Denizcilik Okulları Değerlendirmesi

ersoy3 katılıyorum birader sana,sonuna kadar,okulculuk yapana ben selam bile vermem,cünkü onlar hiç bişeyden anlamaz,saplantılı,takıntılı olurlar,zamanında ezilmişlerdir sonra fırsat bulursa baskasını ezmeye calısırlar,yaslanıncada farkına varamaz aynen devam ederler,sevılmeyen insandır bu tipler...!unutmayınkı herkezın bır ailesi,arkasında bıraktıkları,hastası vs sıkıntıları var UNUTMAYIN OKULCULUK YAPMAYIN AYIP...

yahu itü bu işin ekmeğini yiyenlerin çıktığı yerdir gerisi hikayedir..... eğitime gelince neye göre eğitim denizcilikte nam yapmış adamlar her yerde ders veriyo..... ekmeğini derken yanlış anlaşılmasın adamların inanılmaz bi bağı var mezunlar derneği cok ama cok iyi çalısıyo... kanımca en iyisi TÜDEV dir ama.....

bende bir tüdev mezunuyum ama Tüdev para tuzağıdır...şöyle ki;
Bir denizcilik lisesi mevzunu olarak eğer 2 yıllık bir Üni. gitseydim şu an uzakyol ehliyetini alacak durumda olabilecektim,dahası Tüdeve 4 sene içersinde verdiğim yaklaşık 20 bin lira (%40 burs) cebimde kalacaktı.Bakın Tüdev eylül-2012'den sonra tamamen kapanıyor,yani Tüdev tasfiye ediliyor,yani Tüdevlilerin bir okulu artık olmayacak.Piri Reis Üni. Ne kadar tüdevlilere sahip çıkar oda ayrı bir tartışma konusu ama Tüdevlilere Üni. diploması konusunda nasıl yan çizdiklerini ve Tüdevin yönetim kadrosu(armatörler)Tüdev öğrencileri için lisans diploması konusunda zerre adım atmadıgı da aşikardır.
Eğitim konusuna gelirsek,Tüdev eğitim olanakları ve imkanları olarak en az rakipleri kadar iyi,eğitim kadrosu olarak gerçekten kalitesi tartışılmaz kaptanlar,başmüh, derslerimize girdi,ayrıca BTEC sayesinde uluslararası arenada kendimizi tanıtma fırsatı bulduk,güzel şeyler öğrendik.
Ama bir okulun iyi oldugu sizin meslek hayatınıza atacağınız ilk adımda belli olur,yani Tüdev öğrencilerini hep müşteri gözü ile görmüştür bu yüzden mezun olduktan sonra bilinen pek çok sıkıntı çıkmıştır,yani okul öğrencisinin arkasında durmamış,parasını alıp yeni müşteriler bulma yoluna gitmiştir,kendi çapında gayet başarılı olmuştur üstelik...Diğer okullar ise öğrencilerine Tüdeve nazaran çok daha fazla sahip çıkmışlardır ki bu bence ''iyi okulun ana kriteri''dir.Bu konuda ise İTÜ yılların deneyimi ile iyi bir konumdadır.
Hepinize saygılar,Allah selamet versin.

Valla ben Şahsen Ortaköylüyüm ama okumaya niyeti olan anadolu lisesine gitsin ordan YDO ya girsinler üstüne tanımam Fahrettin hoca Allah uzun ömür versin haa yok bana sayısal ağır ben anahtar tutacam gemi işletecem diyosan gideceksin Ortaköy'e hiç 2 yıllıklara bulaşmadan hemen staj erken staj da mümkün veya çok çok süpersen ortaköyden sonra 2 yıllıklardan dikey geçiş veya hiç uğraşma ben onu kovalıyorum makina zabitliği veya vardiya zabitliği 20 aylık hizmet sonunda kpds den 50 al uzakyol kağıdın olsun çok şükür baya girmesi kolay meslek ama içi zor işte napalım çok sevdik beee ağbi :)

bence denizcilikte okul bu kadarda ön plana çıkartılıp gruplaşmaya ve ayrımcılığa yol açmamalı. önemli olan insanın insan olabilmesi ve denizciliği layıkıyla, ahlaki kurallar çerçevesinde yapması. Bundan dolayı hangi okuldan mezun olmak önemli değil önemli olan tüm denizciler olarak bir olup mesleğimize sahip çıkmak.

"Okulculuk" Türk Denizciliğini en derinden etkileyen unsurlardan birisi. Asıl nitelikli personele değer vermek lazım. Yoksa her sepette çürük elma sayısı çok, kesin olan bir şey bu. Biz birbirimize düşeduralım, armatörler semeri çoktan vurdu sırtımıza.. Allah yeni yetişen kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Bu arada Türkiye'de gerçek denizciler harbiyelilerdir, kendimizi kandırmayalım.

Meslek lisesi mezunu olmasam kesinlikle dokuz eylülü tercih ederdim, eğitim sistemleri muhteşem birlikte çalıştığım zabitleride muhteşemdi, yüksek denizcilikten çalıştıklarımla kıyaslayarak veriyorum bu cevabı.

Arkadaşlar piri reis ve yakın dogu (kıbrıs)tam bir para tuzagıdır ve okulu bitirenedek okadar muaazam paralar harcıyorlarkı o parayıçıkartmak için hayattan 10 yıl gidiyor bu sadece harcadıgı para gel görki burada kar etmesi için meslegi uzuunn yıllar yapması lazım tabı meslege yeni girecekler işin sıcaklıgı ve heyecanıyla uzun yıllar bu meslegi yapacagım diyeceklerdir eminim ama öyle olmıyacak yeniler bu mesajımıo asla unutmasın illede bu işi yapacagım diyenlere diger devlet okullarını öneririm biraz dişinizi sıkıp bu okulları kazanın ve keyfini sürün gerçek kariyerle hem o özel okullara armatörün oldugu halde şirketler staj dahi yaptırmıyor biraz araştırın ve görün istisnalar ve torpilliler hariç tabi

ordaki okullardan yakındoğu hariç hepsinde okunur bence, yakındoğulularla çalışma imkanım oldu gerçekten çok torbalar, denizcilik eğitimi parayla deil hakkedene verilmesi gerektiğini tekrardan anlamış bulundum

Geri