şimdi gemi adamı olur raporunu aldık sahil güvenlikte onaylattık.birde okulda da bir sağlık muaynesine mi giricez ? girdik diyelim orada bize neyin testlerini yapacaklar ?teşekkürler.
Kitap Adı | Satış Fiyatı | Kargolama | 7/24 Internet Sipariş | |
GASM-GOSS 2024 Güverte Soru Bankası Kitabı | 550,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele | |
GASM-GOSS 2024 Makine Soru Bankası Kitabı | 550,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele | |
GASM-GOSS 2024 Seyir Sınava Hazırlık Kitabı | 450,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele | |
STCW Yenileme 2024 Sınava Hazırlık Kitabı | 700,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele | |
GMDSS GOC/ROC 2024 Sınava Hazırlık Kitabı | 700,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele |
sac sakal kesip gelcekmisiz ole bisey var mi?
mulakatta yuzme bılmeyenlre noluyr?Genel çoğunluk gereksiz yere mülakat stresinde bulunmuş, bence bundan önce mesleği yapıp yapamayacağını düşünmeli kişi, mülakat vs. durumları herkezin başarılı olduğu basit durumlar. Ama bu okulda okumak, uyum sağlamak genelde herkezin başaramadığı durum.
Ben gireli baya oldu tabi, 2004 yılında girmiştim okula ve mülakata, Genel bir sağlık muayenesi oluyorsunuz, burda önemli olan ciddi bir hastalığınızın bulunmaması, birde renk körü olmamanız. Renk körlüğünü de internet üzerinden test edebilirsiniz, bir çok sitede örnek skalalar mevcut. Göz bozukluğu vs. durumunda, gözünüzün bozukluk hassasiyetine göre gözlük kullanıp yine geçebilirsiniz muayeneden.
Spor mülakatında bizim dönemimizde yaptırılan hareketler, barfix (çekemeyenlerde geçebiliyordu), 20 adet mekik, 20 adet şınav istiyorlardı, ama başarılı olamayan arkadaşlarımızda geçtiler bu mülakattan. Sözlü olarak pek ciddi bir mülakat yok, okul ilk tercihinmiydi, baban ne iş yapıyor tarzı sorular.
Bide ayrıca, havuz etabı var, burdada öncelikli olarak bakılan kişilerin sudan korkup korkmadığı, yüzme bilen kişileri 4.5metre yükseklikten suya atlatıyorlarki, bu ileride yaşayabileceğiniz gemiyi terk durumları için bir denizcinin çekinmeden yapabilmesi gereken bir olay.
Benim tavsiyem, mülakat vs. yi düşüneceğinize, okulda okuyan öğrenciler ve mezunlarla konuşun ve meslek hakkında bilgiler alıp, yapıp yapamayacağınıza tam olarak karar verin. Ben yaparım diyorsanız, denizcilik, okul ve çalışma dönemlerinde, çok ciddi atletik bir yapı veya, olağanüstü bir iq isteyen meslek değil. Bence hayatta bazı fedakarlıklar yapmayı göze alan her kişi, bu mesleği kolayca yapabilir.