Denizcilik Okulları Değerlendirmesi

istanbul üniversitesi ehliyet veriyormu ?(2012-2013) Arkadasın biri yetki aldı demiş, ama sistemde yetki bekliyor diye gozukuyor bilgisi olan bu konu hakkında.selametle,

Arkadaşlar okul sıralarındaki ayrılıklar gemiye yansıyor. Bu şekilde kutuplaşma yaratmayalım bence. Bu belki eğitim kalitesi anlamında bi konu ama olay taraftarlık gibi büyüyor. Okul yıllarında hep nefretle işlendi bu konular kafamıza. Mesleğe başladık hep aynı sıkıntı. Bence tüm okulların mezunları Türk Denizciliğine odaklanıp, birbirimizin eksikliğini abi-kardeş ilişkisi içinde kapatarak yola devam edelim. Unal Celasın'ın dediği gibi; kendinizi gemi bünyesine işlemiş gibi hissederseniz, o zaman iyi bir zabit olursunuz. Benim görüşüm o okul bu okul değil, denizciliği en çok sevendir en iyi eğitimi alan.

bence iyi kötü kalmadı. gemiye gelen yeni zabitler (makine-güverte) stajerler yeterli ve istekli degiller. o kadar parayı goygoy yapılsın diye vermiyor şirketler. önce iş yapılacak eksikler giderilecek kitaplar okunacak deneyim sahibi olunacak sonra goygoy yapılacak limanda aleme gidilecek. kısacası şu an hemen hemen tüm mezunlar kötü (başarılı olan arkadaşları tenzih ederim),okullar zaten kötü.

En iyi okul denizdir.gemide kac yil bizzat kaldigina
bagli olarak ehliyt edinebilecegin bir okulu bitirmen
yeterlidir.Ancak su var ki İtu mezunu olursan "karada"
is bulma sansin yuksektir 6 yilda u.yol kaptani olursun
hizli sekilde hizmet ve sinavlari hallederek sonrasi her
kosedeki abilerinden karada bir is ayarlanir mera etme.
Bu yazdiklarim gercektir ispati vardir.Karar senin denizci
adayi.

Staj yapan arkadaslar Sintine Yuksek okulundan layikiyla
mezun olmuslardir gerisi tiri viri.Kagidi radara vur bakalim
karsidan gelen geminin yada vur bilgisayar ekranina C/p
sartlarini ,alacagin yukun miktarini , yada dur lan bide loading master
programina vu Hazir elindeyken bakalim kac ton yukler
gemin soyleyrcek mi o kagit sana,personelin hasta kagidi
vur kafadina iyilessin haaa guluyorsun dimi e hadi git
sec yukardan bir uni oku artik yeterki oku.Yeterliligin

istanbul üniversitesi ehliyet veriyormu ?(2012-2013) Arkadasın biri yetki aldı demiş, ama sistemde yetki bekliyor diye gozukuyor bilgisi olan bu konu hakkında.selametle,

dostum ehliyet yetkisi yok. üniformasız ve ingilizce eğitimi olmayan bir okul. Bu yaz üçüncü sınıfa geçecek biriyle aynı gemideydim , haritada mevkii koyamıyordu ne yazık ki. Mühendislik olarak yeterli bir bölüm sanırım. Arkadaşın anlattığına göre. O da pişman, itü ya da dokuz eylül e geçiş yapmak istiyordu ama onların bölümünden de almak istemiyorlarmış. Bildiklerim bu kadar.

cvp yazmıyım dıyorum ama fazla abartıldı bu konu.okul sıralarındakı okul adı munakaşası gemılere kadar geldı acık konusmak gerekırse bu konu mılletı ekmegınden işinden gücünden etti en ıyı okul denızdır.kı madem en ıyı okulu secıyorsunuz ne guzel secın fakat sectıgınız okul dunya denızcılık okulları sıralamasında nerede ne basarı gostermıs, okul adı üzerinden aparatif konusyorsunuz.adı uzerınde denızcı denızde calışıyorsan meslege bişiler katıyorsan bu kattıgını herkes benımsemısse en ıyı sensın okulun değil.bırakın artık mılletı yergılemeyı vazgecın artık ayrımdan denıze düştüğünde kendı okulundan adammı arıcaksın.beyler kendınıze gelın.kendınıze geliştirim.

Apple = İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi
Samsung = Dokuz Eylül Üniversitesi (Denizcilik Fakültesi&DİYYO)
Nokia = Karadeniz Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi
LG = YakınDoğu Üniversitesi Denizcilik Fakültesi
Motorola = Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Fakültesi

:)

cvp yazmıyım dıyorum ama fazla abartıldı bu konu.okul sıralarındakı okul adı munakaşası gemılere kadar geldı acık konusmak gerekırse bu konu mılletı ekmegınden işinden gücünden etti en ıyı okul denızdır.kı madem en ıyı okulu secıyorsunuz ne guzel secın fakat sectıgınız okul dunya denızcılık okulları sıralamasında nerede ne basarı gostermıs, okul adı üzerinden aparatif konusyorsunuz.adı uzerınde denızcı denızde calışıyorsan meslege bişiler katıyorsan bu kattıgını herkes benımsemısse en ıyı sensın okulun değil.bırakın artık mılletı yergılemeyı vazgecın artık ayrımdan denıze düştüğünde kendı okulundan adammı arıcaksın.beyler kendınıze gelın.kendınıze geliştirim.

kesınlıkle gemıde acıl durumda canınla ugrastıgında okul sana yardımcı olmuyor kendı bılgınle hayattasın unutma denızde calısıyorsun...

Deniz raporu Egede 9/10 verirken,VTS Çanakkale boğazındayken çıkışta demir atmayı şiddetle tavsiye ederken,tüm gemiler demir atıp 12 -24 saat arası bekleyip çıkış yapacakken,BİRŞEY OLMAZ mantığıyla yada "daha öncede çıktım birşey olmadı" mantığıyla çıkarsan,Ege da rescue boat /filika da kaybedersin,gemicinin kaburgasınıda kırarsın,geminin içine de edersin.Bunun gibi 100 tane örnek veririm.

Maharet cahil cesaretiyle denize çıkıp zor durumda kalınca kamyon şoförü mantığıyla hareket etmek değil,o durumu güncel bilgi ve zekanla birleştirip en doğru olanı yapmaktır.Bu yapıldığı sürece milyonda 1 şans sana gelmedikçe birşey olmaz ama yazdığım zihniyetteki insanlardan 10 larca kez gafil ve cahilliklerinden yaşadıkları durumu dinlersiniz.Selamlar.

Geri