Gemide Bayanla Çalışmak?

bu zamana kadar bayan olduğum için hiçbir şekilde ne ayrımcılıkla ne de ters bir durumla karşılaşmadım.. erkeklerde olduğu gibi bayanlar arasında da çürükleri çıkabiliyor.. bu tamamiyle kişi ile kişilik ile alakalı birşeydir.. işinizi yapın yolunuza bakın.. aşın artık aşın.. selametle..

ayrıca "farklı konulara dalıp dikkatim dağılabilir" diyen 72 kişi.. bırakın bu mesleği.. uçkurunuza sahip olamadan neyin vardiyasını tutacaksınız.. gemilerin selameti için uzak durun gemilerden..

"ondan bir hamle beklerim hep" diyen 36 kişi.. daha çok hamle beklersiniz denizde de karada da.. benim gemimde bana bir denk gelinde hamlenin kralını göstereyim size..

nasıl bir hayal dünyanız var anlamıyorum.. neyin derdindesiniz neyin peşindesiniz.. çalışın işinizi adam akıllı yapın ekmeğinizi kazanmaya bakın.. saçma sapan konularla adamın canını sıkmayın..

sadece ekmeğini kazanmak için gemide günlerini tüketen bir bayana, iş arkadaşlığının dışında bakan sevgili meslektaşlarım..... SİZ GEMİYE ÇIKARKEN YOLUNUZU GÖZLEYENLERİ JANDARMAYA MI EMANET EDİYORSUNUZ????

olsun .. olmalı da ve hatta tüm firmalarda zorunlu hale getirilsin , ben firmalarımda stajer de aldım yanıma kız gayet de cabbar çıktı pek çoğundan hevesliydi .. meslek güzel hanım arkadaşlar da yapmalı ben bu arada uzakyol kaptanlığını aldım layıkıyla da gemimi sev idare ediyorum darısı tüm türk kızlarının başına

Bayan ile çalışmak ? Soru saçma ama düşüncelerim, birden çok bayan olmasından yana. Bayanın olduğu yer neresi olursa olsun ister gemi ister kara, gelişmişliğin göstergesidir. At gözlüklerin kalkması için şart. Özellikle bazı insan görünümlü cahil personel için.

Gemide Bir bayan olması her zaman iyidir benim düşünceme göre cünkü gemideki diyer personelin kendine cekı düzen vermesine ve cok fazla argo konusmasını bır nebze önler o kişide bizim gibi ekmegini denizden cıkartmaya calısan bir birey olarak gördügünüz zaman ortada bir sorun kalmıycagını düsünüyorum . . .

Bence olmasında bir mahsur yoktur.Şayet insanlar kendilerine çeki düzen veriyor bayan olunca gemide.Şahsen bayan zabitle çalıştım gayet uyumluydu ve denizi bir çok erkekden daha çok sevdiğini düşünüyorum.Kesin olmalı demiyorum ama çalışılabilir gayet uygun bir şekilde.

21.yy da olamamıza rağmen denizlerde halen korsan kanunlarının işledigi yasalar bulunmaktadır...korsan kanunu ne der kadın gemide uğursuzluktur..şimdi burdan yola çıkmak cok şaçma olur...ama bu işin ilahi yönü.,denizciliğin ilahıda eski korsanlardır...gelelim mantıksal kısmına gemide calışmak iş standartlarında agır iş bölümüne girmektedir yani maden işçisi neyse gemi personelide odur (((burda mühendis zbt işçi personel karıştırmayalım)))..bcs.olayın sigorta kısmı var bır kac sene evveline kadar yatan sigorta pirim de a3 olayından anlaya biliriz ..hukumet kaldırdı şimdi o ayrı ha dıyeceksinki polisde agır iş sayılıyo onu geç o ayrı bır mesele...2.si bazı bayan, bazıda erkek ama bayan arkadaslara zarıflık yapayım ayagında erkek arkadaşlar olayın cinsel yonune girerek degerlendirmede bulunmuşlar ,,,şimdi bir gemi uzerınde calışıp uzun sure kara gormeyen yani dogru durus insan gormeyen iki cinsin bir çalışma ortamında birbirlerine karşı bir etkileşime gecmeleri fiziksel bir gerceklilktir,,,engelleyemezsi ,,,yapılan bilimsel araştırmalarda en favori yer ofis ortamı çıkmış ..bu olayın kara boyutu yani hesap et...3.sü bayan arkadaşlara sesleniyorum ben bir erkek olarak bu işi yapmayı sevmiyorum olay tamamen duygusal buyuk cogunlugunda duygusal zaten...siz bayan arkadaşlar iş bulma konusunda karada erkeklere gore daha avantajlı konumdasınız zaten ...tamam belki kariyer diyeceksiniz denizciligi seviyorum diyeceksiniz kadın erkek eşitliği diyeceksiniz başımızın üstünde yeri var ...ama birazda bulundugumuz durumu gormek lazım ..olayı basıt olarak soylede acılaya bılırım sporu cok seviyorum futbolcu olmak istiyorum diyorsunuz bende diyorumki basketbolcu ol voleybolcu ol tenisci ol ne bileyim en basitinden spor akademisine git ögretmen ol ..bence daha cok yakışıyor...

Herşeyden önce kadınlar gemilere çok yakışıyor.

Elbette numunelik 1 ya da 2 tane varsa, gemide hem onlar için, hem diğerleri için zor.

Ama gemideki kadın sayısını % 40 lara 50 lere taşıyabilirseniz herşey çok farklı olur.

Malesef bunu yapmak Türk denizciliğinde şu an itibarıyla imkansız.

Yolcu gemisinde çalışıyorum,ne demek istediğimi ancak yaşadığınızda anlayabilirsiniz.Bu saatten sonra tekrardan yük gemilerine dönmek, benim için ilkel çağlara dönüp mağaralarda yaşamakla eşdeğerdir.

Bir de, kibar olmak adına bayan denizci,bayan zabit diyenler Türkçemizi katlediyorsunuz.Doğrusu kadın denizci,kadın zabittir.

Bayanla çalışmak iyidir, Köprüüstü olsun salon olsun bizler bazen düzensizliğin ucunu kaçırıyoruz.
Eve kız arkadaşları getiren ile erkek erkege takılıp yaşayan öğrenci evlerini kıyaslayınca tertip düzen konusunda dediğimi anlarsınız.
Yani çalışma olsun iş düzeni olsun bence bu konularda en ufak bir sıkıntı yaşanmaz ya da ayrım olmaz, olmamalı da zaten.

bugüne kadar çalıştığın her 3 gemide bir bayanla çalıştım ve taki son kontratta yaşadıklarıma kadar bayanlara karşı herhangibir önyargıda bulunmadan onlarında mesleğinin ve ekmeğinin derdinde olduğunu düşünüyordum. çalıştığım şirketin gemisine brezilyada katılacakken diğer bir gemisinde 2.çarkçının acil ayrılması gerektiğinden arjantine geçtim. orada bir gün kaldıktan sonra havaalanında diğer personelle buluştum ve gördüm ki 2.kaptan bayan... hanımefendi arjantinden endonezyaya kadar hani devamlı söylenen söz vardır denizcilik örf ve adetleri işte o örf ve adetlere yakışmayan hertürlü davranış abuksubukluk ile anamdan emdiğim sütü burnumdan getirdi illallah dedirtti. diyeceksiniz sen 2.çarkçısın senin ne işin olur. akşam beşte mesai bitiyor altıda yemek yedide kamaramdayım sabah yedide kahvaltıya iniyorum 2.çarkçı şunu yapmış 2.çarkçı bunu yapmış hanımefendi dedikodu ve iftira atıyor. hani dicam ki yanlış anlamayın özürdileyerek orasına burasına baktım yada taciz ettim yada küfrettim masada yemek yerken bile hafif yan döndüm ki ayranımı üfleyerek içitim. bir önceki gemimde yaşadığım acı bir tecrübeden dolayı makinacı arkadaşlara "akşam mesai saatleri bittikten sonra iş haricinde gemi batsa beni kaldırmayın ben kamaraya içmeye gelmem" dedim hanımefendi bunu kaptana "akşam beşten sonra iş olsa bile çalışmam" şeklinde kaptana iletti. yine diyeceksiniz ki kaptana söylerse söylesin maalesef kaptana giden şey aynı anda çarkçıbaşıya ve şirkete ulaşıyor. sabaha kadar arkadaşlar makine arzasıyla uğraştı yedide yattılar bense gecenin bi saatinde çünkü sabah vardiyacı bendim arıza devam ediyordu saat öğle 11 de telefon çaldı hanımefendi okyanus ortasında kıçpiki bastıracak işler yoğun kullandığım cümle aynen "çif tüm arkadaşlar istirahatte ve şuan acil bir arızayla uğraşıyorum eğer acelesi yoksa öğleden sonra basayım acelesi varsa hemen işi bırakakıp hemen kıçpke başlıyayım" hanımefendi acelesinin olmadığını öğleden sonrada basabileceğimizi söyledi söyledide kaptana nededi "ikinci çarkçı bana ben ikinci çarkçıyım benim ballastla işim olmaz beni bir daha ballast için aramayın" yuh artık. hanfendi limaların 21 gün okyanusta ballast taşırdı pompalar kaput oldu. jeneratör overholü yapıyoruz cumartesi öğlen üç te arıyor talim var diye. ipsiz sapsız tarihte aklınca toplantı yapıyor denizcilik örf ve adeti diyor ben bu konuyu güverteci arkadaşlarla konuştum makinacılar siz sorumlusuz diye ulan sen kendi personelinle konuştuysan bana söyle bende makinacı arkadaşlara durumu tevdi edeyim. daha onlarca değil yüzlerce olay. en kısa ve öz yakıt alımında çarmıhı makinacılar atarmış frengileri makinacılar kapatırmış tamam acil işiniz olur eywallah elimize yapışmaz ama gemide mı sörvey var ve biyandan yakıt bi yandan ballastla uğraşıyoruz bi yandan mı la... sığındıkları konu ben bayanım beni eziyorlar. gemiden ayrıldım personel müdürü surat yapıyor sen şöyle yapmışın böyle yapmışın abi gel konuşalım dedim olayları anlattım 180 drece dönüp e maalesef bayanların olduğu gemilerde bu tip sorunlar oluyor zaten bidaha bayan çalıştırmıcaz bu ilk şikayet değildi hergemide bu sorunu yaşadık. yaşadıkta abi ben sbır taşımıyım hani beni evliya sabrı sertifikam bardak kırıldıktan sonra yapıştırsan ne fayda....
sadece bir gemide yaşadıklarımla bayanları değerlendirmen hata diyeceksiniz ama hanımefendiyle çalıştığım dört ay fazlasıyla bana yetti... GEMİDE BAYAN MI? KESİNLİKLE HAYIR. (GEMİDE BULUNAN YENGELERİMİZ İSTİSNADIR). GEMİDE BAYAN ZABİT Mİ VAR O GEMİYE GİTMEM GEMİYE BAYAN ZABİT Mİ GELECEK BUNDAN SONRA YA BEN YA O..............

ogweo,

Bu yazdıklarının 2.kaptanın kadın olmasıyla hiçbir alakası yoktur.Aynı problemleri rahatlıkla bir erkek 2.kaptanla da yaşayabilirdin.

Kısaca sen gemi 2.kaptanıyla problem yaşamışsın.Yaşadıklarının onun kadınlığıyla bir alakası yoktur.

Selametle...

Geri