İTÜ Denizcilik Fakültesi Mülakat Sınavı

• Konuyu açan Konuyu açan alp09
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
şimdi gemi adamı olur raporunu aldık sahil güvenlikte onaylattık.birde okulda da bir sağlık muaynesine mi giricez ? girdik diyelim orada bize neyin testlerini yapacaklar ?teşekkürler.

itüyü kazanacak kadar puan çekinde ondan sonra düşünün mülakatta neler yaptırıyor ne oluyor, elin ayağın tutuyosa akli dengende yerindeyse geçersiniz...

boy kilodan elenme diye bir sey yok ben sali gunu mulakata girdim sen git biraz kilo al gel dediler cuma mulakatlarn son gununde bir daha geldim su icerek 3 kilo almistim. ama o 3 kiloyu almasamda o mualkattan gececektim yani rahat olun kafaniza takmaniza gerek yok.

kibrista tam burslu girdiginde burs kesilme olayi yok cunki okula girerken yokten burslu olarak giriyorsun ama okula parayla girdin 2. sinifta basarindan dolayi burs kazandin 3. sinifta belli bi not otalamasinin altinda kalirsan bursun kesilir yani diger ozel universiteler gibi. bende kardesim icin arastirmistim ordan biliyorum.

hehhe harika soru bence kafani rahat tut ben tudevliyim ve benim bi arkadas itu mulakatta ama ben 2004 lu yillardan bahsediyorum.neden denizci olmak istiyorsun sorusuna babam beni sandalda peydahlamis efendim cevabini vermis idi ve kilolu idi ve barfikste 1 tane cekebiliyordu buna ragmen okula girdi simdi zayif ve cok basarili bir suvari.

Genel çoğunluk gereksiz yere mülakat stresinde bulunmuş, bence bundan önce mesleği yapıp yapamayacağını düşünmeli kişi, mülakat vs. durumları herkezin başarılı olduğu basit durumlar. Ama bu okulda okumak, uyum sağlamak genelde herkezin başaramadığı durum.

Ben gireli baya oldu tabi, 2004 yılında girmiştim okula ve mülakata, Genel bir sağlık muayenesi oluyorsunuz, burda önemli olan ciddi bir hastalığınızın bulunmaması, birde renk körü olmamanız. Renk körlüğünü de internet üzerinden test edebilirsiniz, bir çok sitede örnek skalalar mevcut. Göz bozukluğu vs. durumunda, gözünüzün bozukluk hassasiyetine göre gözlük kullanıp yine geçebilirsiniz muayeneden.
Spor mülakatında bizim dönemimizde yaptırılan hareketler, barfix (çekemeyenlerde geçebiliyordu), 20 adet mekik, 20 adet şınav istiyorlardı, ama başarılı olamayan arkadaşlarımızda geçtiler bu mülakattan. Sözlü olarak pek ciddi bir mülakat yok, okul ilk tercihinmiydi, baban ne iş yapıyor tarzı sorular.
Bide ayrıca, havuz etabı var, burdada öncelikli olarak bakılan kişilerin sudan korkup korkmadığı, yüzme bilen kişileri 4.5metre yükseklikten suya atlatıyorlarki, bu ileride yaşayabileceğiniz gemiyi terk durumları için bir denizcinin çekinmeden yapabilmesi gereken bir olay.

Benim tavsiyem, mülakat vs. yi düşüneceğinize, okulda okuyan öğrenciler ve mezunlarla konuşun ve meslek hakkında bilgiler alıp, yapıp yapamayacağınıza tam olarak karar verin. Ben yaparım diyorsanız, denizcilik, okul ve çalışma dönemlerinde, çok ciddi atletik bir yapı veya, olağanüstü bir iq isteyen meslek değil. Bence hayatta bazı fedakarlıklar yapmayı göze alan her kişi, bu mesleği kolayca yapabilir.

Arkadaşlar benim gözler 5,5 derece miyop renk körlüğü falan yok herhangi bir başka sağlık problemim de yok mülakatlardan geçebilirmiyim..Ayrıca bende itü kktc de açılan bölümü yazıcam bu sene herhangi bir bilgisi olan varmı orayla tam burslu tutabilir gibi sınıfta kalma durumunda falan burs kesilmesi varmı?

Tşekkürler..

meraba ben itü deniz ulaştırma işletme mühendisliği yazmayı düşünüyoru şu aniçin puanım yetıyor ben bırazda bayan olarak meslek hakkında bılgı almak istiyorum çok zorlanırmıyım yada meslegı yapan bayanlarda varmı?

Genel çoğunluk gereksiz yere mülakat stresinde bulunmuş, bence bundan önce mesleği yapıp yapamayacağını düşünmeli kişi, mülakat vs. durumları herkezin başarılı olduğu basit durumlar. Ama bu okulda okumak, uyum sağlamak genelde herkezin başaramadığı durum.

Ben gireli baya oldu tabi, 2004 yılında girmiştim okula ve mülakata, Genel bir sağlık muayenesi oluyorsunuz, burda önemli olan ciddi bir hastalığınızın bulunmaması, birde renk körü olmamanız. Renk körlüğünü de internet üzerinden test edebilirsiniz, bir çok sitede örnek skalalar mevcut. Göz bozukluğu vs. durumunda, gözünüzün bozukluk hassasiyetine göre gözlük kullanıp yine geçebilirsiniz muayeneden.
Spor mülakatında bizim dönemimizde yaptırılan hareketler, barfix (çekemeyenlerde geçebiliyordu), 20 adet mekik, 20 adet şınav istiyorlardı, ama başarılı olamayan arkadaşlarımızda geçtiler bu mülakattan. Sözlü olarak pek ciddi bir mülakat yok, okul ilk tercihinmiydi, baban ne iş yapıyor tarzı sorular.
Bide ayrıca, havuz etabı var, burdada öncelikli olarak bakılan kişilerin sudan korkup korkmadığı, yüzme bilen kişileri 4.5metre yükseklikten suya atlatıyorlarki, bu ileride yaşayabileceğiniz gemiyi terk durumları için bir denizcinin çekinmeden yapabilmesi gereken bir olay.

Benim tavsiyem, mülakat vs. yi düşüneceğinize, okulda okuyan öğrenciler ve mezunlarla konuşun ve meslek hakkında bilgiler alıp, yapıp yapamayacağınıza tam olarak karar verin. Ben yaparım diyorsanız, denizcilik, okul ve çalışma dönemlerinde, çok ciddi atletik bir yapı veya, olağanüstü bir iq isteyen meslek değil. Bence hayatta bazı fedakarlıklar yapmayı göze alan her kişi, bu mesleği kolayca yapabilir.
mulakatta yuzme bılmeyenlre noluyr?

Yapilan mulaktta yuzme bilmeyenler yuzmuyor bile daha sonra zaten yuzme ders olarak aliniyor. Yuzme bilmek yada bilmemek bir kriter degil mulakatlar icin

Geri