Maaş Sıkıntısı oluşturan ve Ödeme Yapmayan Denizcilik Şirketleri

ARKADAŞLAR GİTMEYİN PARA ALAMAZSINIZ…
MAAŞ ÖDEMEYEN ŞİRKETLER...
ELİMDE OLANLAR BUNLAR
DENTAŞ_CEMAL Ç
YILTUR_TINAZTEPE S
ASYELKEN
YELKEN
ALNAK DENİZCİLİK
CK MARİNE SAMİ K
Akar Group/Tuzla, Alfa Tanker
As guven akaryakıt a.s
gemiciler denizcilik
fuden denizcilik
ERMAR
Net Denizcilik
ÇAĞRI
beserler
act maritime
As YAKIT A.S.
AKASRSEL DENIZCILIK
AKSELDEN
ALICANDEVAL
ABB D DEN
ASLAN DENIZCILIK
ARMA DENIZCILIK
AS TRANS
AKSU DENIZCILIK
ASYA DENIZCILIK
SELAHATTIN KALKAVAN
IMAMOGLU DENIZCILIK
BIRLESIK YATIRIM
SELAHATTIN KALKAVAN
SOFUOGLU
TOSKAY DENIZCILIK
CILLIOGLU DENIZCILIK
DUMAN DENIZCILIK
DOGRUYOLLAR DENIZCILIK
CAVUSOGLU DENIZCILIK
DKK DEN DNZ
YESIL DENIZCILIK RIZE
YESIL RIZE
FETTAHOGLU
MARINE ERDEM
NAIMOGLU DENIZCILIK
LINEXDFEN
UNAL DENIZCILIK
SELIM DENIZILIK
ORYUN DENIZCILIK
GOKTAY DENIZCILIK
ZORAR KARDESLER DZC
MERVE DZC
TURAN KARDESLER DZC
TUNA DZC
NEPTUNDEN
MERCANDAN
SUKRU DZC
RAYBEN DZC
NECATI KALKAVAN
HALIP YARDIMCI
UTYGENC GENCER
CAKIRLAR DZC
ILKER DZC
BEYTIM DZC
ENGIN HAMAMOGLU DZC
ERSAGUN DZC - KALTUR DZC
TOMBA MDZC
METROO DZC
NETAMAR
HANTALLAR
PEGASUS
TOYAMAR DZC
SENAMAR
OBA DZC
KERVASN
DESTANA
SERMAR SER GEMISI
KUTUP DENİZCİLİK
Tunç Mete Denizcilik

VEYSEL VARDAL DENİZCİLİK..... Gemileri Varkan Marmara, Varkan Ege ve Veysel Vardal... Bu gemilere gitmemeniz yönünde şiddetle uyarıyorum.. Maaşlar itf yoluyla zor alınıyor heleki maaşını almadan indiysen vay haline, inen arkadaşlar 4-5 aydır paralarını kurtarma çalışıyorlar ama nafile mahkemeye versen yıllar sürüyor.. Deniz üzerinde çalışan tüm emekçilerin haklarını yiyen ve onları zor durumlarda bırakan tüm armatörlerin Allah belasını versin!!! Bu insanlar ailelerinden, eşlerinden, çocuklarından ve sevdiklerinden uzakta denizin zorluklarıyla mücadele ederek para kazanmaya çalışıyorken onları bu şekilde paralarını vermeyerek haklarını yiyen armatörlerin vicdanları nasıl rahat olabiliyor anlamış değilim !!!

Aman Tanrım iyi ki sınavlarım olduğu için gitmemişim. Geçen hafta aramışlardı, ben de burada yararlanmak isteyen varsa diye numarayı vermiştim. Umarım zarar gören olmamıştır.

Aman Tanrım iyi ki sınavlarım olduğu için gitmemişim. Geçen hafta aramışlardı, ben de burada yararlanmak isteyen varsa diye numarayı vermiştim. Umarım zarar gören olmamıştır.

VARKAN MARMARA için beni de aradılar, sınavlarım olduğu için kabul etmedim neyse ki...

en son net denizcilikteydim uzak durun, kesinlikle gitmeyin. ITF yapmadım (büyük hata yaptım) indim şu anda avukatım ilgileniyor.1ay maaş alabildim oda ocak ayı siz düşünün gerisini...

VARKAN MARMARA için beni de aradılar, sınavlarım olduğu için kabul etmedim neyse ki...

en son net denizcilikteydim uzak durun, kesinlikle gitmeyin. ITF yapmadım (büyük hata yaptım) indim şu anda avukatım ilgileniyor.1ay maaş alabildim oda ocak ayı siz düşünün gerisini...

Kabul etmeyerek çok doğru ve isabetli karar vermişssin yoksa gemide çok büyük sıkıntılar çekip paranı alamayabilirdin. Gemiye gitmeden önce iyice şirketin durumu araştırılmalı çünkü bazı arkadaşlar şirkete bile uğramadan sadece telefon aracılığıyla gemiye katılıyorlar ki sonrasında çok pişman olup gemide rezillikler yaşayıp parasını alamıyorlar. Ayrıca site yöneticisine teşekkür etmek istiorumki böyle bir konu başlığı açarak denizci arkadaşlarımızın şirketlerin durumları hakkında bilgilendirip onların doğru kararlar vermesine vesile oldu.

YARDIMCI DENİZCİLİK,GEMİYE GÖNDERİRLERKEN 1,5 SONRA ÖDEMELER YAPILICAK DENDİ,KASIMDA GEMİYE KATILDIM,GEMİDEYKEN KAVGA DÖVÜŞ 3000 USD YATIRDILAR NİSAN AYINA KADAR,MAYISTA GEMİDEN İNDİM,-PRS.MDR.NEDESE BEYENİRSİN SENİNİÇİN ÇOK UĞRAŞTIM VS...KALAN PAPARAMI BANA SENET OLARAK VERDİLER,EKİM AYINDA ÖDENECEK,SONRA TEKRAR GEMİYE ÇAĞIRDILAR GEMİYE GİDERSEN 5000 USD VERİCEZ DEDİLER,ÖNCE HESABA GEÇİN DEDİM FOS ÇIKTI...AMAN BEYLER HERŞEYE YAZILI OLARAK KESİNLİKLE SÖZLERİNE SİZ-SİZ OLUN İNANMAYIN BUNLARIN...

YARDIMCI DENİZCİLİK

YARDIMCI DENİZCİLİK,GEMİYE GÖNDERİRLERKEN 1,5 SONRA ÖDEMELER YAPILICAK DENDİ,KASIMDA GEMİYE KATILDIM,GEMİDEYKEN KAVGA DÖVÜŞ 3000 USD YATIRDILAR NİSAN AYINA KADAR,MAYISTA GEMİDEN İNDİM,-PRS.MDR.NEDESE BEYENİRSİN SENİNİÇİN ÇOK UĞRAŞTIM VS...KALAN PAPARAMI BANA SENET OLARAK VERDİLER,EKİM AYINDA ÖDENECEK,SONRA TEKRAR GEMİYE ÇAĞIRDILAR GEMİYE GİDERSEN 5000 USD VERİCEZ DEDİLER,ÖNCE HESABA GEÇİN DEDİM FOS ÇIKTI...AMAN BEYLER HERŞEYE YAZILI OLARAK KESİNLİKLE SÖZLERİNE SİZ-SİZ OLUN İNANMAYIN BUNLARIN...

Transpasifik şirketinde emre T adlı gemide çalıştım. Kimyasal tankerdi. Kumanya sıfır. Maaş ödenmez. Gemide yemeğin içinden böcek çıkar. Çok dandik bır yer. Aman uzak durun. Devallerde çalışırken maaş öderler ama ayrıldığın zaman alacağın parayı unut.

Yardımcı Tanker ve Neta Denizcilik (tanker) çağırdılar geçen hafta. Yardımcı için hem buradan hem de başka bir arkadaşımdan sıkıntılı olduğunu öğrendim. Neta hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar?

ÇİLLİOĞLU denizcilik anan diyorum kısacası. AmAn Haaa... zaten kayıp. kısacası yaramaz... bu arada adresini bilen var sa bildirebilirmi? teşekkürler Allah Selamet versin

Yukarıdaki mesajda bahsettiğim neta denizcilik aracı firmaymış yanlış neta denizcilik bakmadıysam hatta aradıkları gün için kimyasal tanker ilanı da var. Şimdi sitelerine baktım kaydım yok. En son dikap'ta güncelleme yapmıştım. Buradan mı buluyorlar numarayı? Dikap eski dikap değil artık sanırım.

bayraktar denizcilik çok uzun yazmak gerekli 1 siz isterseniz heidi gibi anlayışlı olun kontrat bitirin ( kaldıki para ödemesi dandik olduğu için zor kontrat bitirmesi) yinede referans olarak bozuk bilgi verirler bunu söyleyen gemi baş mühendisi ayrıca dilekçe bugün ver 1.5 ay seni süründürürler gemide ençok kola özlemi var kola yüzü görmek hayal avans gelmiyor hiçbir gemisine uydu teli yok size artık nasıl ulaşır aileniz bilemem. Gemileri bakımsız kritik durumdalar mahkeme celpleri ardarda gidiyor duyum bu zabitleri eski olanlar teker teker mahkeme olu ile para almak için başvuru yapmış 4 kişinin ıtf yaptığına tanık oldum yeniydim ama ıtf hayal oldu polisi arayıp darp olayı var denildi personel az kaldı tutuklanıyorlrdı halbuki öyle bişey yok :/son maaş artı bir hikaye aa maaşını alda sen inanın bana ben ondanda vazgeçtim ve çıktım karaya 5 kişi ayrıldık kardayız dedik kendi kendimize :) gerçekten kardayız şimdi adam bulamıyorlar bunu iyi biliyoruz sonu böyle olacaktı başka nasıl olabilir gemiye çıkmadan 1 ayakkabı 1 tulum sadece kumanya realet yok zaten 18 litre su ile 1 ay on gün idare edilmemiz istendi tank suyu devam vo zaten çalışmıyor ben şikayet amaçlı yazmıyorum bunları kimse nemlenmesin bu yazdıklarım firmaya değil bu firmda çalışmak için kandırılmayın diye siz arkadaşlaradır inanın bana daha çoook eksik var ne deterjan ne çarşaf nevresim ne tv çalışır ne uydu anteni dolaba su koy anında kayıp olanı ya sıcak içeceksin oda günde 1 litre içersen 18 gün sonra tank benim hakkım kaldı evet Allahım büyük dilediği gibi yapsın selametle

Şu anda çalıştığım firma olan Ayder tanker maaş ödüyor fakat geriden geliyor. Temmuz maaşları yattı yeni. Gelen bilerek geliyor. Yani acil paraya ihtiyacı olan gelmesin. Katılmadan önce şirket ile konuşunca problem yok maaş yönünden sıkıntı yaşamayacaksınız deniyor ama öyle değil gerçek. Eğer acil ihtiyacınız yoksa kumanyası vs iyi. Gemiler yeni. Bveük konuşmak istemem ama kontrat bitince geri dönmeyi düşünmüyorum. 4-5 günde 1 seferi tamamlıyoruz. Yükleme veya tahliye 15-16 saat evrak işi de 4-5 saat sürüyor. Yanaştıktan sonra toplam 20 saat bilemediniz 24 saat sonra kalkış manevrasında oluyorsunuz. 10 saat yol + 4 saat boğaz sırası sonrasında 4 saat daha yol aldınız mı tahliye limanına ulaşılıyor yine birkaç saat demir ve ardından yanaşma. Pre-Arrival dökümanları, noticeler, sp1 herşey bir anda acele ve acil olarak yapılıyor. 3,5 saatlik yol bile yaptık. Demek istediğim yoğun bir çalışma varve maalesef maaşlar gecikince hoş olmuyor.

Bir daha kısa sefer mi Allah korusun. Ama yine de kısa sefer kuru yük yerine kısa sefer kimyasal tankeri tercih ederim. Zabit açısından daha rahat. Ccr'da valf açıp kapatmak, stabilite, draft ve yükü ekrandan takip etmek, yağmur geliyor kapak kapat/kapak kaydı tasasına sahip olmamak, 6 saat boyunca ambarın başında dışarıda sıcakta/soğukta durmamak, kreynci ve ambar işçileri ile tartışma yaşama ihtimali olmaması güzel. Tankerci arkadaşlar kuruyükçüleri sürekli yatar vaziyette düşünüyor da bu sebepten açıklama yapayım dedim. Kısa sefer kuruyükte çalışmak daha yorucu. Yalnız gemiciler burada biraz daha fazla yıpranıyor. 4 saat boyunca durmuyor handle çeviriyor, pv line tekmeliyorlar :-)

TEAM DENİZCİLİK HAKKINDA

ARKADAŞLAR KADIKÖY DEKİ TEAM DENİZCİLİK HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARMI ? İKİ GEMİLERİ VAR
BİRİ LADY DİDEM ÖDEMELERİ NASIL BİLEN VARMI ?

KAPTAN SURİYELİ PERSONELİN EKSERİSİ GÜRCÜ

Teamchart'mı acaba? Suat Bey, Fortuna, Ali Bey diye gemileri vardı. Ben Ali Bey'de çalıştım. Maaşlar 15 - 20 arası yatardı. Ayrıldıktan sonra kalan 1 maaş ve ikramiyeyi 2 ayda ödediler. Ödediler yani. Ayder tankerde olacağıma orda olsaydım keşke. Yalnız bizde 2 gemici ve 2 yağcı Gürcü geri kalan Türk'tü.

Geri