bende bir tüdev mezunuyum ama Tüdev para tuzağıdır...şöyle ki;
Bir denizcilik lisesi mevzunu olarak eğer 2 yıllık bir Üni. gitseydim şu an uzakyol ehliyetini alacak durumda olabilecektim,dahası Tüdeve 4 sene içersinde verdiğim yaklaşık 20 bin lira (%40 burs) cebimde kalacaktı.Bakın Tüdev eylül-2012'den sonra tamamen kapanıyor,yani Tüdev tasfiye ediliyor,yani Tüdevlilerin bir okulu artık olmayacak.Piri Reis Üni. Ne kadar tüdevlilere sahip çıkar oda ayrı bir tartışma konusu ama Tüdevlilere Üni. diploması konusunda nasıl yan çizdiklerini ve Tüdevin yönetim kadrosu(armatörler)Tüdev öğrencileri için lisans diploması konusunda zerre adım atmadıgı da aşikardır.
Eğitim konusuna gelirsek,Tüdev eğitim olanakları ve imkanları olarak en az rakipleri kadar iyi,eğitim kadrosu olarak gerçekten kalitesi tartışılmaz kaptanlar,başmüh, derslerimize girdi,ayrıca BTEC sayesinde uluslararası arenada kendimizi tanıtma fırsatı bulduk,güzel şeyler öğrendik.
Ama bir okulun iyi oldugu sizin meslek hayatınıza atacağınız ilk adımda belli olur,yani Tüdev öğrencilerini hep müşteri gözü ile görmüştür bu yüzden mezun olduktan sonra bilinen pek çok sıkıntı çıkmıştır,yani okul öğrencisinin arkasında durmamış,parasını alıp yeni müşteriler bulma yoluna gitmiştir,kendi çapında gayet başarılı olmuştur üstelik...Diğer okullar ise öğrencilerine Tüdeve nazaran çok daha fazla sahip çıkmışlardır ki bu bence ''iyi okulun ana kriteri''dir.Bu konuda ise İTÜ yılların deneyimi ile iyi bir konumdadır.
Hepinize saygılar,Allah selamet versin.