Maaş Sıkıntısı oluşturan ve Ödeme Yapmayan Denizcilik Şirketleri

Arkadaşım iyi günler önçelikle mesajıma cevap yazdıgın için teşekkür ederim.
Bu firma kadıköyde rıhtım otelin yanında çelik iş hanında personel müdürü yabancı bir hanım
bana iki gemileri oldugunu birinin adı lady didem ve diğerinin biraz daha büyük oldugu söyledi
maaşların ay sonunda yattıgını ve geçikme olmadıgını söyledi
Fakat bu sitede bu firmayı araştırıken yine bu bölümde ''Mrcpt'' nin team chart hakkındaki yazısını okuyunca bende bu firmayı bilenlere sorma geregini duydum.

Senin çalıştıgın firma bu mu?
Eger buysa hangi tarihler arasında çalıştın ?
maaş ödemeleri hangi tarihlerdeydi ?
Malum batakcı firma günümüzde bir hayli fazla onun için detaylı araştırma geregi duyuyorum

firma kartında team gemi kiralama ve acenteliği / team chartering and shipping services diye yazıyor ve sonu 86 ve 40 lı iki telefonu var

Adresi ve sonu 86 numarası tutuyor fakat personel müdürü ve sso Aykut (soyadını hatırlamıyorum) adında bir beydi. Köstence'de de acentelikleri vardı. Patron ve dpa Mustafa (soyadını hatırlamıyorum) beydi Türk ve Rumen vatandaşlığı vardı. An itibariyle Panama bandıralı Suat Bey gemisi Illichesk'teymiş. Ben 28.01.2010 - 31.08.2010 arasında St. Vincent & The Grenadines bandıralı 79 Rumen yapımı Ali Bey adlı gemilerinde çalıştım. Maaşları 15-20'si arası yatırıyorlardı. Maaşların 15-20'sine sarkması dışında bir problem yaşamadım. Yukarıdaki mesajımda yanlış yazmışım kontrol ettim. Ayrıldığımda Ağustos maaşımı Ekim başında ve ikramiyemi de ekim-Kasım ikiye bölerek yatırmışlar, ayıp etmişler.
Şu anda Ayder tanker firmasındayım ve Ağustos maaşını halen yatırmamışlar. Geminin pervanesi soğumuyor ULSD gibi pahalı yük çekiyor ama maaşlar halen yok. İşin garibi personel memnun ses çıkaran yok. "Bir ay geriden geliyor ama yatıyor ben şirketimizden memnunum 5.kontratım" diyen var. Yazık gerçekten.

Yazdıklarından aynı firma oldugu belli şu an iki gemisi var gözüküyor. didem ve suat bey, iki gemide panama bayraklı
evet yetkili kişide mustafa bey
personel müdürü degişmiş herhalde
yazdıgın durum pek çok firmada personel çalıştırma politikası haline geldi ve bunu personelede kanıksattırdılar yani çalışan personelde kaç ay geçikirse geçiksin maaşını aldıgına şükreder hale geldi ve ve yine çalışan kişiler tüm ekonomik düzenini bu sisteme göre kurmakta.
Tabiki maaşını geçikmeli alma durumun ve sana getirdiği sosyal ve ekonomik sıkıntılar armatörün umurunda degil onun işine gelen bir düzen ve çalışma sistemi. Oysa dediğin gibi gemiler çalışıyor pervaneleri sogumuyor ama armatör iş yok diye aglıyor madem iş yok ne kendine ne çalışanlara işkence etme çek gemiyi bir yere boşalt personeli hiç olmazsa personelde bilirki gemi çalışmıyor iş yok ona göre kendi için yeni arayışlar içine girer

arkadaşlar sarıoğlu denizcilik maaşları veriyor fakat ikramiyeyi yatırmıyorlar ben dava açtım ikramiyemi 4 ay sonra aldı ve bennim gibi en az 5 kişi daha var bunların 2-3 ikramiyesi içierde olanlar var gemiciler ve zabitler dahil buna ....ve bu insanlar yaptıkları ayıbın bide üstüne dava açan başta ben olmak üzere diğer şirketlerden gelen iş tekliflerinde hakkımızda olumsuz yorumlar yapıyorlar ne dediklerini tabikide öğrenemedim ama benim 5 iş teklifimi patlattıktan sonra öğrendim .... personelin maaşlarıyla,ikramiyeleriyle ayakta durmaya çalışıyorsa bitmiştir haberiniz olsun ...şimdiden herkimki bu şirkette çalışıcaksa dikkatli olsun allah selamet versin ....

net den.'te 2 sene önce maaşla ve geminin bölgesinden dolayı kumanya ve suyla ilgili ciddi sıkıntı yaşadım.çalıştığım en düzgün firmalardan biri tersan (eski adıyla atlas)

6 aralıkta gemiden ayrıldım mecburi sebeplerle fakat zaten kontratım dolmuş ve heran ayrılmayı bekliyordum yani dilekçemi vermiştim çoktan. Sonuç: halen Kasım maaşı + aralık 6 günlük + kontrat ücreti içerde. Aralık 12'de ekim ayı yattı en son. Ayder tanker firması. Ben tavsiye etmiyorum ve itf yapmadığıma bin pişmanım.

Bizler birlik olup dur demediğimiz sürece bu iş bu şekilde devam edecektir, armatörler denizcilerden para kazandıklarını unutup bir nevi kusura bakmayın söz meclisten dışarı 'enayi' yerine koyarak denizcinin iliğini emmektedir 3. dünya ülkelerinde bile bu denli bir yüzsüzlük görülmemiştir. Bu duruma gelinmesindeki en büyük sebep kanımca denizcilerimizin bir çatı altında toplanacağı sırtını dayayabileceği sağlam bir sendikal kuruluşun olmaması yada olsa bile ne yazık ki denizci arkadaşlarımızın buna pek fazla rağbet göstermemesidir. Firma isimlerini afişe etmek kısa süreli bir çözümdür, yanlıştır demiyorum fakat uzun vadede kanayan yaraya derman olmaz.
Ayrıca düşük yatan sigorta ücretleri zaten yıpranma payı alınmış sigorta emeklilik primlerimize başka bir darbedir. İnşallah bir gün bir babayiğit denizci abimiz yada kardeşimiz çıkıp bir oluşum yapar da bizlerde sonuna kadar kendisini ve kuruluşu destekleriz hakkımızı ağlayıp sızlayarak değil söke söke alırız, alnımızın teriyle kazandığımızı yalvarıp yakararak almak kadar acı birşey yoktur. 'together we stand divided we fall' saygılar.

Arkadaşlar Vera Denizcilikten teklif aldım. Kişi bana maaşların 1 ay geriden ödendiğini söyledi haliyle bu garibime gitti ve sonrasında internetten yaptığım araştırmada bu şirket düzgün maaş ödeyen firmalar arasında yer alır iken yapılan yorumların hiçte öyle olmadığını okudum. İkilemdeyim, konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Araştırma yaptım herkes maaşların 1,5 - 2 ay geriden geldiğini ancak paranın kalmadığını söyledi. Daha iyi bir fırsat yoksa gidilebilir

Arkadaşlar bora denizcilikten uzak durun maaşlar yaklaşık 1,5 gec yatıyor böyle oluncada gemiden ayrildiginzda kontrat parasiyla 2,5 -3maas içerde kalıyor.bengemiden ayrılalı 4ay oldu halen alacakliyim.personel mudurunun ismi ali çamur sizinle hiç ilgilenmiyor paranizi almak icin yalvarmaniz gerekiyor. Bu sirketle calicak arkadaşlar iyi düşünsünler

Geri