Denizcilik Okulları Değerlendirmesi

Aslında öyle çok iyi bir deizcilik üniversitesi yok ama İTU ve PİRİ REiS içlerinde öne çıkanalr. KTÜ de ingilizce eğitim veriyordu ama şimdi nasıl bilemiyorum.

Arkadaşım bütün denizcilik fakülteleri ingilizce eğitim vermek zorundadır.burda bu konu hakkında bile bilgi sahibi değilsek lütfen yorumlarımıza dikkat edelim klavyatörlüğün lüzumu yok ...İSTANBUL TEKNİK, KARADENİZ TEKNİK ,YAKINDOĞU ,PİRİ REİS ve DOKUZ EYLÜL üniversitelerinde denizcilik fakülteleri kurulduklarından beri ingilizce eğitim veriyorlar.Bu zaten IMO nun 1 numaralı şartı.Lütfen arkadaşlarımızı yanlış yönlendirmeyelim...Allah Selamet Versin

deniz harp okulu seçeneği olmalıydı.teoriden ziyade uygulama ve deniz tecrübesi zabiti,zabit yapar.yüksek denizcilik mezunuyum denince dahamı havalı?ingiltere ehliyeti falandamı oluyor içinde?selametle

deniz harp okulu seçeneği olmalıydı.teoriden ziyade uygulama ve deniz tecrübesi zabiti,zabit yapar.yüksek denizcilik mezunuyum denince dahamı havalı?ingiltere ehliyeti falandamı oluyor içinde?selametle

dostum bence hiç zorlama kendini istediğin okul mezunu ol kağıtlar iş yapmaz insanlar iş yapar bu genellemeler cok ama cok sacmadır bu genelleme bir mesleki ırkçılıktır gereksizdir anlamsızdır sana cok güzel bir meslek hayatı dilerim ;)

anketta 9 eylülün yanında daha detaylı yazılmış... ADI itü denizcilik fakültesi olan ve yanına da türkiyenin (hatta osmanlı dönemininde kurulmuş olan) onlarca yıl tek ve tabiki ilk okul olarak bilinen (hala da eski adıyla sorululan) okulumuzun çok daha fazla bilinen SOYADINI'da "YDO" eklemeniz gerektiğini düşünüyorum...

anketta 9 eylülün yanında daha detaylı yazılmış... ADI itü denizcilik fakültesi olan ve yanına da türkiyenin (hatta osmanlı dönemininde kurulmuş olan) onlarca yıl tek ve tabiki ilk okul olarak bilinen (hala da eski adıyla sorululan) okulumuzun çok daha fazla bilinen SOYADINI'da "YDO" eklemeniz gerektiğini düşünüyorum...

:) :) :) :) :)

itü deü ilk ikide ancak türkiyedeki eğitimin yeterli olmadığı yönünde imo heyeti raporu var okadar ders ve uygulama yapılıyor ama nasıl yeterli bulunmuyor eğitimlerimiz hayret doğrusu ..

muhabbete bakar mısın?yahu bütün derdiniz bitti de sidik yarıştırma mı kaldı?piyasayı yabancılara kaptırıyoruz hem de tek taraflı olarak.yani,onlar geliyorlar ama biz gidemiyoruz(istisnalar hariç)
Sağlam bir rivayet dolaşıyor 2016 yılı ile ilgili.bütün kaptanlara(3000,oceangoing,yacht master)Türkiye de okul gemisi olmadığı için tekrar sınav uygulaması ve beceri testi yapılacakmış.Bu sadece okul mezunu olanları kapsayacak deniliyor.
neyse şu 2016 gelse de başımıza ne gelecek bir görelim ve bu tarz sitelerde de lütfen birlik beraberlik mesajları verip pozitif yönde ilerleyelim.semeri taktılar,eyer de takılırsa artık hiç çıkamayız işin içinden haberiniz ola.

2016 yılında ehliyetini alacaksın bankaya paranı yatıracaksın. Ehliyetini yenileyeceksin. Sadece STCW' ler için sınava girebilirsin.

Bunu böyle bilin arkadaşlar. İçiniz rahat olsun. Kimselere kulak asmayın.

Okulların,Eğitimin Tabikide İnsan Bünyesinde etkisi yadsınamaz gerçektir.Türk Vatandaşı Olarak Denizciliğimizin Lokomotifi İtü denizcilik Fakültesi ile Gurur duyarken Yaklaşık 150 yıldır Ülke denizciliğimizi daha elit mevkilere getiremediklerinden dolayıda Eleştiriyorum
Aslında Anket sorusu Hangi Okuldan mezun olursunuz değil 'Denizciliğe Yatkın bir karakterinizin Olup Olmadıgı'Olmalıdır Süper bir zekaya sahip olup 5 Havada Tartumar olan bünyeyi Zekası ve Okulu Kurtarmıyor Dolayısı İle Öncelikle denizcilik eğitimi veren kuruluşlar Öğrencilerinin Denizci Metabolizmasına sahip olup olamayacakları check edilmelidir.Okulun Adı Sıfatı Şanı ne olursa olsun Paydamız Türkiye denizciliği Olsun.Tüm meslektaşlarıma ALLAHTAN selamet diliyorum

Geri