Denizcilik Okulları Değerlendirmesi

reklamlar

Biraz reklam kokuyor bu anket,Pirireis ünv. kulağa hoş gelmiyor da değil.
Arkadaşlar okulda eğitim alamıyoruz.Ben kendi Karamürsel dmyo'dan birşey almadım.Aslanlar gibi kendi tırnaklarımla kazıyarak biyerlere geldim.Ancak yukarıda bahsi geçen adamların benden yemin olsun bir derece üstünlüklerini görmedim.Benden yüksek pozisyondaki personelde kat ve kat fazlalığım olduğunu gösterdim.İnsanlık yönünden hiç bahsetmiyorum bile ne hayvanlar gördük sayısız eğeri geçirdim boynuna.Sözü şuna getireyim, eğer bir okulculuk yapılıyorsa siz suçlusunuz çünkü eksiksiniz,eksiklerinizi okulculuk hurafesi ile kapatmaya çalışırsanız,hiç bir zaman ilerleyemezsiniz.Okulculuk yapanları şiddetle kınıyorum.....Benim için kendi okulumun önemi yoktur,kim hakederse kim efendiyse onunla çalışırım.OKULLARINIZ SİZE REKLAMDAN BAŞKA BİRŞEY VERMEZ!!!SİZE KİBİRDEN VE GÜÇSÜZLÜKTEN BAŞKA BİRŞEY VERMEZ!!!

itü kıbrıs kampüsünde de deniz ulaştırma işletme mühendisliği gösteriliyor bu itüye mi baglı ve tam burslu kazanıldıgında burs kesılme olayı var mı mülükatlarda neler yapılıor bılgı verblşrsenz sevnrm

Bilindiği gibi denizcilik alanında dünyada yarışın sonlarındayız.Bİraz özeleştiriyi dahi kaldıramayan denizcilik fakültesi mezunlarımızın ;en iyi öğrendikleri konular şüphesiz, denizde hiyararşik düzen ,buna bağlı olarak da ,biz uzakyol kaptanlarının psikolojik olarak etkilenerek, kibirli bir edayla çalışmalarımızın diğer alt kademedeki kaptan zabitan ve tayfa sınıfının duymuş olduğu rahatsızlık ,mutlu ve huzurlu bir iş hayatının sürdürülebilirliğini her daim etkileye durmuştur.Binaneleyn ,ne yazık ki bu durum, gemi içerisindeki huzur yok denecek kadar az bir hale getirdiğinden , Ülkemizde yetişen kalifiye elemenlar, kısa sürede karaya, kendilerini atmak için ellerinden geleni yapmaktadırlar.Bunun yegane sebebiyse bugüne kadar YÜksek denizcilik edasıyla kibirle yüklenmiş denizcilik fakültesi mezunlarıdır.(sanki diğer denizcilik fakültesi mezunları alçak denizcilik eğitimi alıyorlarda....deü ktü ytü vs..) Bu sebepten ki ağabeylik düzeninde ağabey olan bilgisi olmasada masa başında patron olabiliyorken , diğer tarafta yetişmiş bir DEÜ MEZUNU bu yerlere gelebilmesi için denizciliğin içindeki ergenekon şebekisi gibi tesir eden ağabeylik düzeninin , yok olmasını veya adil sınav düzenlerinin getirilmesini beklemekten başka bir çaresi yoktur.itü nün yaşlı hocalarının kendilerine çeki düzen verip daha özgür öğrenciler yetiştirmesi ve mezunlarınında asla taraf tutmamaları gerekmektedir.Aksi taktirde denizcilik alanında gerilerin gerisinden gelmeye devam eder filipinler gibi bir ülkenin koymuş olduğu kurallara uymak zorunda kalmayız. Eğitim kalitesinin son derece yüksek olduğu tartışılmaz bir gerçek olan deü öğrencileri piyasaya çıkmadan kapılmalarının sebebi bu gibi şeyleri artık aşmış olmalarından olsa gerek.Samimiyetimle söylüyorum 112 yıllık itü denizcilik fakültesi yerine Ülkenin denizciliği 15 yıllık deü mezunlarına geçse bu ülkede denizcilik alanında devrim olur.Çünkü kurulan düzenden İtü mezunları dahi şikayetçi.Denizciliğin evraklarından ,çarkın dönüşünden memnun olanlar yalnızca bu işten paralan ağabeylerimiz.Bu konu çok uzar gider arkadaşlar, biz üzerimizdeki kibiri burakıp gerçekleri görelim .Türk ehliyetleri ne zaman dır beyaz listeye girdiğini , Yabancı gemilerde türk zabitanlar neden fazla tercih edilmediğini ..türk gemilerinin neden bu kadar çok kaza yaptığını bir araştıralım değilmi arkadaşlar.saygılar....

evet arkadaşlara katılıyorum..İTÜ türkiyenin en eski denizcilik okuludur ve şuan türkiyede faaliyet gösteren çoğu firmada da İTÜ mezunu arkadaşlar yönetimde bulunmaktadır,tıpkı 10-20-30-40 sene öncesinde olduğu gibi. Ve yukarda arkadaşın dediği gibi dünyada dereceye giren İTÜ yada geleneksel adıyla YÜKSEK DENİZCİLİK OKULU ve MEZUNLARI türkiyede denizciliğin başını (aslında kıçını) çekmiş ve üç tarafı denizlerle çevrili olan yurdumuzda denizciliğin bu denli geri kalmasının hep baş aktörü olmuştur.Tamamiyle suç YDO da demiyorum, ama baş kahramanlar hep bu okul mezunları olmuştur..tüm yönetmeliklerde bu okulun fikirleri ciddiye alınmıştır ve hala azda olsa ciddiye alınmaktadır.....

YDO ama neden.(kendi okuduğum dönemi kastediyorum)
Öğretim açısından bakıldığında diğer lisans eğitimi veren, dokuz eylül, karadeniz teknik, ve yakın doğu üniversitesiyle ydo arasında çok ciddi bir farklılık olduğun inanmıyorum açıkcası, diğer okulların kampüslerini de gezme şansım olmadığı için yorum yapamıyorum. ydo ve dokuz eylül de okuyanlar sosyal açıdan oldukça şanssız, istanbul ve izmir gibi güzel illerde bulunmalarına rağmen, 2 okulunda yeri maalesef en ücra yerlerde.
Deniz hiyerarşisi, örf ve adetleri öğrenmeden mezun olunamayacak tek okulda benim gözümde ydo dur. Diğer okullar her ne açıdan üstün olurlarsa olsun, bu konuda ydo yu yakalamaları uzun seneler istemektedir.
Geçmiş yıllarda göz önüne alındığında, okul mezunları türk denizcilik filosuna yetecek sayıda her zaman mezun vermiştir. Fakat o zamanlarda alınan yüksek maaşlar armatörlerin fazla işine gelmediği, ve parasal gücün onların elinde bulunduğu için alternatif okul ve kurslar açılmıştır. (örneğin; tüdev ve ekol) Bu okulların çoğunun altyapısı ydo mezunları tarafından oluşturulmuştur ve çoğu mezun bu okullarda ders vermektedir.
Fazla sayıda okulun olması, rekabet ortamı oluşturup kaliteyi arttırır. Bu açıdan bencede denizciliğin gelişimi için doğru.
Diğer okul mezunlarında özellikle şöyle bir ön yargı var, okullu değiliz diye bizi meslekte eziyorlar düşüncesindeler. Ben ve tanıdığım büyük çoğunluktaki okul mezunu, kendi okulundan olan adamları her zaman daha çok ezer, çünkü onlardan daha büyük beklenti içindedirler.
Ben zabitliğimin son dönemindeyim, 1 aylık hizmetim kaldı, allah nasip ederse 2. liğe terfi edicem. Çok fazla zabit ve stajyerle çalıştım. Yanıma gelecek adamların öncelikle 4yıllık okul mezunu, mümkünsede ydo lu olmasını isterim hep. Nedenine gelince, 4 yıllık okul mezunu olup gelen adam, çalışkanlığını ve zekasını kanıtlamış kişidir. Buda yanlış anlaşılmasın, nice 2 yıllık veya lise mezunu adamlar varki , meslekte olağanüstü geliştirmişler kendilerini. Çok fazla şey öğrendiklerimde oldu. Ama maalesef yoğunluk bu şekilde değil.
Neden kendi okulumdan adamı isterime gelince, en tembeli dahi olsa, ona zorla bir şekilde mesleki temel bilgiler öğretilmiştir. Ve deniz örf adetlerini bilir şekilde gemiye adımını atar. Kısacası Familiarization dönemi diğerlerine göre çok daha kısa sürer.
Şu an piyasadaki zabit kalitesi konusuna gelindiğinde ise, okul mezunlarının da genel yorumu, dokuz eylülden mezun arkadaşların başarılı olduğu.

yaklaşık 1 2 haftadır sürekli bu konu son mesajlar bölümüne düşmekte uğurcanköse yeni bir yorum yapmış sanarak konuya giriyorum ve 2 hafta önceki mesaj yeni yazılmış mesaj gibi gözüküyor
Gereğinin yapılmasını arz ederim :))))

Yapmayın arkadaşlar hem üniversite hem yüksek okul arkadaslar öğrenin artik lisans eğitimindesiniz yani 4 yıllık siz hala askerlikten kurtulamadınız galiba .bende itü mezunuyum ama soruları görünce hazırlayanları nerden mezun merak ediyorum bu kadar basit mi bu eğitim ya

Geri