21.yy da olamamıza rağmen denizlerde halen korsan kanunlarının işledigi yasalar bulunmaktadır...korsan kanunu ne der kadın gemide uğursuzluktur..şimdi burdan yola çıkmak cok şaçma olur...ama bu işin ilahi yönü.,denizciliğin ilahıda eski korsanlardır...gelelim mantıksal kısmına gemide calışmak iş standartlarında agır iş bölümüne girmektedir yani maden işçisi neyse gemi personelide odur (((burda mühendis zbt işçi personel karıştırmayalım)))..bcs.olayın sigorta kısmı var bır kac sene evveline kadar yatan sigorta pirim de a3 olayından anlaya biliriz ..hukumet kaldırdı şimdi o ayrı ha dıyeceksinki polisde agır iş sayılıyo onu geç o ayrı bır mesele...2.si bazı bayan, bazıda erkek ama bayan arkadaslara zarıflık yapayım ayagında erkek arkadaşlar olayın cinsel yonune girerek degerlendirmede bulunmuşlar ,,,şimdi bir gemi uzerınde calışıp uzun sure kara gormeyen yani dogru durus insan gormeyen iki cinsin bir çalışma ortamında birbirlerine karşı bir etkileşime gecmeleri fiziksel bir gerceklilktir,,,engelleyemezsi ,,,yapılan bilimsel araştırmalarda en favori yer ofis ortamı çıkmış ..bu olayın kara boyutu yani hesap et...3.sü bayan arkadaşlara sesleniyorum ben bir erkek olarak bu işi yapmayı sevmiyorum olay tamamen duygusal buyuk cogunlugunda duygusal zaten...siz bayan arkadaşlar iş bulma konusunda karada erkeklere gore daha avantajlı konumdasınız zaten ...tamam belki kariyer diyeceksiniz denizciligi seviyorum diyeceksiniz kadın erkek eşitliği diyeceksiniz başımızın üstünde yeri var ...ama birazda bulundugumuz durumu gormek lazım ..olayı basıt olarak soylede acılaya bılırım sporu cok seviyorum futbolcu olmak istiyorum diyorsunuz bende diyorumki basketbolcu ol voleybolcu ol tenisci ol ne bileyim en basitinden spor akademisine git ögretmen ol ..bence daha cok yakışıyor...