Gemide Bayanla Çalışmak?

arkadaslar bircok kez bayan zabitle çalıştım.. ufak tefek afra tafraları dısında ki mesleki verim, ilgi ve alakayı düşünürsem cekilmeyecek seyler degil :) herhangi bir problem yasamadım. hatta cogu erkek zabitlere göre işlerinde daha basarılıydılar..bunun sebebi belki de bayan oldukları icin kendilerini daha cok ise vermek istiyor olmaları olabilir ama o kısmı beni ilgilendirmez.. ayrica gemide bayan bir zabitin olması basta personel olmak üzere tüm gemi mürettebatını bazi konularda daha dikkatli ve özenli kılıyor.. bilginize

bencede olmaz. iş konusunda Birçok seyden geri kalıyor dolayısıyla onun yapamadığı işler başkalarına kalır buda insanın canını sıkar. Tamam idare edersin ama bi kontrat boyunca idare idare nereye kadar :)

ne gemı tıpıne gore degısır nede başka bırseye gore degısır aynı sartlar altında çalışıyoruz bence sızlerın zaafıyetı farklı arkdaslar gereksız bır konu tartıslcak bırsey dahı degıl bu okadar konu varken bu konu ıcın bu kadar sıkıntı yapmayın sızlerden tek farkımız sızın erkek olup bızım bayan olsumuz trıplere gırmeyın lütfen :))

ben kişisel deneyimlerime göre yorum yaptım.
bunu bayan arkadaşlar şöyle düşünsün beni çok daha iyi anlayacaklardır. fiziksel işlerin zorluklarını göz ardı ederek tüm personelin kadın olduğu bir gemi düşünün, hiç erkek yok. bir çok konuda kafa olarak daha rahat olurdunuz.

tabi ki olsun ben kimsenin denizde çalışmasına karşı değilim, sadece full erkek personelle çalışmanın daha rahat olduğunu söylemek istedim.

ilk mesajımda da dikkat edilirse "sıkıntılı olur" dedim.

bence pozitif ayrimcilik yapip, her gemiye bir bayan zabit vermeli, armator olsam oyle yapardim :-)

bir de gemilerimden bir tanesini sirf bayanla donatirdim, onlarda bu sitede "KÖPRÜ ÜSTÜNDE BİR ERKEKLE VARDİYA TUTMAK SİZİ .. " diye baslayan bir konu acarlardi herhalde :-)

bır denızcı bayan olarak ,zıhnıyetinde bayan erkek ayrımı olmayan hıc bır denızcı böyle bır düşünceyi buraya sunmaz sunulmamalıda meslekte ayrım yoktur .bayn erkek ayrım olmadan herkes meslegınde özgürdür .lütfen düşüncenızdekı o bayan ayrımını atın artık bız hangı cagda yaşıyoruz!

aynı gemide bulunmaktan ziyade bazı arkadaşların bayan arkadaşların başaramıyacagını düşünüp onlardan daha başarılı olcakları için korkuyorlar sanırım tipik kıskançlık neymış deniz erkek işi yok şu kadın işi vs bunlar eskide kaldı benım okudugum denızclıkte sınıfın yarısı kızdı şahsen son olarak cıktıgım gemide olsada olur olmasada sırf cinsyet farklı oldugundan ayrım yapmamak gerekir

Geri