yakın seferde bayanlar rahat olur, uzak seferlerde zorluk çekebilirler. çalıştığım kız zabit böyle söyledi bana. Tabi zevkler ve renkler tartışılmaz

aslında beni yanlış anladınız şöyle açıklıyayım

yani amacım bir tartışma açmak değildi..doğrusunu söylemek gerekirsede görüşünüz çok hoşuma gittti..hani böyle düşünen bir insanın olması bile mutluluk verici..başı kapalı bir kızın çallışması derken yani şuanki ülke şartlarında başka bir alanda bile zorlanırken firmaların ve çalışanların tepkisi ne olur diye düşünmüştüm yada okullarda bile yeni yeni oturturulurken bu düzen denizcilik gibi bi alan da okul kaldırabilirmi..üniformada sorun çıkarmı vs vs ..hepsi kafamı kurcalıyor..işin aslına gelcek olursak ben küçüklüğümden beri deniz tutkusuyla büyümüş bi insanım yani küçükken bile feribotlar gemiler su tankerlerii saçma gelebilir belki ama bana o kadr sevimli geliyoduki beni çeken birseyler vardı sanki..kaçıp limanda gemilerin gidişini izlemek bile nasıl mutluluktu tarif edemem..çocukluk işte..veshasılı büyüdük..ben anadolu imam hatip lisesinden mezun olan bayan bi öğrenciyim..puanım da muntazamdı yani bu bölüme yetiyordu en azından..ama çevremdeki insanların etkisi okulda ve daha sonraki zamanda ne olur düşüncesi ve daha doğrusu toplum baskısıyla ve ailemin üzerine sevmediğim alakasız bir bölüme girdim ve hala aklım denizlerde kaldı..sorunum buydu...yani foruma girip her baktığım da yada defterlerm ktaplarmn araları küçk gemi denizresimleriyle dolu..bu mutsuz oldugm bölümde derslerdede hep bi gemi bi liman çizerken buluym kendimi bzen küçük bi simge demiri dümeni çiziyorumm ama ne yapacağımıda bilmiyorum..

denizciliğin çok zor olduğunu biliyorum birde bayan için..yazdıklarımında bir hayal gecici bi heves yada uzaktan görünen bi cizgifilm gbi algılanmasınıda istemem
hayat öyleki bazen kendi hayatında figüran olabiliyorsun..ama düşüncelerde cok önemli benim için..inşallah yanlış anlaşılmamısımdır..yorumlar için teşekkür ederim..

Kadınlarımız ve kızlarımız ! Neye ve kime göre daha az dayanıklı? Kriter kim ve ne? Erkek ya da Kadın ? sadece kaba kuvvet anlamında ayrılır bu iki cins ! Aksini söylemek sadece bireysel kompleksimizden ileri gelir. Bir gerçek de vardır ki, özel yaşamımızda uygulayamadığımız ama doğru olduğuna inandığımız gerçeklerimiz vardır ki, ,işte bu ciddi acıdır. Olmak istediğimiz gibi biri olamadığımız için sadece yazılara ve sözlere dökeriz o gerçeği, önemli olan inandığımız değerlere sahip çıkıp uygulayabilmektir. ben böyle derim ama öyle yaşamam, Çünkü işime gelmezdir gerisi, işte buna gülerim, işte böyle yorum yapanlara gülerim. Hayatı boyunca eleştirdiği, kınadığı, yukarıdan baktığı hayatlardan farklı hayat yaşamıyordur çünkü kişi.Kendine ulaşmak istemeyen insanlarımız kısaca... Doğrularımızla saygı duyarak ve saygı duyularak cinsiyet ayırmı yapmadan yaşamak ve yaşam oluşturmak adına... Hoşça kalın.

Sorumluluklarını bilmeyerek çalışan bir erkek kaptanla çalışmaktansa Sorumluluklarını bilen bir Bayanla Çalışmayı Tercih Ederim Sonuc olarak deniz üstünde beni ilgilendiren kadınlığı veya erkekliği değildir..! İşin yürümesi ve Emniyetli Bir Seyir Olmasıdır Bunun İçin Oda bir zabittir ve Sorun olmaz Dedim Selamlar..!

denizciliği Türk'ün milli ülküsü olarak düşünmüyoruz,bu gayeyi başaramak uğruna Kadın-Erkek hiç farketmez yeterki mesleği layıkıyla yapsın ama pek az şirket bayan zabit çalıştırabiliyor malum sebeplerden dolayı,Meslekte kalite artınca bayan zabit sayısıda artacaktır,Selametle.

Geri